1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nu merge bricheta de la masina, are sens sa-mi iau camera?

Discussion in 'Camere Video' started by a1967917, 1 September 2014.

 1. a1967917

  a1967917 șofer

  Salut,

  Din motive neelucidate bricheta masinii mele nu merge(se tot arde siguranta), deci nu pot sa incarc camera din masina. Cat timp poate inregistra o camera de bord doar folosing bateria proprie? Am pus ochii pe o camera cu o baterie de 500mAh.
   
 2. Ameriknu

  Ameriknu șofer

  Re: Nu merge bricheta de la masina, are sens sa-mi iau camer

  Salut,

  Le luam pe rand.
  1. Siguranta brichetei se tot arde pt ca ori ai un scurt pe la ea (folosita intens in trecut si s-au topit firele) sau siguranta in sine e prea mica.
  2. Nimeni nu poate raspunde la intrebarea privind timpul de filmare folosing un acumulator. Aici depinde de camera. Sunt camere auto care filmeaza maxim 30 minute sau camere care filmeaza cateva ore.
  In general ai un timp estimativ de filmare pe cutia sau in manualul acelei camere. In functie de firma, poate fi un timp realist sau un timp optimist.

  Ca idee, poti cumpara un acumulator cu mufa USB si o camera auto normala. Incarci acumulatorul acasa, la PC sau priza si il iei zilnic la masina pt a alimenta camera.
  Sau poti cumpara o camera de actiune pe care sa o folosesti pe post de camera auto. Eu folosesc un Sony HDR-AS15 care filmeaza in jur de 2.5 ore la 1080p. Folosing un card de 32gb, pot filma aproximativ 5 ore. Cu alte cuvinte, cardul ma tine cat doua incarcari de camera, apoi trebuie golit.
   
 3. ciorapel

  ciorapel șofer

  Re: Nu merge bricheta de la masina, are sens sa-mi iau camer

  Și mai simplu este să îți legi camera de la plafonieră (acolo găsești plus permanent, atât timp cât mașina este descuiată, iar minus iei de pe caroserie de undeva), ascunzi în plafon fire de alimentare & shit, iar din plafon îți ies doar 2-3 cm de cablu pe care îl înfigi în cameră.

  Dacă nu ai cunoștințe la partea electrică te poți duce la un electrician fără probleme să îți facă modificările pe care ți le-am enumerat mai sus.

  Dacă nu vrei să te legi la plafonieră, sunt zeci de locuri în mașină unde găsești un plus prin contact.

  Editat ulterior:

  ATENȚIE : majoritatea camerelor au o tensiune de alimentare de 5V; legăturile trebuie făcute printr-un ”adaptor„ de tensiune !
   
 4. Ameriknu

  Ameriknu șofer

  Re: Nu merge bricheta de la masina, are sens sa-mi iau camer

  Alimentarile de la plafoniera nu sunt prea in regula. Circuitele alea sunt facute pentru un bec amarat nu pentru un consumator de 1 amper la 5 volti.
   
 5. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Re: Nu merge bricheta de la masina, are sens sa-mi iau camer

  1A la 5V is 5W. Eu am in plafoniera 2 becuri de 2W (chioare rau... vor fi schimbate cu LED-uri). Parerea mea e ca a fost dimensionata cel putin pt de 2 ori atata, si aici ma refer la sigurante, ca firele garantat duc mai mult. :)
   
 6. matt90

  matt90 șofer

  Re: Nu merge bricheta de la masina, are sens sa-mi iau camer

  Eu am legat la panoul de sigurante o bricheta suplimentara care primeste curent doar cand e contactul pus. Costul a fost de 10 ron bricheta suplimentara si 6 roni adaptorul care mai face un circuit de la o siguranta. Poti gasi pe youtube mai multe exemple de "cum se face" cautand hardwire dashcam.
   

Share This Page