pharmacie en ligne

trafictube forum » Ştiri

Cum o sa ne afecteze ACTA

(19 posts)

Tags:

1. Marco
    Member
    Posted 3 months ago #

2. Ursul Grizonat
    Member
    Posted 3 months ago #

Deja afecteaza: baietzii zic asa: Din pacate, video-ul de pe YouTube, prin mijloace care ne depasesc, a fost inlaturat ( si mai interesant e ca aparea ca si cum noi insine am fi facut plangerea impotriva propriului material, ceea ce e mai mult decat aberant ). Ne pare rau de toti cei care au embeduit video-ul pentru a da mai departe mesajul, dar ii asiguram ca facem tot posibilul sa re-apara video-ul pe YouTube ( speram ca nu va trece mai mult de o zi si va fi inapoi ‘on’ ). Intre timp, video-ul va fi servit via Vimeo ( puteti lua codul de embed de la acest video, hopefully de pe Vimeo nu va mai fi dat jos ). LLTCM!

http://creativemonkeyz.com/roboti/robotzi-s02-ep-special-acta/

Dovada : Image and video hosting by TinyPic

Sper ca postul sa nu fie sters.

Pe vimeo, e trecut pe privat. http://vimeo.com/36232167 Ciudat, nu ?

carco: nu poate fi vazut direct, doar embed, l-am pus eu

3. Cristian
    Member
    Posted 3 months ago #

chiar ma gandeam aseara cand am vazut videoul de la robotzi sa deschid un topic pt ACTA, chiar ma gandeam sa deschid un topic dar am zis ca.... :| este chiar si un site unde se face o petite revin cu edit;)

LE: site-ul pt petitie: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp
    scrii un nume ,email si dati send;)
    PS: eu personal pt email am folosit un ID care nu'l prea folosesc in caz de orice;) )

4. carco
    Member
    Posted 3 months ago #

Si pozitia unui coleg d-al nostru, care e foarte intrigat de faptul ca cei de la Creative Monkeyz (oameni care chiar creeaza materiale ce-s piratate la greu) folosesc expresia "un amarat de mp3"

http://camionagiu.ro/?p=9598

Gogule, amărâtul de MP3 conţine o piesă pentru care nişte oameni au muncit de le-au sărit capacele. Au compus, au cântat de şi-au spart gâtul, au băgat bani în instrumente, au îngheţat prin pieţe.
    “Amărâtul de MP3″ e furat de milioane de ori în întreaga lume, da?
    Dacă ar trebui tu să iei 1 milion de euro de pe drepturile de autor din “amărâtul de MP3″ sunt convins că ai vedea altfel lucrurile.

Partea interesanta (ce m-a intrigat pe mine atunci cand am citit postul de mai sus) e ca, desi e foarte croit impotriva celor de la Creative Monkeyz (jos palaria in fata lor), pe blogul domniei sale se gasesc imagini luate, probabil, de pe google images, video-uri cu piese de teatru, muzica... pt. care nu cred ca are drept de folosinta (sau ma insel si are acordul scris al detinatorul drepturilor, caz in care sunt idiot).

Sa nu fiu inteles gresit, sunt programator, stiu ce-nseamna sa ti se ciordeasca creatiile, nu sunt de acord cu pirateria (am torpedou' plin de cd-uri originale, folosesc Linux si aproape toate aplicatiile de pe calculator sunt sub o licenta ce-mi da dreptul de folosire), dar exista deja legi, poti fi aplicate acelea, pt. ce un act (gandit in spatele usilor inchise) care sa permita monitorizarea activititaii luzerilor (printre care si eu)?

@camionagiu, cum ar fi sa ti se inchida site-ul pt. fragmentul din Gaitele postat pe blog? Si nu printr-o decizie a unei instante, asa, la cererea celui ce detine drepturile asupra acelui material. Ce conteaza ca-i doar un fragment, ca poate intra la "fair usage" (cum parca e legea acum)?

5. Ursul Grizonat
    Member
    Posted 3 months ago #

TKS,Carco.
    Eu ma gandeam la un singur lucru: in toamna, cand sa ies aero din Germania, un vames cica sa puna lapetoapa deoaprte pentru un "test special". Ce fel de test ? Nu a fost scanat ? E vreo problema ? I-a trecut, dar era total aiurea ca ala sa-si bage cine stie ce in masinaria mea. Sau sa-mi ia la verificat 10SD-uri, 4CF-uri. Sa zicem ca limba engleza neffind bnativa pentru niciunul dintre noi, nu ne-am inteles prea bine.
    In acelasi registru, germanic, un prieten s-a trezit cu un e-mail de la un avocat care i-a zis ca are la dispozitie 3 zile sa verse 1200 de euro in nus'ce cont, altfel e mult mai de rau. De ce ? Descarcase in Germania un album ca PLM3 al unei trupe de care nici n-am auzit si in plus suna oribil. Germania e tzara in care routerele vin parolate implicit (parole unice, grele) si cu WiFi-ul criptat implicit, iar parole unice, grele.

Cine vrea soft protejat sa puna de HASP. Sau nu se mai poarta ?
    Cine vrea sa-i fie cumparat albumul sa puna mana sa faca lucru de calitate, sa merite sa fie cumparat.
    Si nu in ultimul rand, cine vrea sa castige un banut cinstit sa-si schimbe modeul economic pe mai putin de la mai multi , putintel de la saratoci decat pe tunuri date peste noapte.

6. carco
    Member
    Posted 3 months ago #

Ursul Grizonat, nu cred ca autorii se procopsesc, aia tot din concerte traiesc, foamea mare cred ca-i la casele de productie.

Cum vorbeam cu @x pe "mirc", eu zic sa asculte si telefoanele, daca eu te sun si-ti cant o melodie a lui Dan Spataru sau tu ai un cd in player si eu ascult, prin telefon, melodia fara ca sa am drepturi?

7. carco
    Member
    Posted 3 months ago #

Inca un articol, cu linkuri utile: http://www.cabral.ro/din-ro/acta

Una dintre petitiile on-line este aici

Tratatul ACTA poate fi citit in engleza aici. Iar tratatul ACTA in limba romana poate fi gasit aici

8. Ursul Grizonat
    Member
    Posted 3 months ago #

Sunt sigur ca foametea e la casele de porcductie. De nde a pelcat ideea cu zonarea DVD-urilor si a formatelor TV? Chestii pur comerciale ! Artistul-cantator are in spate un autobuz plin de sunetisti, mainisti si alti isti. Isi vinde pe nimic (c) la o casa de productie care plateste avocati sa traiasca 100 de ani tocand hartii.
    Stai calm, nu doar munca ta se fura. Pentru unele treburi, am rezolvat. Cu altele, nu, nu ma zbat, ma multumesc cu nivelul de trai actual. Asta e o chestie pe care tovarasii care dau de bani gramada nu o pot intelege. N-ar da un banut din miliardele lor de dolari pentru foametea din Cornul Africii. Acolo nu le cumpara nimeni DVD-urile.

9. Marco
    Member
    Posted 3 months ago #

Si uite asa au fost odata.... drepturile omului, drepturile constitutionale si "libertatea".

10. gopo
    Member
    Posted 3 months ago #

daca se voteaza ...pot sa scot netul , trec din nou la tv ...traiasca ceausescu ,stia el ceva 2 ore de tv seara si esti ok.
    nu stiu de ce , in ultimul timp mi se pare ca incep sa se tot adevereasca filmele SF vazute in ultimi ani.
    @carco, ne mutam in subteran ..sa traim liberi

11. carco
    Member
    Posted 3 months ago #

Nici chiar asa, dar usor usor ajungem si acolo.

12. Ursul Grizonat
    Member
    Posted 3 months ago #

Cand aud vocilea alea sictirite din loc in loc pe autobuze si mai noi si la metrou cu "Politia Capitalei va recomanda sa aveti grija de lucrurile personale..." si chestiile urlate lla megafoane prin marketuri ma tot gandesc la filmele alea SF de categorie BB- . Carco, viitorul asta sumbru a cam inceput.

13. crisuper1
    Member
    Posted 3 months ago #

Teoria mea este alta.Americanii au initiat hotia asta cu ACTA,pentru ca au luat-o in jos si le dau cu flit mai multe tari(China ,Brazilia,Rusia etc).Ei vor sa recucereasca suprematia furand ce-i mai bun din toata lumea si punandu-si laba pe orice-i mai valoros.Baga drepturi de autor si vand fraierilor care au semnat niste prostii.Nu degeaba cele mai mari multinationale sunt in SUA,firme care depasesc cu mult pibul Romaniei .Ai nostri conducatori au inceput sa-si urasca supusii .

14. carco
    Member
    Posted 3 months ago #

Din cate am observat, exista doua tabere extreme (destul de galagioase):

- tabara anti ACTA = pro piraterie (inclusiv ex ministrul comunicatiilor, a se vedea: http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2012/02/02/acta-cea-de-taina-cu-mcsi )
    - tabara ACTA = cenzura

Adevarul, ca de obicei, probabil e pe undeva la mijloc. Un articol pe la mijloc ar fi asta:

http://legi-internet.ro/blogs/index.php/2012/01/30/acta-top-cinci-probleme

Dupa cum am zis mai sus, nu-s de acord cu ACTA dar nici sa cadem in extrema cealalta, ca se inchide internetul, ca nu o sa mai putem sa ne exprimam liber... (cum vazusem o poza data de @icsulescu in care era cenzurat cuvantul "fuck" din "Fuck ACTA")

15. gopo
    Member
    Posted 3 months ago #

carco , tu esti un optimist.
    intotdeauna lucrurile rele au inceput usurel , usurel...ca sa castige apoi viteza si sa fie prea tarziu sa le poti opri.

16. ics
    Moderator
    Posted 3 months ago #

Poza la care se refera @carco in postul de mai sus era asta:

Ce se vede din aceasta imagine? Ca multi nu au inteles exact ce inseamna ACTA, dar urla in gura mare ca e un lucru rau.
    ACTA nu inseamna cenzura. Daca e putza (poza) ta poti s-o fluturi si "after ACTA".

ACORD COMERCIAL DE COMBATERE A CONTRAFACERII

ARTICOLUL 4
    Protecția vieții private și divulgarea informațiilor

Nicio dispoziție a prezentului acord nu obligă vreuna dintre părți să divulge:
    (a) informații a căror divulgare ar fi contrară legislației sale, inclusiv actelor cu putere de lege care protejează drepturile privind viață privată sau care ar fi contrară acordurilor internaționale din care aceasta face parte;
    (c) informații confidențiale a căror divulgare ar aduce prejudicii intereselor comerciale legitime ale anumitor întreprinderi, publice sau private;

Legea drepturilor de autor exista:

LEGE nr.8 din 14 martie 1996
    privind dreptul de autor si drepturile conexe

Acordul este la nivelul mai multor state: ÎNTRE UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI STATELE MEMBRE ALE ACESTEIA, AUSTRALIA, CANADA, JAPONIA, REPUBLICA COREEA, STATELE UNITE MEXICANE, REGATUL MAROC, NOUA ZEELANDĂ, REPUBLICA SINGAPORE, CONFEDERAȚIA ELVEȚIANĂ ȘI STATELE UNITE ALE AMERICII

17. Robert
    Member
    Posted 3 months ago #

Creative Monkeyz sunt niste roboti pe YouTube care au permisiunea sa stearga orice video pe YT, fara sa anunte proprietarul videoului. Pur si simplu il sterg ca li se scoala lor, ceea ce mi se pare pacat si asta nu are legatura cu ACTA.

Prin introducerea ACTA pe romaneste o organizatie impotriva piraterii se doreste aplicarea corecta si foarte stricta a legilor care majoritatea sunt deja puse in aplicatie sau cel putin exista. Adica pe YouTube vor exista doar video-uri cu drepturi gen VEVO si banuiesc ca se va plati pentru vizionarea lor. La fel si wikipedia. Acesta ACTA forteaza marele companii sa puna clientii sa plateasca.

Daca ne gandim aceasta "piraterie" va exista oricum, doar ca ei incearca sa ne controleze in permanenta.

Parerea mea personala este ca, chiar si daca ACTA se implementeaza nu va reusi absolut nimic. Si eu sunt mai mult ca sigur ca in U.E. nu va reusi.

18. gopo
    Member
    Posted 3 months ago #

deja saiturile unde vedeam filme in streaming, merg naspa....btjunkie , a inchis fara preaviz...incepe a avea efecte fara sa fie inca aprobata sau aplicata

19. ics
    Moderator
    Posted 3 months ago #

@gopo ce vrei sa spui ca nu se mai fura ca inainte?

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.