trafictube forum » Masini
Accident, cine e de vina ?
(74 posts)-
Accidentul a fost surprins de o camere de securitate, de la o firma din zona
-
chiar nu avea timp sa franeze?
-
O fi sperat ca ala pleaca dupa ce s-a bagat in fata lui, nu ca se baga si se opreste (sa lase si microbuzu' sau ce era ala alb).
Eu as zice ca ala de s-a bagat (si oprit) e vinovatul.
-
Moral - duba care se angajeaza in depasire.
La politie - Cel care izbeste din spate. -
distanta dintre masina din spate si cea lovita , a fost de circa 10 m
-
Nu a pastrat distanta necesara de vehiculul din fata pentru a opri in conditii optime,deci vehiculul din spate este de vina. Cred ca cel cu duba si-a luat cateva capace(daca nu fizic,sigur moral)
-
dar cel care a intrat nu era pe prima banda? nu trebuia sa se asigure inainte sa efectueze o manevra de depasire
? -
Trebuia,dar nu a facut-o si asa s-a produs o tamponare. Dar vina este a soferului din spate(vor spune politistii),chiar daca soferul dubei ar fi principalul vinovat,probabil v-a scapa cu o amenda pentru neasigurare.
-
@iftodevlad, pai eu de ala am zis ca-i vinovat (adica ala lovit in fund).
-
@carco ala "lovit in fund" cred ca s-a asigurat dar a franat brusc cand cel cu duba(care nu s-a asigurat) voia sa se urce pe el.
-
@cata, daca eliminam duba din film, chiar si asa, ala de pe banda 2 tot ar fi trebuit sa franeze (destul de tare), poate nu s-ar fi lovit dar tot s-ar fi considerat ca nu i-a acordat prioritate.
A devenit o practica foarte urata chestia asta cu luat fata cu tupeu si bazat pe faptul "lasa ca franeaza el, daca ma loveste-n spate e vinovat".
Mai mult, daca duba semnaliza (presupunand ca da, nu se vede in film), cel lovit nu trebuia sa se angajeze in depasire, trebuia sa astepte sa faca manevra duba, apoi se putea baga si el, s-a bagat cu tupeu, duba a considerat ca are si ea timp (si a avut :) ) si el si-a furat-o.
Chiar as fi curios ce a hotarat agentul (probabil duba, nefiind implicata direct, a iesit din calcul iar intre cei doi, ala de pe banda a 2-a nu prea poate fi facut vinovat)
-
ala de pe banda 2 e scos vinovat de catre potilie... a franat la podea.... a lasat vreo 8 m de urme pe sosea.. explicatia a fost ca nu a pastrat distanta.
-
Ceva normal ca ala e scos vinovat pt ca nu a pastrat distanta. Nu stiu ce a facut ala cu duba,dar sigur nu s-a asigurat. Daca semnaliza nu cred ca cel din spate cu Opel-ul sau Ford-ul(sau ce masina e aia) intra in depasire, avand doar B2 la dispozitie. Dar daca observi in filmare masina din spatele dubei incepe depasirea cand duba sta pe loc,apoi neasigurandu-se iese si el ( cel cu duba) obligandu-l pe cel din spate sa franeze brusc , si pe cel de-al treilea sa il loveasca. Deci daca cel cu duba nu-i taia calea nu cred ca se tamponau.
-
Foarte dubios, omul (ala de pe banda 2) nu avea pe nimeni in fata, fata de cine trebuia sa pastreze distanta?
@iftodevlad, stii daca s-a luat in calcul si filmarea (ca fara filmare, doar pe baza urmelor/semnelor, se poate trage si concluzia aia, sa se presupuna ca ala lovit era deja pe banda 1).
-
E vinovat cel busit in spate pentru ca nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de depasire.
-
pana la urma care este vinovat de cauza accidentului ? daca cel de-al III-lea face contestatie si duce proba video in instanta, oare va castiga ?
-
Pai nici n-ar trebui sa ajunga in instanta, pentru ca cel care a fost lovit in spate nu terminase de efectuat manevra de depasire. El doar a initiat manevra si nu a putut-o duce la capat.
E aceeasi situatie cand iesi de pe o strada laterala, fara prioritate, si ai timp sa intorci masina cu spatele spre cei care vin pe drumul prioritar.
Acordarea sau neacordarea de prioritate se judeca astfel incat prioritarul sa poata trece fara sa fie obstructionat de cel care nu are prioritate. -
@icsulescu, n-auzi ca deja s-a stabilit vinovatul, cica ala de pe banda 2, ca nu a pastrat o distanta suficienta (fata de cine??? ca nu era nimeni pe banda).
@iftodevlad, nu stiu cat de mult va fi interesat judecatorul de acea filmare. Fara filmare, doar cu urmele de pe masini/asfalt, slabe sperante sa castige. Sa caute matori.
-
cel din spate are paguge mai marisoare, si a fost scos vinovat si de catre politie !
cum isi scoate pagubele, daca politia a intocmic proces verbal si i-a dat copie celui de-al II lea dupa asigurarea celui de-al III lea ? asta e problema
are vreo sansa in instanta, daca judecatorul vede inregistrarea ? -
@carco
Exista un MARTOR -
eu nu cred ca exista politisti atat de prosti, da' nu stiu ce au declarat soferii. e ilogic sa-i tai fata unuia si tu sa nu fii vinovat
-
:) cam asa s-a intamplat, deorece III a intrat in II aproape frontal. Polististul nu a vrut sa asculte martorul, care venise la sectie. La procesul verbal numarului III i s-a spus ca nu a pastra distanta, acesta nu a semnat procesul si i-a spus politaiului sa il trimita prin posta. Care a fost raspunsul ? "s-o crezi tu, hai pa" si i-a inchis usa-n nas.
Politistul avea o copie dupa o asigurare in mana, deci sigur era asigurarea celui de-al III-lea...... si sigur i-a inmanato celui de-al II-lea.. deci nr. III a ramas cu baguba calumea :D -
n-are treaba cu asigurarea. trebuie semnata de asigurat si completat formularul. procesul verbal se poate contesta. trebuie sa existe cel putin un martor altfel camera nu prea are valoare.
sunt curios ce a scris ala lovit din spate in declaratie, ca facea ce pe banda 2 si cum ajunsese acolo? -
sigur a scris ca nu au tinut franele nr. III. si el s-a asigurat si iesit pe buna dretate.. si probabil ca i-au micsorat astia pensia... ca avea vreo 60 ani
-
evident sa nu uitam viteza excesiva
-
Pai ce sa zica: "sefu', eu eram pe banda a 2-a, am redus ca sa intre duba moment in care asta m-a lovit in spate".
@iftodevlad, acum, nesemnand procesul, va trebui sa astepte (2-3 sapt) sa-i vina prin posta (ca sa-l conteste).
Mai zisesem eu pe undeva despre nesemnarea procesului verbal, faptul ca semnezi acel proces verbal nu inseamna ca esti de acord cu ce a zis politistul (ai rubrica de observatii, poti scrie acolo ca nu esti de acord cu cele constatate sau ce-ti trece prin cap) ci doar ca l-ai primit/ai luat la cunostinta.
Daca are si film si martor, eu zic sa faca contestatie. Poate nu ar fi rau sa arate filmul si asiguratorului (ca pana la urma aia platesc daunele), poate se mobilizeaza si-l ajuta (logistic macar) cu procesul.
-
logic,ala care a schimbat directia de mers,”legal” ala care loveste din spate,acum daca se baga legea iar filmarea va fi o dovada,daca si cel oprit avea indicator ce-i interzicea asta,il ia si pe el ...
-
cel oprit acolo, pleaca la 30 secunde dupa accident...am o ora de inregistrare. politia vine la 40 min. si fara masuratori, a luat o decizie.. cel din spate vinovat. deoarece e frontal...... si "zbura" pe sosea.
-
Sa inteleg ca tu ai fost cel care 'zbura' pe sosea?
-
da, eu eram nr III..... mi se pare aiurea decizia politistului. gata, eu am intrat in el, eu sunt vinovat, dar dde ce am intrat in el ? nu-si pune intrebarea astea..prea complicatata
-
@iftodevlad, pai aia ce-au declarat? Ca erau deja pe banda si tu ai intrat in ei?
Eu zic sa consulti un avocat (daca-ti permiti), sa discuti si cu asiguratorul tau (poate te ajuta cu procesul) si sa faci contestatie. Pacat ca nu ai luat PV-ul, acum va trebui sa astepti sa-ti vina.
E posibil ca, daca contesti PV-ul, asiguratorul tau sa nici nu-i despagubeasca pe aia pana nu se pronunta judecatorul ;)
Ca sa-i "multumesti" agentului care s-a ocupat de caz, poti sa faci si un memorandum catre seful lui (seful respectivei sectii, daca nu are ca el e sef, faci mai sus, la "judeteana"), eventual ii atasezi si o copie dupa film. Erau pe undeva tot felul de modele pt. astfel de hartii (si pt. contestatie, si pt. memorandum) da' nu mai stiu unde.
-
a fost doar cel in care am intrat... cel cu duba a plecat..
nu stiu ce a declarat, nu puteam sa ii iau declaratia si sa o citesc.. polististul nu a facut facut asa ceva, sa ne arate ce a declarat unu si celalalt... atat mi-a spus la sectie, ca nu am pastrat distanta, l-am intrebat care distanta, el "stii tu care", i-am spus ca nu semnez nimic, ca nu sunt vinovat (asa am fost instruit atunci, sa nu semnez, e primul meu accident) si i-am spus sa-l trimita prin posta , evident s-a enervat si mi-a spus "s-o crezi tu, hai pa" si m-a scos afara din sectia si mi-a inchis usa-n nas... politist platit din banii nostri.... vazusem ca avea o copie dupa asigurare in mana (a mea, cred) si a ramas cu mosu acolo....
pe inregistrare se vede cum vine martorul in fuga si lasa nr de telefon sa-l sunam daca e nevoie, ca se grabeste.. l-am sunat de la sectie, a venit martorul si nu l-a ascultat politistul.. eu i-as da in judecata, dar imi e frica sa nu pierd, deoare l-am luat prea frontal, nici nu stiu ce sa fac, daca ma crede-ti.... -
@iftodevlad din pacate legile sunt date anapoda si fara a fi gandite prea mult. Asta este nu ai ce sa faci. Cat timp imaginile video nu sunt considerate probe,tu esti cel vinovat ca nu ai pastrat distanta fata de vehiculul din fata.
@carco cu banii care ii cheltuie pe taxe de judecata,avocat etc. isi face masina..asa ca nu are rost.
-
@cata, nu exista taxa de timbru la contestarea PV-ului si poti sa te reprezinti singur (de fapt, daca faci contestatia cum trebuie, poti sa nici nu te prezinti)
@iftodevlad,
Uite aici model de plangere catre sefu' politistului (poti sa te plangi de atitudine, de faptul ca a refuzat sa asculte martorul etc.) http://www.amenda.ro/amenzi_rutiere/memorii_pentru_politist.phpTot acolo gasesti si modele de contestare a PV-ului(primul e tipizat, restul sunt doar ca sa-ti faci o idee). Poti incerca sa-i scrii si flacaului ala (de detine site-ul) daca nu ai bani de un avocat/nu te descurci singur, poate te ajuta.
Eu unul as contesta procesul, nu as avea ce sa pierd. Cu alte cuvinte, as muri cu ei de gat (si pv contestat si reclamatii peste reclamatii fata de atitudinea agentului).
Ai si martor, daca sustine faptul ca ala era pe banda 1 si ti-a iesit in fata (si sustine si faptul ca politistul a refuzat sa-l asculte), poti sa castigi (si daca nu castigi, asta e, nu ai ce sa pierzi)
-
ideea este ca martorul nu a fost la locul faptei cand a venit politia, adica peste 40 min...
mai este oare luat in considerare ? -
@ cata..... am vb azi cu 2 avocati, diferiti... mi-au spus ca voi castiga... si sa pun filmul pe un cd ca sa il poata arata comandantului si judecatoriei... (eu il aveam pe stick) imi e frica de ei, deoarece, ei zic ca vom castiga, doar ca sa-i platesc...
-
De ce nu? Doar nu era obligat sa doarma la locul accidentului? A lasat un telefon, a venit cand a fost chemat... Daca declara ca a vazut cu ochii lui cum s-a intamplat, e tocmai bun.
Dupa cum ziceam, daca nu apelezi la avocati, nu pierzi decat ceva timp (e drept ca un avocat bun iti creste exponential sansele de castig, acum depinde ce pretentii au).
E cinvea p'aci care ar putea sa-si dea cu parerea in cunostinta de cauza dar vad ca se abtine, poate se razgandeste si iti da macar un mail (daca public nu vrea sa o faca).
-
deci.... unu din ei, mi-a spus mai multe astazi gen : distanta dintre mine si ala, timpul de reactie pentru franare, cam cat aveam dupa urmele franei...... mi-a placut de el... parea sigur pe ceea ce zicea.... si mi-a cerut 1000 ron
-
Nu mi se pare mult, oricum el, ca avocat, va stii mult mai bine sa intocmeasca hartoagele alea (sa nu-l ierti pe agent, fa-i si aluia reclamatie).
Trebuie sa tii cont ca, pe langa daune (reparatia masinii) tu la anul vei avea si RCA-ul mai mare (daca ramai vinovat).
-
@iftodevlad - poti sa incerci sa faci si ce ti-a spus carco. Daca iti agnajezi avocat si iti spune ca ai sanse sa castigi,nu cred ca ti-ar spune asta doar sa le dai bani. Daca nu incerci si alte varinate esti bun de plata...ce pot sa spun altceva.
Si cum spune @carco sa-i faci si agentului plangere.
-
stii cum este, mai bag 1000 ron in avocat, mai si pierd, ma mai pune si celalalt sofer sa-i platesc daune morale ca l-am chemat prin instanta, si mai raman si cu masina nefacuta...
-
deci v-a trebui sa merg la asigurator sa le arat inregistrarea....
-
Da, incearca sa discuti si cu asiguratorul, poate te ajuta chiar ei cu contestatia (pana la urma ei platesc reparatia celuilalt).
Daca nu vrei sa dai bani la avocat, fa contestatia singur, ia tipizatul ala, consulta modelele, si contesta PV-ul si nu te costa decat un pic de timp (poti sa nici nu te duci la proces daca nu te citeaza).
Eventual, ii zici avocatului ca nu ai bani sa te reprezinte, daca poate doar sa-ti redacteze contestatia si reclamatiile (poate-ti ia mai putin).
Celalalt nu are de ce sa ceara daune morale, e dreptul tau sa faci contestatie, nu-ti fa tu probleme d-astea.
Apropo, de ce ati chemat politia?
P.S. Aici discutam chestii/sfaturi legale, nu vrei sa pui filmul pe trafictube, sa ne luam si de tine (de ce "zburai", cum de nu te-ai prins ca aia or sa-ti iasa in fata...) :) ?
-
ca nu ne-am inteles, el a spus ca eu sunt vinovat si invers.....
tocmai am primit un mesaj de la un consultant asigurator"Imi pare rau, dar "vinovatul" era deja incadrat total pe banda II-a cand l-ati lovit din spate, aspect care va invinovateste pentru nerespectare distanta.Si viteza ar fi trebuit sa fie in descrestere, mai ales ca dubita era clar ca face manevra de intrare/oprire pe banda I-a.Nu prea aveti sanse de castig a contestatiei.
Ma-ntreb si eu cum de nu l-ati vazut ca sa reduceti viteza si sa-l evitati(aveati 10-12m in spate)El precis ca v-a vazut si a aproximat corect ca poate sa se inscrie in banda. " -
@iftodevlad - Poi daca stai sa te gandesti orice lucru are si un risc,si viata in sine e un risc. Daca mananci risti sa te inneci cu mancarea,daca te plimbi pe strada risti sa dea masina peste tine etc. Tu daca ii dai in judecata risti sa pierzi,dar privind si partea buna a lucrurilor daca mananci,te saturi,daca te plimbi iti indeplinesti o dorinta etc,iar tu daca il dai in judecata( pe cel cu masina) poti sa castigi si sa-i ceri tu daune morale...sper ca ai inteles unde bat..
-
D.p.d.v. al condusului preventiv, aia ma intream si eu, cum de nu te-ai prins de ce o sa urmeze :)
Ref. la ce a zis consultatul ala, asta e, fiecare isi da cu parerea dupa propria viziune, doar "viziunea" judecatorului conteaza. De ex. eu unul (si nu doar eu, a mai zis si icsulescu) zic ca nu conteaza ca ala intrase total pe banda ta, el era obligat sa-ti acorde prioritate (iar prin prioritate inteleg sa astepte sa treci, nu sa calculeze el ca are timp sa intre pe banda si sa-ti arate curu'). Daca te uiti pe tt o sa vezi o gramada de filme pe tema asta (cu indivizi care pur si simplu iti iau fata) si o gramada de comentarii gen: "da' ce ti-a facut, ce, nu ai avut timp sa franezi?".
-
"spuneti-mi si mie cam cat parcurge masina cu vreo 60 km pe ora in timpul reactiei de franare, si frana propriu-zisa ? si vedeti pe video cam cat cat dureaza "actiunea". poate asa ma ajutati"
sper ca am formulat ok, domnului asigurator
-
Nu cred ca-ti poate raspunde, pt. ca nu e o "reteta", depinde de masina, sofer, cauciucuri, stare carosabil etc. Probabil sub 2sec (cat pare ca sunt intre inceputul aluia de a-ti iesi in fata pana cand faceti poc).
Acum (dupa ce a zis nenea de viteza in descrestere), daca ma uit f.f. atent la film, nu vad nicio reducere/frana in momentul cand ala iese pe banda ta (probabil ai presupus ca se baga si se duce, nu ca se opreste). Tu ai franat (cel putin asa pare) dupa ce ala din fata a franat si el (dupa ce te apropiasei periculos de mult).
-
de franat am franat, erau pe astfalt vreo 8 m de "cauciucuri".. eu nu ma asteptam sa se bage ci sa ma lase trec.... ei, in momentul ala a fost reactia de franare, cand se baga...numai bine mai trece putin, si poc
-
eu sunt sigur ca politistul a incheiat procesul verbal pe baza declaratiilor si nu a vazut filmarea. cel lovit in spate nu cred ca a declarat ca a intrat in depasirea dubei ci ca era deja pe banda 2 cand l-ai lovit. e un fel de minciuna prin omisiune. tu tanar, ala in varsta, nah, tu pe cine-ai crede? urmele il sustin pe el
Reply »
You must log in to post.