1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

DashCam sau ActionCam ca webcam

Discussion in 'Camere Video' started by RebounD11, 2 February 2016.

 1. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Salut,

  Am nevoie de nume de camere auto sau de actiune care pot fi folosite ca webcam. Ca motivatie, e pentru un proiect de computer vision cu buget foarte limitat si un termen limita relativ urgent. Am inteles ca Mobius suporta mod webcam, dar as vrea sa aflu daca cineva a folosit-o astfel.

  Ideea principala e sa:
  - trimita video pe USB (HDMI nu e o optiune deocamdata)
  - unghiul nu mai mare de 120 de grade si nu mai mic de 75
  - sa fie foarte clara, chestie pe care camerele de bord si de actiune o au mult peste un webcam, chiar si webcamuri scumpe (gen Logitech sau Microsoft)
  - posibilitate de achizitionare la vreo 50 de dolari in volum mare, pana in 100 de dolari la bucata.

  Orice idee e binevenita.
   
 2. Ameriknu

  Ameriknu șofer

  Eu am luat un SJ 1000 pe la 240 lei acum o luna si retin ca are o optiune de webcam in meniul ei. O sa ma uit in meniu cand ajung acasa, sa fiu sigur.
   
 3. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  @Ameriknu merci de info, am cautat si se pare ca Mobius si SJ1000 au functia de webcam. Deocamdata se pare ca Mobius se preteaza mai bine la ce am nevoie... mai ramane problema de unde as putea sa o cumpar cu factura :D
   
  Last edited: 2 February 2016
 4. Ameriknu

  Ameriknu șofer

  Pai poti vorbi cu vanzatorii de pe AliExpress, am inteles ca pot oferi si cu factura, daca vrei.
   
 5. Mobius! :) Am deja una si am testat chestia cu webcam. Filmeaza superb pentru pretul ei.
   
 6. verdenpom

  verdenpom șofer

  Cu factura cam 0 sanse, dar daca tot vrei cu factura ia un sj4000 de pe sjcam.ro chit ca este ridicol de scump.
  @DTC - poti pune o lentila cu unghi mare si panglica daca chiar vrei sa te faci detectiv :D .
   
 7. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  @Ameriknu Era o problema retorica, ma voi descurca. Vroiam doar sa am mai multe optiuni in caz de necesitate... iar cu camerele astea gasesc destul de usor clipuri ca sa vad calitatea camerei. Cu module cu senzori pt prototipuri nu prea.

  @DinTraficCulese bine ca ai spus, o sa ai un mesaj privat. :)

  @verdenpom nu vreau ridicol de scump, vreau mega-ieftin... (marja de profit mai mare :p) si nu imi trebe cu unghi larg... nu vreau sa fie prea distorsionata imaginea ca de fisheye.
   
 8. Am in plan asa ceva. :) Nici nu o sa se observe ca exista camere in masina. Si ma gandesc si la un webcam, daca tot veni vorba, pentru casa. Tot asa, cu lentila si cu panglica.
   
 9. verdenpom

  verdenpom șofer

  Ti se pare ca in clipurile mele este distorsionata imaginea :D ? Acu na, si factura si toate celea tzzzzzzzzzzzzz, arde.
   
 10. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Da... se cheama Barrel Distortion (https://en.wikipedia.org/wiki/Distortion_(optics)#Radial_distortion) si se intampla la toate lentilele cu unghi larg (fisheye). La SJ4000 nu se vede prea tare, e corectabila, dar exista. La Mobius cu lentila standard (ne-wide) nu exista.

  In plus, SJ4000 are mod webcam?
   
 11. verdenpom

  verdenpom șofer

  Normal ca are, de ce crezi ca am recomandat-o de altfel?
   
 12. Indri

  Indri șofer

  Mini 0805 mi se pare ca are aceasta functie.Momentan e in masina si nu pot verifica ,dar parca asa imi amintesc.Sper sa nu o incurc cu G1W pe care am avut-o inainte :D
   
 13. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  @Indri merci de info... dar alea daca nu ma insel au unghiul mai larg decat imi trebe mie. :)
   
 14. bonygy

  bonygy șofer

  Nu cred ca vei obtine calitate mai buna decat cu un webcam dedicat. Camerele auto sunt pentru auto.
   
 15. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Am incercat deja cu webcamuri. Problema lor e ca sunt 'soft', foarte soft chiar pe margini si in general sunt slabe in lumina putina. Avem camere web destul de scumpe in birou, si iese mai bine cu un Prestigio :)
   
 16. bonygy

  bonygy șofer

  Succes.
  Dar, ca idee... de ce iti trebuie calitate peste webcamuri de top? Studio videochat, ceva?;)
   
 17. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Nici vorba. Daca vroiam studio luam chestii high end. E un proiect de computer vision "on the cheap" ca sa citez clientu'. Am nevoie de imagine cat mai putin distorsionata si cat mai sharp. zgomotul pana la un punct e tolerabil, dar absolut toata imaginea trebuie sa fie focalizata (deci adancime de camp cat mai mare) si daca dai stop-cadru la clip sa poti citi tot ce scrie pe cadru. Avem deja camere de prototyping la care poti set parametrii de expunere dar alea au toate lentile cu autofocus care e OK in general, dar autofocusu' nu e un plus aici, ne trebuie viteza si necesitate de claritate instant in anumite conditii.

  Ca idee camerele de telefon chiar si low cost cu care am incercat au imagine mai clara per total decat un Logitech C920. Si pot sa iti zic ca telefonul meu nu are claritate mai buna ca un Mobius :D
   
 18. bonygy

  bonygy șofer

  Dar C270 ai incercat?
   
 19. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Da. Si e mai slaba decat C920 :)

  Am mai incercat cu Microsoft Lifecam Studio si HD3000. Ambele sunt chiar mai soft decat Logitech-urile, iar cele Logitech au utilizabil in cam 70% din situatiile necesare doar cam 1/4 din rezolutie din centrul imaginii. Cum spuneam, am iesit mai bine cu oricare din telefoanele mobile din birou. Microsoft in schimb sunt mai potente in lumina slaba spre deloc fata de orice am incercat, dar natural e prea soft imaginea si cand merge merge mai lent decat ar trebui.
   

Share This Page