Depasiri #6: „Urgente” … fara graba

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 103

Deseori cand cineva depaseste pe linie continua, mai ales in localitate, presupunem in primul moment ca este foarte grabit deoarece exista o urgenta. Daca asa este, n-avem nimic de comentat, pot exista in viata situatii mai deosebite care impun o rezolvare rapida.
Insa … realitatea arata ca in multe cazuri presupunerea initiala este gresita, deoarece dupa cateva secunde sau zeci de metri urmeaza sa intre intr-o curte, sa vireze la stanga/dreapta, sa intre la o benzinarie sau pur si simplu dupa iesirea din localitate, atunci cand nu mai sunt alte masini de depasit (!), drumul permite, este marcaj discontinuu etc. aceasta graba nejustificata sa dispara.

13 comentarii

 1. Primul se grabea deoarece daduse RADET-ul drumul la apa calda,asa ca…
  +

 2. „Deseori cand cineva depaseste pe linie continua, mai ales in localitate, presupunem in primul moment ca este foarte grabit deoarece exista o urgenta”

  Gresit. In Romania presupunem ca este vorba de un cercopitec, sau un neardenthalian, sau un pitecantrop… oricum, o vietate de hominid care nu s-a tras inca de tot din maimuta. Iar presupunerea se confirma in 99,999999999 % din cazuri.

 3. Schema mea preferată: depășiri la mustață pe Dealul Negru, după care îi prinzi pe centura Pitesțiului că merg ca sifiliticii cu 90 pe b1, că deh, au dat de autostradă iar 130 km/h dăunează la consum. Este ciudat cum în 30-35 kilometri li se erodează graba. Și să nu-i bați în gură ca pe coasă.

 4. Asta e dedicatie speciala pentru mine sau e doar coincidenta ? :)) Stati ca gasesc eu indata scuze pentru fiecare in parte. Acum am oleaca de treaba, dar revin in forta :)) A fost bineinteles o gluma… nu sariti prea tare 🙂

 5. @©AGENTUL Apa calda, da, e de vina 😆

  @Kor Putem pune problema si asa, iar concluzia rezulta cam aceeasi. In varianta propusa de tine, ajungi mai repede la ea 🙂

  @SaltwaterC Uneori, dupa cum se vede si din imagini, graba asta dispare chiar mai repede de 30 de km 🙂

  @bogdan. Nu e o dedicatie. Doar coincidenta face ca filmuletul sa apara dupa discutia mai aprinsa de dincolo.

 6. „Deseori cand cineva depaseste pe linie continua, mai ales in localitate, presupunem in primul moment ca este foarte grabit deoarece exista o urgenta. Daca asa este, n-avem nimic de comentat, pot exista in viata situatii mai deosebite care impun o rezolvare rapida.”
  Si cam care sunt situatiile alea? Nu ne faci si noua o lista?

 7. Urgente de ordin …fiziologic? Asta ar putea merge pt primii 2

 8. Poate se grabea sa ajunga acasa…ca murea soacra-sa,poate avea o intalnire importanta in benzinarie.
  Corect este ce spui, depasiile au fost aiurea facute(pe linie continua,dar cu ceva vizibiliate- nu chiar teribiliste) dar nu te apuci TU sa ii judeci daca se grabesc cum trebuie sau!!si sa le judeci motivele pentru care depasesc asa.
  Poate si te grabesti asa knd trebuie sa iti iei copilul de la gradinita, sa duci amanta la hotel etc…
  Hai sa nu mai facem din tantar armsar mereu, ce ai prezentat tu aici..chiar nu cred k au o valoarea negativa foarte mare…

 9. @euu2703 – treaba e mai simpla decat o pui tu in balanta. Avem o lege? Hai s-o respectam cu totii, altfel iese un haos generalizat pe sosele. Din punctul asta de vedere exemplele au valoare negativa si atat. Nici negativa mare, nici negativa mica. Unde e lege nu-i tocmeala. Punct.

 10. Nu MAI confundati graba cu stilul de mers!!! Daca cineva merge mai repede ca voi nu inseamna ca se si grabeste. La fel cineva poate sa zica si de voi ca va grabiti. Fiecare nas isi are nasul.

 11. @FFlorin Vad ca sunt citat din nou. Asta nu e rau, cel putin arata ca sunt urmarit 🙂 Nu cred ca se poate nega faptul ca in viata apar unele situatii exceptionale, in care mai fortam niste reguli de circulatie, bineinteles cu riscurile aferente. Daca ai trecut prin astfel de situatii, stii la ce ma refer. Daca nu, e mai bine. O lista n-am sa-ti fac, doar o scurta enumerare: pot fi urgente cu caracter medical, profesional, personal sau de alta natura. E mai putin important asta, deoarece ideea este alta. In mult mai multe cazuri se dovedeste ca de fapt aceasta urgenta nu este altceva decat o graba („N-am timp sa stau dupa tine!”), nerabdare de a depasi atunci este permis si se poate („Da-te ba ca vine io!”), lipsa de respect fata de altii de pe drum („Eu am o masina tare! Cum sa stau in spatele tau?”) sau o combinatie a acestora. Apoi brusc, la un moment dat, urgenta dispare ca prin farmec.

  @euu2703 Judecata este prea mult spus. Eu analizez si supun atentie voastre diverse situatii intalnite pe drum. Nu am pretentia de a fi judecator si nici nu se dau sentinte aici. Se face un schimb de informatii si se emit pareri pro / contra. In alta ordine de idei si eu ma grabesc uneori, dar cu cap (sper), nu asa. Ceea ce am prezentat eu aici se constituie in acelasi timp si intr-o tema de gandire pentru cei care frecvent procedeaza asa, sa-si puna o intrebare simpla si sa-si dea un raspuns: „Merita oare?”

  @Kor 😀

  @geo Stilul acesta de a circula deriva din ceva. Poate o parte din factori i-am surprins mai sus, dar cu siguranta ca mai exista si altii. Daca cineva doreste sa mearga mai repede si sa ma depaseasca, sa o faca, dar acolo unde si cand se poate, fara „zmeisme” gratuite.

  @rake Da, poate 🙂

 12. PapaSagua

  „Power!”, „Double Power!!”, „No more Power…”
  Excelent!!! 😀

 13. @PapaSagua Cred ca surprinde destul de bine ideea 🙂

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.