1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Prestigio RoadRunner 519i - Probleme

Discussion in 'Camere Video' started by Baily., 13 April 2016.

 1. Baily.

  Baily. șofer

  Salut, ieri am un Prestigio RoadRunner 519i, camera este functionala, singura problema este ca atunci cand o conectez la bricheta sau la orice sursa de curent, scoate un sunet foarte urat, iar frame-urile si calitatea filmarii scade. Atunci cand merge pe baterie nu exista nici un fel de problema. A mai intampinat cineva astfel de probleme? Sa fie de la camera? Am pus un clip mai jos.


  Video:
   
 2. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Clasic pentru Prestigio... si nu numai. Ai 2 posibile solutii (nu neaparat exclusive):
  1. Alimentator mai puternic (ala al camerei e ca si camera, chinezism).
  2. Un clips de ferita (de deparazitare) pe cablul de alimentare cat mai aproape de mufa care intra in camera. Arata cam asa.

  Bineinteles, in marea majoritate a problemelor de parazitare cauza e alimentarea proasta. Daca e partea de alimetare din camera nu prea ai ce-i face decat sa schimbi camera... dar daca de la baterie nu are "greieri", ai mai multe sperante sa fie de la alimentarea externa.
   
 3. Eu spun sa o returnezi daca mai ai garantie. Apropo.. 519i e modelul din ce vad.. "i" de la ce vine? E pe benzina? :))
   
 4. Baily.

  Baily. șofer

  Am depistat problema, aveai dreptate cu alimentatorul. In clipul de mai sus camera era conectata la bricheta printr-un cablu USB fara transformator, intrau 12V in camera direct. Am folosit incarcatorul auto primit cu camera, prin care trec doar 5V iar problemele au disparut. Asta e un inconvenient pentru ca am nevoie de bricheta masinii pentru altceva, iar camera as vrea sa o conectez usb, poate gasesc un cablu usb cu transformator. Multumesc pt. raspunsuri.
   
 5. jgyprime

  jgyprime șofer

  Usb pe 12v?
  Standardul usb e 5 v.
  Daca legi firele usb la 12v arzi orice conectezi la acel cablu...
   
 6. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  2 probleme cu afirmatia asta:
  1. daca bagai 12V in camera era de rau... aveai alte probleme decat chitaitu' ala pe filmare
  2. nu ar trebui sa ai transformator in nici un alimentator de masina, doar un regulator sau convertor de curent continuu.

  Ia-ti un multiplicator de bricheta. Eu am asa ceva http://vitacom.ro/energie/adaptoare...o-cu-3-iesiri-si-port-usb-hq-psupcarspl2.html si duce 4A pe fiecare iesire de bricheta si 1A pe iesirea USB, dar nu recomand sa o folosesti daca ai toate iesirile de bricheta folosite/

  Nu recomand sa alimentezi o camera de bord din iesiri USB de la alimentatoare. In general alea dau maxim 1A, si multe chinezarii nu ajung decat teoretic acolo sau cu paraziti pe 5V. Orice alimentator de 1.5A sau mai mult e OK, pentru ca si daca e o chinezarie ai sanse mari sa scoata macar 2/3 din cat zice fara oscilatii mari si atunci sa nu fie probleme.

  Daca vrei sa folosesti un consumator mare (gen aspirator de masina, compresor pt roti), nu recomand sa il folosesti prin splitter.
   
 7. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Am avut o scula care avea mufa USB mini-B ca mufa de alimentare... functiona din 9V. Sigur pe vapor unde le asambleaza le pasa de standarde :D

  Nu chiar orice, depinde de cine le-o proiectat si ce protectii are. Dar e o prezumtie de lacare poti pleca linistit.
   
 8. jgyprime

  jgyprime șofer

  faptul ca folosesc aceeasi mufa usb pentru alte scopuri e o prostie...
  standardul usb inseamna strict 5 v.
  orice altceva ar trebui sa foloseasca o mufa proprietara...
   
 9. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Standardul USB nu se refera doar la mufa si la alimentare. De acord ca e o prostie sa folosesti o mufa USB pentru altceva decat ce scrie in standard... dar de aia am folosit exprimarea "pe vapor".

  As prefera sa se foloseasca ceva cat mai comun, sa fie ieftin si usor de gasit. :)
   

Share This Page