Am comis-o – Ep. 2

Adăugat de ghitaCJ
Raportează ca șters! 90

Am comis-o și nu am nicio scuză… din fericire fără consecințe, doar orgoliul meu de șofer destul de corect a fost șifonat rău de tot. A doua oară de când postez pe TT.
A fost cireașa de pe tort a „just another manic Monday„:
Mergeam liniștit dar cu gândul aiurea pe B1, toți cei de pe B2 intră de obicei la Mall. La intersecție o mașină de pe contransens a fost lăsată să vireze la stânga, alta a intrat de pe strada din dreapta, următoarea mașină de pe contrasens nu manifesta nicio intenție (acum mi-e clar de ce), iar mașina de pe B2 (sensul meu) se pusese în mișcare. Concluzia mea din acel moment a fost că după ce traversează pietonul din partea dreaptă putem să trecem noi. Și cu privirea fixată înspre înainte am trecut…
Noroc că pietonul a fost atent. „Copilotul” și camera l-au văzut, eu nu! Am fost de-a dreptul surprins, se aude și în clip. Mi-a „mulțumit” cu o palmă peste plafonul mașinii. Am pus avariile, am ridicat mâna în semn de scuze și am oprit cu intenția să verific dacă totul este ok și să-mi cer scuze. Pietonul a ridicat mâna a lehamite, s-a întors și a plecat. Nu mai aveam ce face și am plecat și eu…
Din clipul acesta sper să se tragă următoarele învățăminte:
– când vă urcați la volan, lăsați restul problemelor în portbagaj
– mai ales la trecerile de pietoni, aplecați-vă/mișcați-vă să vedeți ce se întâmplă după montantul A.

Am postat întâmplarea deoarece altfel m-aș fi simțit aiurea criticându-i pe alții. Și poate unii o să învețe din greșeala mea.

Ce mai caută lumea:
 • comis o sau comiso

11 comentarii

 1. Noroc ca pietonul a fost atent 🙂 sa fi trecut vreunu in fuga ..

 2. Vai vai, era sa o…..!
  Ai ceva grad de rudenie cu Robotzii? 🙂

 3. toti mai gresim…
  ai dreptate… trebuie sa ne lasam problemele acasa…cand suntem la volan…

 4. Au fost de treaba cei de pe B2 ca n-au blocat intersectia si i-au lasat pe ceilalti doi sa vireze. Cine coboara de pe Slanic ajunge la mila celorlati, iar cei care vireaza la stanga, peste trecerea pentru pietoni si doua benzi, o fac dificil chiar in trafic normal, nu mai vorbim de aglomeratie. Semafoarele nu functioneaza de mult, s-au laudat ca vor face un sens giratoriu acolo pentru siguranta si fluidizare, deocamdata nu se vede nimic concret.
  Si asa se ajunge in situatii dificile atat pentru soferi cat si pentru pietoni. Totusi … asta a fost close de tot 🙁
  + pentru caracterul educativ si ideile ingrosate din descriere

 5. @GeluCJ: da, cunosc bine intersectia si problemele ei si daca cei de pe B2 lasa pe altii ma opresc si eu. Aproape intotdeauna merg pe B1 deoarece de obicei nu am treaba la mall (cel putin nu la primele doua intrari din directia aceea). Dupa incident doar la clipul tau ma gandeam: http://www.trafictube.ro/ochii-trecere/

 6. @ghitaCJ Inseamna ca avut un oarecare efect 🙂 Am mai avut unul publicat in 2011 (in alt format), cu acelasi subiect si in acelasi loc:

  Camera Zx1 fiind mai putin sensibila noaptea, n-a „vazut” decat picioarele pietonului 🙂

 7. @gelucj nu stiu daca si in cazul tau , dar la leon stalpii laterali+stergatoarele sunt destul de deranjanti (fiind relativ mari) la trecerile de pietoni.. pot sa pun pariu ca in unghiul respectiv chit ca erai atent daca nu „te uitai dupa stalp” tot nu il vedeai…

 8. @Andrei Nu, n-a fost cazul, nu ma deranjeaza excesiv montantul A. Acum, depinde si de pozitia pe care o ai la volan. Leon-ul e o masina mai sportiva si putin mai joasa. Daca ridici usor scaunul si indrepti spatarul, mai poti anula ceva din dezavantajul reducerii vizibilitatii datorat stalpului A.

 9. Am crezut că mă uit la RObotzii 🙂

 10. Cunosc „unghiul mort” al stalpului lateral stanga, care e prezent chiar si la Ford – o masina cu o foarta buna vizibilitate. In plus, farurile masinilor din fata iti cam blocheaza putin vederea laterala pe timp de noapte.

  Am patit-o si eu odata, si de atunci, mai ales in conditii de vizibilitate redusa, ma aplec putin in fata si mai arunc o privire in stanga pe dupa montant inainte de a continua peste zebra.

 11. Necazul e ca teoria o stiu, mi s-a mai intamplat sa vad in ultima clipa un pieton (http://www.trafictube.ro/limita-5), stiu de unde pot sari multi iepuri, dar de data asta a fost o combinatie nefericita care a dus la ce se vede in film.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.