1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Feriti-va de Mobius (fake-uri)

Discussion in 'Camere Video' started by bonygy, 7 July 2016.

 1. bonygy

  bonygy șofer

  Incantata de calitatea, pretul, fiabilitatea, versatilitatea camerei mele Mobius, o cunostinta m-a rugat sa ii fac si ei rost de una. Mi-a si dat banii (un buget estimativ). M-am bucurat ca am gasit o camera la un pret excelent si cu lentila Wide C2, asa ca m-am aruncat.
  Mi-a sosit si am zis ca hai sa o punem la treaba. Si au inceput belelele...
  Am zis ca hai sa o conectam la PC si sa facem setarile de rigoare. Buf, strike one! Nu ne lasa sa intram in setari, nici la update de firmware. Schimbam cardul, poate ca acesta este de vina... nimic.

  fake 1.JPG

  fake 2.JPG

  Hai sa apasam acolo pe scrisul rosu, pentru mai multe informatii...

  fake 3.JPG

  Deci, avem probleme, spre deosebire de originalul meu, care arata cam asa...

  real 1.JPG

  Mai sa fie... Hai sa studiem putin jucariile si sa le comparam.
  La prima vedere, nu vedem vreo diferenta, cu exceptia lentilei C2, care este mai proeminenta, asa cum de fapt este si normal.

  BRUT.JPG

  Sa le atacam cu surubelnita.

  INTERN.JPG

  Se observa din prima "dezordinea" din produsul contrafacut. Bateria nu se poate detasa decat prin utilizarea unui letcon (in perspectiva inlocuirii cu un condensator), iar despre lentila, ce sa mai spun... probabil ca chinezul nostru ori a stranutat acolo, ori si-a facut o ... chestie barbateasca. Deci, eu daca vreau sa pun o extensie de lentila, probabil ca voi rupe ceva in incercarea de a o demonta.

  Hai sa vedem, la exterior nu ar fi vreun semn ceva, distinctiv?

  BUTOANE.JPG

  Vedem o diferenta a caracterelor butoanelor. Nu stiu cata relevanta are asta si nu stiu daca la o eventuala achizitionare, vanzatorul ar fi de acord sa chinuim produsul cu surubelnita. Despre achizitiile de pe Ebay sau alte site-uri externe, nici o sansa de verificare, pana nu iti ajunge in mana.
  Bilant final: nema filmare in bucla, nema setari de data si ora, nema start power on, nema restul setarilor...
  Este valabila aici zicala... "Daca ceva este prea frumos sa fie adevarat, atunci cu siguranta este fals".
  Singura modalitate de verificare pe care o vad eu este sa te prezinti la cumparare (in cazul predarii personale) cu laptopul si o incerci... dureaza 2-3 minute.
  Am postat asta, pentru ca sa nu mai ia si altii teapa ca mine.
   
  Bestia likes this.
 2. Doge

  Doge șofer

  Dar de unde ai cumparat-o?
   
 3. bonygy

  bonygy șofer

  Ebay, ca si cea pe care o am eu.
   
 4. Doge

  Doge șofer

  Ar trebui sa ai optiune de refund, sau macar daca ai platit prin PayPal sa iti recuperezi banii prin ei. E putin riscant, dar daca nimeresti bine se merita, pentru 300 RON nu are concurenta. Eu am gasit pe banggood.
   
 5. bonygy

  bonygy șofer

  Am discutat cu vanzatorul si mi-a restituit 75% din cat am platit pe ea si pastrez rebutul. Restul de 25 % ar fi reprezentat expeditia inapoi (pe care eu trebuia sa o platesc) si o mica diferenta de valoare a obiectului.
  In mare, camera este functionala (cu activare manuala), fara alte optiuni. Calitatea este buna (nu asa ca originalul, dar acceptabila), asa ca sunt relativ multumit. Plus ca mi-au mai si ramas ceva accesorii (cabluri, suporti)...
   

Share This Page