1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Biciclisti

Discussion in 'Discuții generale' started by bonygy, 18 February 2015.

 1. bonygy

  bonygy șofer

  Salutare tuturor.
  Am o intrebare. Legea spune ca biciclistii nu au voie sa traverseze, chiar pe trecerile de pietoni calare pe bicicleta, dispozitie pe care si eu, ca biciclist ocazional, o respect.
  Atunci, cui se (mai) adreseaza semaforul asta?[​IMG]
   
 2. Cu bicicleta nu ai ce cauta pe trotuar daca nu ai pista. Te pui frumos langa bordura si astepti sa se faca verde.
   
 3. sacaz

  sacaz șofer

 4. bonygy

  bonygy șofer

  La noi inca nu exista educatia rutiera corespunzatoare, precum si nici o relatie de tip "patrat cu diagonale" pieton-biciclist-motociclist-sofer, in asa fel centrata ca sa se inteleaga toti si sa se accepte unii pe altii.
  Motivul este simplu. Nu avem infrastructura, nu avem simt civic. Va mai dura ceva.
  Cum vrei tu ca biciclist sa circuli pe banda aceea pe trotuar (unele inguste de cand au fost concepute)... s-a mai discutat asta.
  O idee... sa acceptam ca se apropie cumva de realitate este banda aceea de biciclisti facuta pe Calea Victoriei, sau pe bld Uranus... sa zicem...

  o_O Ce ar fi daca intr-o zi oarecare, prin Bucuresti sa se interzica circulatia auto, cu exceptia celor de aprovizionare, RATB, servicii? Sa zicem ca in caz de urgenta si cele personale sa aiba voie, dar urgenta sa fie justificata. De acord... este loc de abuzuri.
   
 5. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  @sacaz fara suparare, dar biciclistul din imagini este idiot. In aglomeratie de pietoni e inevitabil ca unu' sa mai calce pe pista si el ce face? merge in viteza pe o singura roata :| Alta faza e pista exact in mijlocul trotuarului... geniali aia care or pus-o acolo, dar in loc sa faca slalom printre ei mai bine se trage pe strada sau merge mai incet. Sa nu mai zic ca se vede clar intentia de a o lovi pe domnisoara aia. Sper ca nu are masina, ca parca vad ca in loc sa evite pietonii chiar daca nu circula pe unde trebe el ii loveste intentionat.

  L.E.: Din cauza reactiei de enervare nu am constientizat ca ar putea sa fie clipul altuia. Daca asta e situatia imi cer scuze fata de @sacaz.
   
  Last edited: 3 March 2015
 6. bonygy

  bonygy șofer

  @RebounD11... esti sigur ca este clipul lui @sacaz? Sau ca el este biciclistul kamikaze?
   
 7. Cred ca e doar un exemplu. Nu cred ca sacaz este autorul filmarii.
  Oricum ar fi... Biciclistul nu are voie sa mearga intr-o roata. Exista si un pasaj in lege despre asta, dar nu stiu exact acum articolul.
  La fel cum pietonii nu sunt zei pe trecerile de pietoni, nici bicilistii nu sunt pe piste.
  Pietonii gresesc atunci circula pe pista dedicata bicicletelor, dar si biciclistii cand vad ca e aglomeratie mare trebuie sa circule mai prudent.

  LE** Cum a zis si RebounD11, sper ca nu are masina.
  Daca tu ca sofer lovesti un pieton care traverseaza neregulamentar si sunt dovezi cum ca tu nu ai incercat sa il eviti, tu esti singurul vinovat.
  La fel si cu bicicleta. Daca poti evita, evita. In clip se vede clar intentia de a lovi pe cei din jurul lui. Concluzia : e un mare idiot.
   
 8. sacaz

  sacaz șofer

  Ca sa fie clar, nu sunt eu autorul acestei filmari. Si nu am nici o legatura cu cineva implicat in acest clip.

  Din pacate au trecut cativa ani de cand nu am mai mers pe bicicleta. De cand trebuie sa il transport pe cel mic la/de la gradinita, in drum spre/dinspre munca, iar unica solutie viabila (si mai ales sigura) este autoturismul. Insa am mers pe bicicleta in oras cativa ani, cand era traficul mai lejer parca, dar nu erau piste de biciclete.

  Atitudinea biciclistului este "fara comentarii" - ca sa fiu diplomat.
  Insa lasand la o parte conducerea in mod periculos al unui vehicul, dar si aberatia autoritatilor locale care se numeste pista de biciclete (bineinteles facuta pe fonduri europene), cum poate fi solutionat un asemenea incident: lovirea/acrosarea unui pieton pe o pista de biciclete marcata ca atare? Avand in vedere legislatia in vigoare. Poate fi asimilat unui accident?

  Am pus aceasta intrebare pentru ca mi se pare ceva din ce in ce mai probabil sa se intample in marile orase, unde au aparut o serie de piste facute pe jumatate din trotuar.
   
  Last edited: 3 March 2015
 9. TimBikeTrafic

  TimBikeTrafic șofer

  Din start spun ca nu asa se merge cu bicicleta. Nu pot sa spun cine este vinovatul, domnisoara sau biciclistul, dar pot sa spun ca pe unii pietoni chiar nu ii intereseaza daca il claxoneaza un biciclist sau daca merge pe pista. Luna trecuta, pe pista de langa Parcul Botanic din Timisoara (pista larga, delimitata cu bordura de trotuar) am intalnit un grup de pietoni. I-am claxonat, dar s-au facut ca nu ma aud. Trebuia sa opresc si sa ii ocolesc pe spatiul verde. Ii inteleg pe cei care, din greseala, calca pe pista de biciclete, dar pe cei care nici nu se intorc cand ii claxonezi...

  In legatura cu filmarea, observ ca trotuarul este destul de larg. Pietonii puteau sa lase libera pista pentru biciclete. Dar, asta se intampla cand nu exista respect intre pietoni si biciclisti. Este valabil si intre pietoni si soferi si intre soferi si bicicliti.
   
 10. Pentru ca si eu sunt biciclist inrait, si uneori mai trag cate o filmare. ma bucur ca am gasit un subiect si pentru mine. :) Si pentru soferii curiosi de cum va arata viitoarea centura de N-V a Bucurestiului (inca in lucru), un filmulet de sambata trecuta. :)  ;)
   

Share This Page