1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Loc de parcare rezervat dar nemarcat

Discussion in 'Legislație Auto' started by Andrew2424, 31 December 2018.

 1. Andrew2424

  Andrew2424 șofer

  Buna ziua!
  Am și eu o problema,eu nu sunt din bucuresti și pe data de 27 am lăsat masina parcata intr-un loc de parcare langa blocul unde prietena mea sta in chirie unde nu era scris niciun număr de înmatriculare, nici o tabla ceva pe care sa scrie ca era rezervat, era doar o tabla in alta parcare unde scriau ca erau rezervate și am văzut-o doar după ce s-a intamplat toată treaba.
  Următoarea zi in parbriz am găsit o foaie pe care scria ca locul respectiv este închiriat de la administrația domeniului public de o persoana fizica/juridică. Și ca parcarea pe acel loc este contravenție și se sancționează cu amenda între 500-1000 de lei.
  Întrebarea mea este dacă se poate face ceva in privința acestei contravenții deoarece eu nu aveam de unde sa stiu ca locurile acelea sunt rezervate deoarece nu era marcat in nici un fel.
  Va mulțumesc anticipat!
   

  Attached Files:

 2. Mituc

  Mituc șofer

  Se poate. Contesti amenda in instanta asa cum contesti orice proces verbal. Fa si poze la fata locului pina sa apara placutele cu numarul de inmatriculare si numarul de contract. Tu nu ai de unde sa stii ca e inchiriat daca nu e nici o placuta care sa spuna acest lucru. E ca si cum ai lua amenda ca ai depasit viteza legala limita fiind stabilita printr-unindicator care nu mai exista.

  Daca ai gasit in geam doar o foaie de atentionare si un proces verbal atunci na, asta e, macar stii sa nu mai parchezi acolo.
   
  Andrew2424 likes this.
 3. incepatorul

  incepatorul șofer

  Nu stiu cum e in Bucuresti, dar in Cluj-Napoca nu sunt numere de inmatriculare sau tablite, e doar marcajul pe jos si un numar de loc de parcare, iar undeva pe stalpi mai vezi indicatorul albastru P (parcare cu abonament).
   
 4. Andrew2424

  Andrew2424 șofer

  Nu este nici un marcaj pe jos sau undeva pe acolo. Este doar o tăbliță puțin mai departe de locurile respective îndreptată spre alta parcare
   

Share This Page