1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Firmware

Discussion in 'Camere Video' started by ruxac, 13 June 2016.

 1. ruxac

  ruxac șofer

  Buna ziua,

  Am un dash cam ieftin cu care deocamdata imi fac treaba. Are doar niste caderi de functionare in principal cand se schimba cardurile de memorie. Am o nelamurire legata de firmware,se poate face un upgrade? Am vazut la alte camere ca inregistreaza si viteza si acesta este un detaliu esential in confruntarile cu radarele brigazii rutiere. Nu stiu daca la aceste camere inregistrarea vitezei tine doar de partea de software sau se afla in parametrii hardware.

  Multumesc
   
 2. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Cred ca ii cel mai neesential in confruntarile cu radarul. Camera nu e un mijloc omologat de masurare, radarul e. In cazul in care contesti amenda de radar, se va lua in considerare filmarea de la radar. Ca estimare a vitezei e OK sa aibe camera, ca proba impotriva radarului e inutila.

  Daca hardware-ul duce, tine de software daca il foloseste. Camerele folosesc modului de GPS pentru afisarea vitezei, daca stii ca are asa ceva camera in teorie ar trebui sa gasesti si un firmware care sa afiseze si viteza.

  Raspunsul general e, da. In particular, producatorul ar trebui s aiti puna la dispozitie modul in care se poate face acest upgrade si firmware-ul pentru camera. Daca ai suficiente cunostinte poti sa deduci tu cum si daca se poate face acest upgrade si chiar sa iti scrii tu firmware-ul.

  Daca vrei sa te ajute cineva sau chiar Google cu cautare despre camera ta, da aici si marca si modelul ei :)
   
 3. ruxac

  ruxac șofer


  Camera este AKU AK1115. Dupa cum am precizat este un model ieftin,am dat 90-100 ron la evomag in dec. 2014 deci sub nici o forma nu cred ca are vreo capabilitate gps. Inca nu am dat o cautare temeinica pe google,la o prima vedere nu am gasit nimic.

  Stiu ca este foarte greu de utilizat o astfel de inregistrare ca proba impotriva radarului insa echipamentul lor cateodata este sub orice critica. Ultima oara m-au oprit pentru 84 km/h in localitate,am precizat pe procesul verbal ca pe bord eu am vazut 79 km/h iar pe dvd-ul depus de ei in instanta numarul apare la 69 km/h,nu se vede la viteza declarata de ei. Eu astfel de povesti nu am intalnit in afara Romaniei. Deci ce ar inregistra camera de bord este un punct de reper esential. M-am intors in Romania dupa 11 ani traiti in Olanda unde la o medie de 100 km/zi plus 8k anual in concedii am avut doar o amenda de parcare. Acolo la a doua depasire cu 50 km/h a limitei legale se anuleaza permisul si se confisca masina deci precizia radarelor devine un subiect delicat in conditiile unei astfel de legislatii gasesc destul de aberante. Unui sofer format pe parcursul a 15-20 ani,fara abateri,fara probleme,nu prea ii vine sa se ia la tranta cu politia prin tribunale pe teme de precizie a radarelor.
   
 4. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Naspa :)

  Sincer habar nu am cine face camera asta, oricum nu cred ca are rost sa te chinui sa gasesti firmware si GPS sigur nu are.

  Problema ta nu a fost cu precizia radarului ci cu nesimtirea politistilor care ti-au comunicat o viteza neinregistrata cu speranta ca nu contesti si platesti... daca nu si cu speranta ca le dai lor o "atentie" sa te scape de "problema".
   

Share This Page