It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Cine era de vina?

Adăugat de mariusikk
30

ATENȚIE: Conține limbaj licențios!

Sa explicam un pic inainte:

Vin de pe straduta fac stanga, nu ma pot incadra direct pe b1, asa ca ies pe b2, vad camionul de urgent curier ca vireaza stanga, asa ca incerc sa ma incadrez pe b1. In timp ce ma asigur pentru a trece pe b1 vad ca cel cu masina de curierat vireaza asa ca decid, mergand inainte, sa continui pe b2. Cel cu Loganul ma depaseste pe linie dubla continua, se baga in fata mea, pune brusc semnal stanga si incetineste pentru a vira la stanga.

Acum ideea clipului este de a incerca, cel putin eu, sa aflu cum s-ar fi impartit vina in caz de poc. Teoretic poc din spate , eu de vina, dar avand filmarea, la politie as fi picat eu vinovat pentru nepastrarea distantei regulamentare, am fi picat amandoi , adica si el pentru depasire pe linia continua, sau exclusiv el, considerand oarecum franarea lui in vederea efectuarii virajului la stanga, un fel de frana in fata. Nu asta era intentia lui, dar i-a cam iesit.

Pe de alta parte, imi cer scuze pentru limbaj, a fost datorita faptului ca am fost aproape centimetric de a il pupa.

16 comentarii

 1. Daca faceai accident si chemai politia la fata locului si le explicat ce si cum sigur pica el
  nu inteleg faza cu „le aratam filmarea la politie” , poate te referi la politistii care ar fi venit la fata locului

  • Nu cred ca pentru o tamponare vine politia la fata locului. Ma refer ca probabil in caz de poc fiecare se considera nevinovat, deci pica amiabila. Iar la politie daca duceam filmarea….

  • @mariusikk – Daca ii chemi vine si la o tamponare de oglinzi… nu vin neaparat sa constate ce s-a intamplat ci sa calmeze spiritele incinse intre diferite pasari

 2. Daca ma uit la filmare ignorand comentariile tale si sunetul…nu te vad vinovat. Insa in instanta dovada video nu este irefutabila in Ro. Dreptatea e una, justitia e alta.
  Bine ca nu ai patit nimic!

  • Daca tu crezi ca se ajungea pana in istanta daca il lovea autorul filmarii din spate pe ala inseamna ori te crezi in America ori traiesti in America

  • Nici una, nici alta. Io nu detin adevarul absolut. Cand nu te intelegi apelezi la I.J. Asta nu inseamna ca daca ai dovezi ti se face dreptate in Ro. Bine ca nu e cazul.

  • Q.E.D et Q.E.F.

   @azat
   De ce nu?
   Orice e posibil.
   Poata da peste un militian care spune ca trebuia sa pastreze dinstanta.
   Si atunci ce face autorul?
   Da RCA-ul asa degeaba sau merge in instanta?

 3. Eu zic ca daca nu aveai filmare erai singurul vinovat, pentru ca nu te-ar fi crezut nimeni ca a intrat ala brusc in fata ta.
  Cu filmarea cred ca lucrurile se schimba. Chiar daca il loveai in spate, nu aveai cum sa „pastrezi distanta corespunzatoare” etc … deci ala cred ca era singurul vinovat.

 4. Acum uitandu-ma la filmare mai observ si faptul ca pe frana nu i se aprinde decat un stop, cel din mijloc.

 5. Q.E.D et Q.E.F.

  @mariusikk
  Celalalt era vinovat, tu n-ai cum sa pastrezi distanta fata de unul care se baga fortat.
  Dar stii si tu cum sta treaba, cu militienii nu se stie niciodata.. ti se ia talonul ptr un bec ars.. ti se ia carnetul fiindca ai ocolit pe linie continua un autoturism care era oprit neregulamentar..
  El are pixul si P.V.-ul in mana, poate scrie ce vrea.

 6. Cu filmare garantat nu ai iesi vinovat.

  Fara filmare ar fi la fel, cu conditia ca politistul sa fie in stare sa vada prin posibila minciuna a celuilalt. Ca daca alalalt e convins ca esti vinovat doar ca l-ai lovit in spate si recunoaste depasirea pe linie continua si frana in bot imediata, nici nu mai trebe filmarea 🙂

 7. @mariusikk
  http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art51
  Art. 51. Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

  Nu se poate spune ca la 0:43 cand ai franat brusc pentru a nu intra in el, dupa ce-a depasit pe linie continua si s-a bagat cu japca in fata, tu circulai in spatele lui. Datorita concursului de imprejurari, de fapt el a ajuns fortat inaintea ta 🙂
  In orice caz e bine ca ai filmarea, care poate fi o dovada in plus in cazul in care celalalt incearca sa scape de raspundere si nu esti crezut.
  +

 8. de la politist citire 🙂 daca te bagi in fata unuia si-i franezi brusc in fata, nu conteaza ca ai ajuns cu toata masina pe banda, tot tu esti vinovat chiar daca el te loveste in spate.
  cu alte cuvinte, daca dadeai de un politist normal la cap, puteai scapa chiar si fara filmare daca aveai un martor care sa-ti sustina declaratia…plus ca daca ne uitam atent, loganul n-a fost nicio clipa cu toata masina pe banda ta…tot avea rotile pe/peste a doua linie…

  • make2013cj

   da, dar in caz de poc si fara martor, cel cu loganul isi misca masina dupa impact si putea zice ca a fost lovit din spate in timp ce asteapta sa faca stanga
   si autorul ramanea sa isi dovedeasca nevinovatia

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!