1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sistem video monitorizare spate.

Discussion in 'Camere Video' started by ro_smihai, 21 February 2017.

 1. ro_smihai

  ro_smihai șofer

  Buna ziua.

  As dori sa-mi construiesc un sistem video de bord ce sa-mi permita monitorizarea permaneta a tot ce se petrece in spatele masinii cat si pe laterale. In loc sa trebuiasca constant sa intorc capul, sa-mi misc pozitia ochilor pentru a privi in oglinzi, sa am pur si simplu in fata volanului un ecran la care sa fie conectate 3 camera, una de spate si doua de lateral. Ideea ar fi ca daca as uita din greseala sa ma asigur corespunzator simplul fapt de a privi inainte prin parbriz sa-mi ofere automat toate informatiile necesare atat pentru spate cat si pentru laterale. Deci sa am in permanenta in campul meu vizual atunci cand privesc inainte prin parbriz, informatiile si pentru ce se petrece atat in spate cat si pe laterale. Sigur, ma voi asigura in continuare si cu oglinzile insa doresc sa am si acest plus pentru linistea mea.

  Ce parere aveti, ar fi fezabil un asemenea sistem, si daca da cu ce componente (ce monitor, ce camera, etc) ?
   
  Last edited: 21 February 2017
 2. bonygy

  bonygy șofer

  Vezi ca sunt firme care fac din astea... doteaza masinile lui James Bond si ale altor agenti secreti cu asa ceva.

  Tu esti sofer? Daca te gandesti la asa ceva, ma cam indoiesc.
   
  RebounD11 likes this.
 3. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  Motivatia e subtire. Ori conduci cu gluga in cap ori ai guler cervical de nu vrei sa intorci capu' si sa iti misti pozitia ochilor. Daca conduci, actiunile astea ar trebui sa fie reflex.

  Exista senzori pentru avertizari de unghi mort... sa ai mai multe imagini in fata iti poate distrage atentia de la ce vezi prin parbriz.

  Pe scurt utilitatea la ce vrei tu mi se pare 0.

  Fezabil, cred ca e. Din ce imi dau seama ai nevoie de 3 camere. Ai putea sa cauti camere care au iesire pe HDMI (sunt foarte multe (pana si Vico TF2+ ale mele au), un switch HMDI 3 intrari si o iesire (in general astfel de switchuri au o telecomanda din care selectezi care intrare e conectata la iesire) si un ecran mic cu intrare HDMI. Pentru toate astea se gasesc multe alternative in multe locuri.

  O chestie minimal mai utila, cu aceleasi componente ar fi sa folosesti camera din spate ca asistenta la marsarier iar celelalte 2 s le pui cumva intr-un punct cat mai in fata in botul masinii sa filmeze in stanga una si in dreapta cealalalta, sa te poti asigura 'dupa colt' in intersectiile cu vizibilitate extrem de mica cum e asta... sau orice iesire de pe aleiute cand sunt parcate masini pe B1 pe bulevardul in care iesi pana in buza intersectiei.
   
 4. ro_smihai

  ro_smihai șofer

  Desigur ca asigurarea in oglinda este un reflex, insa acest reflex cateodata nu este suficient. Saptamana trecuta ieseam dintr-o benzinarie iar iesirea este asa, intr-o usoara curba, suficienta cat pentru a taia din unghiul de vizibilitate fata de ceea ce-ti vine de dupa curba, na, si m-am asigurat, m-am uitat stanga-dreapta, oglinzi, duc privirea in fata si cu o fractiune de secunda inainte de a elibera ambreiajul, tusti un SUV cu viteza mare mi-a venit din stanga. Deja imi miscam piciorul pe ambreiaj doar ca masina nu a apucat sa se porneasca ! Sunt situatii in care pur si simplu chiar si daca te asiguri toti poti sa o incurci. Si de asta m-am gandit ca daca as avea mereu in campul vizual un ecran, cum ar fi unul de 7 inch al unei tablete, plasat dupa volan, pe bord, in josul parbrizului, mereu as avea totul in fata, nicio fractiune de secunda nu as pierde contactul cu ce se intampla in spate sau pe laterale. Si nu cred ca ar taia din vizibilitate, chiar zilele acestea voi face un test cu o tableta.
   
 5. RebounD11

  RebounD11 șofer activ

  In general la turisme daca ai un unghi mort, e cel mult neglijabil. O camera nu o sa vada dupa colt.

  Nu zicea nimeni de vizibilitate, ziceam de atentie. Faptul ca ai ceva in campul vizual nu inseamna automat ca esti atent la el.
   

Share This Page