1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Cu "girofar"

Discussion in 'Legislație Auto' started by Club Kia Romania, 3 April 2014.

 1. Am vazut in trafic un autoturism fara insemne, ce folosea un stroboscop de genul asta http://youtu.be/nyqId42SPfg , doar ca era cu ambele jumatati albe, nu alb/portocaliu.
  In codul rutier nu se precizeaza nimic despre un astfel de semnal luminos... Intrebarea e cine le foloseste si daca nu sunt prevazute de lege, este pedepsita folosirea lor ?
   
 2. Dadi

  Dadi șofer

  @Club Kia Romania

  O.U.G. nr, 195/2002

  c) clasa a III-a – de la 6 la 8 puncte-amendă;

  Art.101. (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
  10. montarea la autovehicul, remorcă sau tramvai a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonoră sau accesorii ori modificări neomologate;

  Art.112. (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
  d) vehiculul circulă cu defecţiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate;

  Deci nu mai departe de politia rutiera. Nici nu trebuie sa fie precizat exact. Sunt o mie de feluri de chinezarii. E de ajuns sa nu fie omologat. Adica masina sa nu fi fost dotata cu asa ceva din fabrica.
  Cand pui un alt accesoriu, trebuie sa treci pe la RAR pentru omologare. Abia atunci esti in regula. Asta nu inseamna ca vei si primi omologare pentru orice tampenie.
   

Share This Page