Camera auto DDPAI MINI Dash Camera 1080P

Produs din oferta Xiaomag.ro

219,00 lei

219,00 lei

Vezi detailii

Cine se joaca cu indicatoarele?

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 239

Cine doreste sa induca in eroare soferii, „jucandu-se” cu indicatoarele rutiere si punand in pericol siguranta circulatiei?

30 comentarii

 1. flaviii.cj.bh

  Gelule, se pare ca Dorel de Suceava a fost prea beat cand a montat indicatoarele :))

 2. Eu zic că cele două indicatoare de pe contrasens sunt defapt răsucite și se adresează șoferilor din sens opus. Din ce știu în legislație se spune că dacă este drum cu circulație pe ambele sensuri indicatoarele care ți se adresează sunt pe partea dreaptă a carosabilului. În cazul circulației pe sens unic se pun indicatoare pe ambele părți ale carosabilului tocmai pentru a confirma sensul unic al drumului respectiv.

 3. Mirceatrb

  CristiT gresit, daca indicatoarele sunt orientate spre tine, dar pe sensul opus, tot tie ti se adreseaza.

  Art. 65

  (1) Indicatoarele se instaleaza, de regula, pe partea dreapta a sensului de mers. In cazul in care conditiile locale impiedica observarea din timp a indicatoarelor de catre conducatorii carora li se adreseaza, ele se pot instala ori repeta pe partea stanga, in zona mediana a drumului, pe un refugiu ori spatiu interzis circulatiei vehiculelor, deasupra partii carosabile sau de cealalta parte a intersectiei, in loc vizibil pentru toti participantii la trafic.

 4. flaviii.cj.bh

  @Mirceatrb: acuma cautam si eu dar ai fost mai rapid ca mine, sa stii ca asa este @CristiT .

 5. Ai ratat indicatorul de pe dreapta (0:54-0:55) 😀

 6. @Mirceatrb – stiu si eu. Textul legii este oarecum imprecis. S-ar putea interpreta si asa:

  […]pe partea stanga (SI ANUME:)
  – in zona mediana a drumului
  – pe un refugiu ori spatiu interzis circulatiei vehiculelor
  – deasupra partii carosabile
  – de cealalta parte a intersectiei

  Lipseste, deci:
  – pe celalalt sens.

  Altfel spus, „pe stanga” nu inseamna automat „pe celalalt sens”.

 7. Subscriu la ce a spus @Kor. Cineva s-a jucat cu respectivele indicatoare, dar nu cei de la drumuri ci un răuvoitor care le-a întors.

 8. Eh, eu stiam ca e neaparat sa fie si pe partea dreapta unul, iar daca nu se poate observa sa fie dublat de altul pe partea stanga. Se pare ca nu e asa 😛

 9. Ai anuntat administratorul drumului?

 10. Bun nu le luam in considerare pe cele de pe sensul opus care au fost „intoarse” de un rauvoitor, dar cum ramane cu cel de la 00:08 ?

 11. La 00:08 trebuia sa fie „sfarsitul zonei cu depasirea interzisa”, pentru ca acolo se termina linia continua si incepea discontinua. Nu cumva l-o fi schimbat cu cel de pe partea opusa? (tot la 0:08 e unul si pe stanga, care ar fi trebuit sa fie „depasirea interzisa” pentru cei de pe sensul opus).

 12. unde anume este filmat ca peisajul este superb?

 13. HA!
  Am recunoscut localitatea dupa dealul din fata.
  SUNT BUN.
  Merit o bomboana.

 14. AndreiVL, prima localitate de la Campulung Moldovenesc catre Vatra Dornei.
  Superba zona.

 15. Nimic deosebit. Cele de pe stanga au fost intoarse 180 de grade.

 16. Aveti dreptate. Indicatoarele respective sunt intoarse invers fata de pozitia normala (@MrAndyB nu numai cele de pe stanga 🙂 ).

  Indicatorul de la 0:08 nu este la prima vedere „suspect”, in general putand sa existe portiuni de drum cu indicator „Depasirea […] interzisa” + marcaj discontinuu (e.g. zone intre Dej si Beclean). Insa de data aceasta nu este cazul. Inclusiv acel indicator este intors, cum a remarcat @GBA aici. Cel de pe stanga in sensul filmarii fiind „Depasirea […] interzisa” trebuie sa faca pereche cu unul de acelasi tip, iar pe sensul nostru sa fie „Sfarsitul interzicerii de a depasi”, care sa fie in acord cu cel de la 0:46, intors pentru celalalt sens de mers.

  Mea culpa, am ratat indicatorul de la 0:55 (tot @GBA aici 🙂 ), insa am lasat intentionat pe film nementionata o alta anomalie. Va invit sa mai priviti o data clipul si sa o identificati 😉

 17. Na ca pe asta nementionata n-am reusit sa o identific 🙂 Am privit clipul din nou, dar tot nu imi dau seama.

 18. @GBA Hint: 0:30 😆

 19. Aaaa..gata m-am prins 😀 Vazusem indicatorul „drum cu prioritate” dar nu si ce e sub el 🙂

 20. @GBA Thumb up! 😀

 21. Daca voi conduceti dupa semne si nu dupa ce vedeti cu ochii pe drum… de acum inainte mi-e si mai frica sa ies pe sosea decat mi-era inainte.

 22. Bineinteles ca majoritatea conducem dupa aceste semne, adica indicatoare rutiere, ele constituind o parte a mijloacelor de semnalizare rutiera (vezi Art. 30, Art. 31, Art. 64, Art. 65 s.a.).
  E important sa le cunosti, sa le interpretezi corect semnificatia si sa nu te lasi pacalit cand vezi astfel de situatii, generate probabil de iresponsabilitatea unor persoane care n-au nimic de-a face cu circulatia si nu pot anticipa consecintele unor astfel de actiuni.

 23. Ai inteles fix lula din ce-am zis eu. Ideea e ca ma doare pe mine fix in paispe ce indicatoare sunt acolo, sau in oricare alta parte, atata timp cat imi dau seama ca e o aberatie.

  P.S.: Daca nu ar exista retardati la volan, nu ar exista nici un fel de consecinte, cum spui tu. Semnele alea sunt niste fiare vopsite si atat, nimic mai mult.

 24. @SINEKT Ma bucur ca le cunosti si le interpretezi corect semnificatia astfel incat sa-ti poti da seama cand apar niste anomalii (daca n-ar fi asa cum ai recunoaste aberatiile?). Poate unii nu procedeaza asa sau nu cunosc drumul, il fac pe timp de noapte sau in conditii mai putin favorabile de vreme, factori care combinati cu furnizarea unor info false din partea indicatoarelor aiurea pot avea consecinte.

 25. SINEKT, te rog eu chiar sa nu mai iesi pe sosea, daca tu spui ca nu te iei dupa indicatoare, ci dupa ce vezi cu ochii. Cum iti dai tu seama daca e aberatie, intr-o intersectie pe care nu o cunosti, si ai indicatorul „cedeaza trecerea”? Te uiti tu la strada, si constati ca defapt ai prioritate?

  Vorba aia, daca taceai, filozof ramaneai.

 26. Gelu asta e din ciclul „Oul sau gaina?”… Cred ca cele de pe partea stanga, in sensul filmarii trebuiau puse invers daca le corelam cu marcajul dar deh…
  Intr-o astfel de situatie eu as respecta marcajul chiar daca indicatorul ar prima conform legislatiei.

 27. @Soferu’ Nu numai cele de pe stanga. Uita-te si pe dreapta 🙂 Chiar daca in general pot exista si zone cu indicator „Depasirea […] interzisa ” + marcaj discontinuu, in acest caz primul indicator de la 0:07 este inversat, la fel panoul aditional de sub indicatorul de prioritate de la 0:30 si cel din curba de la 0:55, observat de @GBA.

 28. daca indicatorul imi permite sa efectuez o depasire unde am viz 10 m si ma angajez in respectiva depasire pot sa-mi trag un glont in cap! poate ceva tineri de prin localitate n-au avut de lucru si au intors indicatoarele

 29. @lulu Foarte posibil. Poate au patit ca si idiotul de aici:

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.