1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Propunere legislativa: sanctionarea soferilor pe baza filmarilor din trafic

Discussion in 'Legislație Auto' started by RebounD11, 8 November 2018.

 1. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

 2. Bestia

  Bestia șofer

  Util dar nu va putea fi pus in practica. Deschide drumul abuzurilor. Nu am rabdare sa intru in detalii, dar pe scurt si simplificat: sicanare in trafic, eu te urmaresc, de sicanez 10-15 minute pana te scot din sarite; tu iesi din masina sau treci pe rosu ca sa scapi de mine, sau calci o linie continua, etc ... eu merg la politie si dau doar ultimele 5 minute din filmare. Ia dovedeste tu ce s-a intamplat defapt :)

  Alt exemplu, la fel, ma sicaneaza unul, la un moment dat ii scap o injuratura, desi sunt in habitaclu si nu ma aude nimeni. Iau si eu amenda pentru limbaj desi nu m-a auzit nimeni.
   
 3. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  @Bestia:
  1. Ala care face asta si are camera trebuie sa aibe o sincronizare perfecta.
  2. Ala care face asta trebuie sa spere ca cel sicanat nu are si el camera.
  3. Ala care face asta trebuie sa spere ca cel sicanat nu a sunat la 112 sa anunte sicanarea.

  Si daca depune o filmare "taiata", mi se pare ca intra in modificarea asta propusa:
  [​IMG]
   
 4. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Si sa nu uit:
  Daca nu depune alalalt plangere pentru asta cu filmarea lui sau sperand ca nu o sa o depui tu, tu nu te poti autoincrimina. Eu am depus la Politie dupa accident filmari cu mine injurand, nici macar nu a fost deschis subiectul.
   
 5. Bestia

  Bestia șofer

  La ce ai scris tu mai sus, ma apuc de mers la biserica, cu "speranta" in mana :)
  Am zis si in postul de mai sus, nu am rabdare sa intru in detalii. Am incercat sa fiu finut, sa nu zic "polemici despre despicat firul in 4"... inca o zic frumos.
  Inca nu ai raspuns la cele 2 situatii reale, prezentate de mine. Au fost situatii similare postate pe trafic tube, unde si-a luat amenda si cel cu filmarea exact pe astea 2 spete.
  Deci? E adevarat ce am zis eu, ca se deschide drumul spre abuzuri? Ai vreun raspuns valabil pentru problemele ridicate de mine? Sau vreo propunere ipotetica care ar rezolva asta?

  Legat de editare, eu te pot sicana 15 minute iar camera mea salveaza la 3minute sa zicem. Eu predau doar ultimul film, needitat... ca poate are si ala din fata film e foarte discutabil. Nu intram in cazuri particulare, ca nu am rabdare. Presupunem cazul cel mai probabil si mai plauzibil: "nu are si el camera sau are dar n-a salvat filmul"! Asta este cazul care deschide drumul abuzurilor. Sau al doilea caz, in care eu nu il parasc pe unul pentru ca i-am scapat o injuratura si risc sa iau si eu amenda ca prostul, ca ma autodenunt.

  Deci, revin, 2 cazuri, simple si la obiect; foarte plauzibile si foarte probabile. Nu cazuri particulare, ca alea is putine si ar gasi politia solutii de rezolvare.
   
 6. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Eu zic ca da, dar din nou e doar parerea mea. Poti fi sau nu de acord cu ea.

  Hai sa luam primul scenariu:
  O sa zic ca am fost sicanat si am incercat sa scap de tine pentru ca ma simteam in pericol. O sa mai zic ca e imposibil ca tu sa fi filmat doar ultimele X (unde X e un numar mai mic decat durata sicanarii) de minute neavand cum sa stii cand si cum o sa incalc eu legea in incercarea mea de a scapa de tine.Tu intri la partea cu "omisiunea inregistrarii unor date sau imprejurari".

  Al 2-lea scenariu:
  Marturia ta nu poate fi folosita sa te incrimineze. Cel putin asa stiu ca scrie in codul penal si parca se aplica si la modul general. Daca inainte de a face tu sesizarea prin care depui filmarea cu tine injurand ti s-a facut o plangere pentru injurat, da, atunci tocmai ai confirmat-o. Altfel, poti sa injuri linistit. Daca cumva ajungi sa iei amenda, o poti contesta si daca injuratura vin ca urmare a unei situatii limita sunt slabe sanse sa nu scapi.

  Ce spui tu nu mi se pare in vreun fel a fi abuz, mai ales ca nu sunt cazuri foarte probabile cum spui tu. De exemplu, cel putin eu nu cunosc pe nimeni care ar reactiona cum spui tu la sicanari, cunosc doar persoane care ar avea 1 din 3 reactii:
  - niciuna
  - oprit si batut cu sicanator
  - incuiat in masina si sunat la 112... incalcat regulile doar daca alalalt ar opri si s-ar da jos.
  Iar legat de injuraturi o singura data am fost acuzat ca as fi injurat pe cineva din masina si atunci chiar nu injurasem... iar cand am facut-o nu am fost auzit.

  Abuzuri ce s-ar putea face ar fi sa apara oameni "zelosi" care sa depuna sesizare pentru fiecare aiurit care a uitat sa semnalizeze ca ocoleste o groapa si sa tina Politia ocupata cu rahaturi.
   
 7. Bestia

  Bestia șofer

  Da, de acord cu ce ai scris la sfarsit, nu am rabdare sa le iau pe punte... abia astept sa treaca proiectul si sa gaseasca o forma nu prea birocratica de a face plangere, ca sa ii descurajeze pe mincinosi dar nu si pe cei cinstiti.
   
  RebounD11 likes this.

Share This Page