1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Prestigio Roadrunner 545 - problema

Discussion in 'Camere Video' started by LucianAndrei, 6 September 2016.

 1. LucianAndrei

  LucianAndrei șofer

  Salut!

  Am cumparat camera Prestigio Roadrunner 545 acum aproape un an si nu am avut vreo problema cu ea, pana intr-o zi cand a cazut din suportul ce o tinea pe parbriz (totusi ar fi o problema, dar doar cu locul in care prinzi camera de suportul ce o tine pe parbriz, pentru ca nu o poti strange sa stea fixa, mereu se va misca daca urci sau cobori un deal).

  Nu eram in masina atunci cand a cazut, dar am gasit-o pe pres langa scaun.
  Problema este urmatoarea:
  O deschid normal, fara sa fie conectata la masina, si se deschide fara probleme. Dupa ce o conectez la bricheta masinii, ecranul se schimba, ca si cum obiectivul ar fi fost lovit.

  Aici ecranul este in stare normala:
  [​IMG]
  [​IMG]
  Si asa cand apare "problema":
  [​IMG]
  [​IMG]

  Ecranul se schimba atunci cand ea este pornita. O deschid si merge normal, iar dintr-o data ecranul se schimba ca in ultimele doua poze. Sunt momente in care ramane in starea normala, fara sa se schimbe deloc, dar sunt momente in care nu dureaza foarte mult si apare ca in poze.

  Dar, daca o inchid si o deschid iar, problema "dispare" pentru un timp mai indelungat.

  Stie cineva daca se mai poate salva sau e pe moarte? Ma gandesc ca daca obiectivul ar fi fost lovit tare, mereu cand o deschideam imi aparea ca in ultimele poze, dar ea se deschide normal si apoi se schimba. Ecranul nu are nimic, am descarcat niste inregistrari cu ea si pe acele inregistrari se vede dunga aia neagra din stanga.

  Mentionez si ca o las in soare foarte mult timp. Poate sa fie si de la asta? Totusi, o am de un an si problema a aparut dupa ce a cazut (dar nu este prima data cand cade).
   
 2. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Ai incercat cu alt card?

  Daca nu face decat cand inregistreaza sigur nu e de la lentila. Cel mai probabil nu are viteza destul de mare sa scrie si macroblocurile din capatul liniei. Incearca cu alt card clasa 10 mai nou sau incearca sa formatezi cardul si sa mai incerci o data.

  L.E.: Ar putea sa fie de la contactele de la card care s-au deformat cand a cazut camera. Eu am pierdut o camera Prestigio si cardul din ea cupa ce a zburat de pe luneta pe maneta de frana de mana cand am fost lovit din spate. Din pacate nu am solutie pentru aia... in teorie se poate repara, in practica s-ar putea sa nu merite.
   
 3. LucianAndrei

  LucianAndrei șofer

  Am mers acum si i-am mai facut un test: acelasi rezultat, chiar daca am formatat si folosit 2 carduri de 32gb de la Sony.
  I-am mai descoperit inca niste probleme: nu mai inregistreaza viteza cu care merg, decat eronat. Inainte imi inregistra perfect viteza masinii, iar acum nu. De cateva ori s-a si blocat cand am incercat sa o deschid. Ramanea doar ecranul de inceput cu sigla de la Prestigio, fara sa treaca la ecranul principal. In rest, aceeasi problema: o bag in priza masinii, se deschide, porneste inregistrarea si apare ecranul acela ca si cum ar fi fost lovita lentila.

  Nu ma pricep si nu vreau sa ma bag aiurea sa incep eu sa o desfac. Vreau sa incerc toate variantele posibile daca se poate repara pana la urma. E o camera buna si cu un pret de la acceptabil spre scump. O am doar de un an si da semne ca i se apropie sfarsitul prea repede. Macar daca ar fi fost o problema din constructia ei, dar problema a aparut din urma caderii.
   
 4. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Daca porneste constant si OK fara card inseamna ca de-acolo i se trage... de la slot sau de la cardul in sine.

  Daca nu, poate ca ceva s-a crapat in interior si iesi mai ieftin la una nou... daca o ai doar de un an poti incerca cu garantia.
   
 5. LucianAndrei

  LucianAndrei șofer

  Mi-ar accepta-o cu tipul asta de problema daca as incerca cu garantia?
   
 6. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Atata timp cat nu spui ca ai dat cu ea pe jos, poate ca o accepta :)
   

Share This Page