trafictube forum » Diverse
Actiune Mos Nicolae
(25 posts)-
Incep prin a spune ca am acceptul lui Razvan pentru a deschide acest topic.
Anul trecut, inainte de Mos Nicolae, am luat legatura cu o casa de copii din zona Titan (erau cca. 21 de copii, de la cateva luni pana la 17 ani) pentru ca m-am gandit ca le-as putea face o mica bucurie cu ocazia mosului. Asa ca m-am apucat de strans. De la mine, de la familie, de la prieteni si de la alti cativa oameni pe care nu-i cunosteam personal. Am reusit sa fac un pachet destul de consistent pentru fiecare copil in parte.
Anul acesta mi-as dori sa repet ce am facut anul trecut insa, evident, singura nu pot. Daca exista cineva care doreste sa se implice cu ceva, cu orice, ar fi de mare ajutor. (Anul trecut, de exemplu, am primit de la cineva cateva ladite cu fructe de sezon - lucra in domeniu - au fost de foarte mare ajutor, cu banii pe care i-am economisit am putut cumpara alt ceva).Binenteles ca vor fi lucruri doveditoare ( nu am de gand sa opresc nimic pentru mine, sper sa nu va faceti probleme in privinta asta). Bonuri fiscale, poze, mers la casa de copii impreuna cu mine, etc.
Daca cineva doreste sa ajute in vreun fel, imi puteti spune aici sau pe : mihaela_toma07 @ yahoo.com
Va multumesc
PS: Numarul de telefon nu va ajuta cu nimic deoarece in timpul zilei sunt la munca, loc unde nu am semnal (sunt la demisol) insa daca-l doreste cineva il va primi pe mail -
Discut si cu sotia, insa in principiu noi vom dona jucarii si haine bune, de la copiii nostri, plus sa vedem atunci de niste cozonaci, fructe, etc. Tinem legatura.
-
Perfect, sunt numai bune :)
-
particip si eu si cativa colegi de la serviciu.
-
Eu acum ma ocup cu trimisul de mailuri la cateva centre de plasament(stiu din experienta de anul trecut ca nu toti se sinchisesc sa ofere informatii, asa ca am trimis la mai multe centre) . Vreau sa aflu numarul exact de copii si daca au nevoie de chestii mai urgente (gen rechizite, un uscator de par, etc). Daca avem suficiente fonduri ii putem ajuta si cu lucruri din astea nu numai cu dulciuri si fructe. Astept raspunsurile lor.
-
Desi am incercat sa iau legatura cu mai multe case de copii, numai de la una singura am primit raspuns.
"BUNA SEARA
Stimata domnisoara, prezenta dvs. ar face o mare placere copiilor. In general ar fi nevoie de alimente, produse de igiena. Si tot ce puteti stringe de la alti copii le-ar fi de folos si celor din Casa de copii. Va astept-am cind doriti, dar cu un telefon inainte.
Va multumim mult
Guias Mihaela
Tel. 07xx.xxx.xxx "Este vorba de casa de copii din Domnesti.
http://www.casa-de-copii-domnesti.org/Dupa cum bine reiese din mesaj dansii au nevoie de alimente si haine in principal. Fac apel cu aceasta ocazie la toti cei care au copii si nu au dat inca hainutele pe care acestia nu le mai poarta.
Mai avem inca timp de "mobilizare", este abia 12 noiembrie, poate poate ... :) -
Am primit un al doilea raspuns de la cei de la Casa de copii Domnesti (probabil mi-au raspuns ambii soti, separat)
"CASA DE COPII
SUNTEM MINDRI DE FAPTUL CA AM REUSIT SA DESCHIDEM INIMILE MULTOR ROMANI,DEMONSTRIND CA PUTEM AVEA GRIJA DE COPII NATIUNII NOASTRE.
ORFELINATUL SE AFLA IN COM. DOMNESTI, ILFOV FUNCTIONAM DIN ANUL 1997 FARA AJUTORUL STATULUI. NE DESCURCAM SINGURI, UNEORI CU AJUTORUL PERSOANELOR FIZICE SI JURITICE.
SUNT UN NR. DE 15 COPII CARE FRECVENTEAZXA GRADINITA,SCOALA GENERALA SI LICEUL SUNT CU VIRSTE INTRE 3 ANI SI 19 ANI SI SUNT GRUPE DE FRATI 2,3,5.
NOI, SUNTEM O FAMILIE DE ROMANI, OAMENI MODESTI SI CU FRICA LUI DUMNEZEU.
SUNTEM MEMBRI FONDATORI AI FUNDATIEI SI TOT ODATA” MAMI ‘ SI ‘ TATI “ PENTRU ACESTI COPII. CU AJUTORUL A MULTOR ROMANI, NU BOGATI, DAR CU SUFLET MARE REUSIM SA CRESTEM ACESTI COPII. CU OCAZIA APROPIERI SARBATORILOR DE CRACIUN VA ASTEPTAM IN VIZITA PE LA CASA DE COPII.
FUNDATIA CASA LIDIA
TEL.07xx.xxx.xxx
"
Avand in vedere faptul ca Sf. Nicolae pica intr-o zi lucratoare, voi merge la ei duminica, 4 decembrie.Odata cu acest raspuns m-am lamurit si cu numarul exact de copii si, binenteles, varstele lor.
Revin cu rugamintea catre toti cei care doresc sa ajute cu ceva acesti copii sa ma contacteze intr-una din zilele viitoare pentru a vedea ce/cum putem face.
Cumparaturile finale le voi face, probabil, sambata si vor consta in alimente neperisabile + alte lucruri care tin de igienta casei si/sau a copiilor + ceva alimente perisabile. (evident, toate in limita bugetului).Repet ce am scris si in primul post:
Daca cineva doreste sa ajute in vreun fel, imi puteti spune aici sau pe : mihaela_toma07 [at] yahoo.com
Va multumesc
PS: Numarul de telefon nu va ajuta cu nimic deoarece in timpul zilei sunt la munca, loc unde nu am semnal (sunt la demisol) insa daca-l doreste cineva il va primi pe mail -
Oarecum ultima strigare. Am vb cu dna de la Casa Lidia si am stabilit ca voi merge duminica, undeva la 2-3 dupa amiaza.
Eu voi fi la Plaza Romania pentru a ma intalni cu cineva (tot pe aceasta tema) cam pe la ora 1- 1.30.
Daca exista in continuare doritori pentru aceasta actiune putem stabili o ora de intalnire in zona (sau in alte zone, dar mai devreme putin, pt ca nu ma teleportez :D). -
Maine te contactez pe e-mail sa stabilim o ora si un loc sa iti pasez jucariile, cozonacii si fructele pentru pachete.
-
Ok, e perfect :)
-
@mihaela. vin si eu maine. ti-am dat add pe mess.
-
Buna.
Ti-am raspuns pe mess, dar eu ies acum.
Scrie-mi pe mail si raspund maine de dimineata si stabilim ce si cum.
Eu merg pe la 14.30-15 (trebuie sa fie dna cu care am vb acolo, e plecata din localitate) -
pe mess nu-mi apare nimic. id-ul meu e maximcatalin2003@yahoo.com . iti trimit pe email nr meu de telefon. astept un raspuns. o sa mai vin cu cineva si am vrea sa mergem impreuna in domnesti.
-
Ti-am raspuns pe mail
-
felicitari pentru initiativa. ma bucur ca astfel de actiuni au inceput sa prinda si in Romania. si noi impreuna cu cateva familii de prieteni avem ceva similar pregatit pentru sambata urmatoare, la sectia de neonatologie a spitalului unde sunt foarte multi copii abandonati, noi-nascuti, fara pampersi, inveliti cu carpe din mila personalului de acolo, nebotezati ... vai de ei.
o singura sugestie: spiritul acesta sa nu va paraseasca si pe parcursul celorlalte 11 luni ale anului :)
mult succes!
-
@Tictac: multumim, felicitari si pentru tine si pentru apropiatii cu care mergi la acei copii.
Trebuie sa incercam sa nu uitam sa fim oameni.Eu vreau sa le multumesc lui Thomas, lui Catalin si Madalinei (prietena lui Catalin ,sper ca nu am gresit numele - daca da iarta-ma dar stau prost cu memoria cand vine vorba de nume :D ) care m-au ajutat pentru ca pachetele sa fie intr-adevar pline cu bunatati. ( de fapt Catalin a venit cu pachetele gata pregatite pt fiecare in parte :) )
Copiii au fost o minunatie. Veseli, lipiciosi, ne-au spus poezii si abia asteptau sa plecam pentru a putea deschide pachetele. Au stat cele 10 minute regulamentare cuminti apoi au inceput debandada :))
Thomas, una dintre fetite ochise deja nu stiu ce jucarie din punga de la tine, o auzeam susotind cu un alt baietel :))
Vorbeam si cu Catalin de faptul ca speram ca in 3-4 luni sa repetam actiunea si sa-i mai vizitam.
Si o poza cu micii monstruleti:
-
Ma bucur ca a fost ok, ca le-au placut si ca au fost folositoare.
"Kipintaci" ;)
-
Cand o sa reusesc sa-mi scot masina din mormanul de zapada am intentia sa fac iarasi un drum catre Casa de copii din Domnesti, cei la care am fost si in decembrie.
Asta inseamna, sper eu, sa ajung in cca. 2-3 saptamani, maxim o luna.Revin cu rugamintea pe care am avut-o si in decembrie. Daca exista cineva care vrea sa ajute ma poate anunta aici sau pe mail la mihaela_toma07 @ yahoo.com .
-
@Mihaela, foarte strong adresa ta ;)
-
Da, ma eneveaza codurile astea, intr-o zi imi ies in alte 5 nu :)
-
Revin cu o ultima strigare, pentru cei care vor sa ajute.
Adresa de mail este mai sus, ma puteti contacta acolo.
-
@ Mihaela - Un IBAN se poate? Daca nu aici, atunci la pocris gmail com.
-
@Pocris, se poate doar ca am rugamintea sa ma lasi o zi sa sun la banca (nu-l stiu acum si nici nu am contractul de la cont la indemana)
-
Buna! Niste hainute/jucarii de bebe crezi ca ar ajuta? Cand ti-ai popus sa mergi la copii?
-
@Pocris: imi cer scuze pentru intarziere insa astazi nu am reusit nici sa respir, am avut multa treaba si iti spun sincer ca am uitat.
Eu am cont la: Raiffeisen, ING si Unicredit Tiriac. Ai vreo preferinta?@Areveul: Din pacate copii sunt destul de mari (de la 4-5 ani in sus). E si o poza putin mai sus cu tot grupul. Mi-am propus sa merg atunci cand imi scot masina din zapada dar asta s-a intamplat deja :))
Din cauza unor probleme personale mai devreme de 2-3 saptamani nu pot ajunge, insa daca este cineva doritor si poate merge mai devreme, eu ii pot pune la dispozitie toate informatiile.
Reply
You must log in to post.