pharmacie en ligne

trafictube forum » Diverse

Mamaita din parcare - ar trebui sa mai conduca asemenea persoane?

(10 posts)
  • Started 3 months ago by Camionagiu
  • Latest reply from tudor

Tags:

1. Camionagiu
    Member
    Posted 3 months ago #

Am văzut o mămăiţă cum se chinuia să scoată din parcare un Chevrolet Spark, în condiţiile în care avea liber şi în dreapta şi în stânga, iar în spate loc să scoţi şi duba.

Am făcut şi un desen, dar subliniez că am trecut doar fazele importante, căci au mai fost câteva pe care nu le-am reţinut. Ideea este că mişca maşina atât de rău, încât era evident că nu înţelege nimic din distanţe, din mărimea maşinii, era crispată şi trăgea din greu de volanul ăla fără servo.

Acum vin şi vă întreb:
    este normal ca astfel de persoane să (mai) conducă? Poate are carnet de mulţi ani (ceea ce este egal cu zero, ştiu oameni cu carnet de 30 de ani care nu au condus o zi, ştiu oameni care în 10 ani fac 3000 de km), dar în mod evident volanul nu era pentru ea.

Sau măcar să le dai o reexaminare serioasă, poate şi-a luat carnet cu chiu, cu vai, acum 20 de ani şi a condus de câteva ori.
    Dacă i-ai da un poligon cum se dădea pe vreumuri la pariu că nu trece nici de două jaloane, La ramapa aia pe şine ar da maşina jos fără discuţie.

Daca îi era aşa de greu de scos maşina în condiţiile în care ar fi mers dintr-o bucată şi ea nu realiza, cred că vă e clar cam ce anticipare şi înţelegere a traficului actual are...

Cum vedeţi problema?

2. Thomas
    Member
    Posted 3 months ago #

S-a mai discutat si pe marginea unei filmari al unei alte persoane tot asa in varsta care abia misca: atata timp cat la lege nu e stabilita retestarea si examenul medical in decursul vietii, cat ai permisul (doar cand expira si nu l-ai schimbat inainte), nu ai ce sa faci. Te rogi sa nu ai incidente cu vreunul, sa nu ii provoci si vren infarct si sa-l ai pe constiinta :)

3. Mihaela
    Member
    Posted 3 months ago #

O testare cat mai serioasa + responsabilitate din partea fiecarui sofer cu o varsta inaintata.
    Exemplu chiar in familie. Tata conduce din 74' si a avut masina toata viata, cu foarte mici pauze, condus activ. Acum, la 60 de ani, nu mai vede bine noaptea, desi ziua nu are nicio problema.
    A realizat singur ca nu-i sanatos pentru nimeni ca el sa conduca noaptea => nu pleaca la drumuri foarte lungi unde sa-l prinda noaptea sau nu pleaca seara/noaptea cu masina.

4. Ursul Grizonat
    Member
    Posted 3 months ago #

Dar maimutele care parcheaza un Sparg in contra spicului, blocand cel putin 2 locuri, sau idiotii care parcheaza paralel cu bordura desi restul pacheaza perpendicular ca asa e marcajul ??
    Unii dintre astia cu masini de dimensiuni reduse cred ca au ceva probleme...

5. Camionagiu
    Member
    Posted 3 months ago #

ca sa nu mai fac alt topic (daca va intereseaza dezvoltati voi) http://www.mediafax.ro/social/noi-reguli-pentru-soferi-permis-provizoriu-de-conducere-plata-amenzii-pe-loc-si-evaluari-mai-ample-care-sunt-modificarile-din-strategia-nationala-pentru-siguranta-rutiera-9262188/

Deci se vorbeste si de testarea "abilitatii" de conducere (nu zice si cum). Fiindca nu putem reduce soferia la respectarea unor reguli. mamaitele astea nu pot face un poligon decent, sunt un pericol pentru ele si pentru altii.

6. tudor
    Member
    Posted 3 months ago #

O mamaita ca aceea e mai putin periculoasa in trafic decat agresivii in trafic.
    Intreb: ce lege a incalcat cand a facut 5 manevre inainte-inapoi ca sa socata masina in parcare?
    Sa asigurat cand a inceput manevrele? A fost in vreun moment vreo masina de alaturi in risc de a fi avariata?

Permisul de conduce nu e permis de pilotaj.
    In primul rand trebuie sa stii ce ai voie si ce nu. Sa respecti regulametele pe care le stii.
    Sa fii sanatos (adica sa nu fii orb, surd, cu risc major de infarct etc).
    Sa fii cababil sa manuiesti vehicolul (special adaptat nevoilor tale, daca este cazul).
    Sa dovedesti conduita preventiva.

Eu unul ma consider un sofer prost. Un fel de pensionar desi mai am mult pana acolo. Incetinesc cand merg aproape de masini parcate. Fac manevre in plus ca sa parchez pe locul meu, desi am senzori de parcare.
    Nu intru in depariri desi cei din spate ma depasesc pe mine si pe cel din fata mea fara probleme. Nu depasesc (aproape) niciodata viteza legala
    Cand a fost nevoie am avut reflexe corecte: sa evit un idiot pe contrasens pe autostrada sa pastrez distanta pe viscol fata de cel fin fata (si cel din spate!).
    Despre reflexe pot sa spun ca-s chestii involuntare: nu stii ce faci decat dupa evenimentul in cauza. In mod voluntar se face doar antrenarea reflexelor:
    Imi pun centura de fiecare data cand intru in masina. Am constatat ca mi-am pus centura cand am tras masnia 2 metri mai in fata in parcare sa intre gunoierii pentru ca unii blocasera aleea.
    Incetinesc cand cel din fata incetineste. Incetinesc la trecerea de pietoni chiar daca e evident ca nu e nimeni. Mi-am format reflexul sa ingor la chestia asta claxonul/flashul aluia din spate

Ar trebui sa-mi predau carnetul?

7. Camionagiu
    Member
    Posted 3 months ago #

Nu stiu, complicata problema. Depinde ce faci in situatiile complexe, cat de repede iesi dintr-un ambuteiaj sau daca pentru o mica chestie pe care n-o vezi se blocheaza intersectia, sunt prea multe variabile. Depinde cate accidente ai avut la numarul de km parcursi.

Sincer, vad oameni pe strada carora eu le-as ridica permisul si i-as pune sa mai faca o data scoala. Si nu vorbim aici numai de reguli ci si de incapacitatea de a misca masina aia cum trebuie.

8. tudor
    Member
    Posted 3 months ago #

@Camionagiu:
    ~60.000Km/0 accidente/0 puncte penalizare. Doame ajuta! O sigura data iertat de Garcea c-am trecut pe ro... galben.
    Evenimente am mai avut (afara de ala de mai sus): De exemplu, un camion in depasire peste linie continua mi-a rashetat oglinda la 100kn/h cat s-o plieze. Acolo a fost tot reflex sa trag drapta peste ca-i fac loc idiotului dar sa nu dau peste cel din dreapta. In princpiu fentez moartea cam o data la fiecare drum de 500 km. Si niciodata nu sta intr-o masina de pensionar.

Cei mai afoni soferi i-am vazut in America. Paraplegici la volan. Gasesti clipuri si pe TT. Aia daca n-au 2 metri lateral n-au loc sa faca parcare in T. Am auzit ca sunt state unde este interzis sa folosesti marsarierul. O fi caterinca, dar oricum acolo mersul inapoi e pentru maestri. Si cu toate astea nu m-am simtit in pericol mai mare acolo decat aici.

"vad oameni pe strada carora eu le-as ridica permisul " Sub ce motiv? Ok... daca e o incalcare de regulament sunt de acord. In rest, au dreptul sa circule.

Poate argumentele mele nu-s in regula. Dar intreb, de ce oare RCA-ul e mai ieftin pentru pensionari? Pe ei ii intereseaza doar profitul. Ei cunosc profilul fiecarui sofer.

http://www.trafictube.ro/melc-roti/ Melcul ala merita carnet?

9. Camionagiu
    Member
    Posted 3 months ago #

Daca exprimarea cu fentatul mortii la fiecare 500 km e bine gandita, atunci este enorm si esti in mare pericol. Caz in care, daca pe bune este asa, chiar ar trebui sa lasi sofatul.

10. tudor
    Member
    Posted 3 months ago #

Ma refeream la faptul ca o data la 500 km dau de cate un "alt cretin in depasire": (http://www.trafictube.ro/alt-cretin-depasire-2/) Sunt convins ca dai si tu de ei. La fel de des.
    Si ma mai refeream la faptul ca astia nu-s pensionari.
    N-ai respuns la intrebarea daca melcul merita carnet.
    Dar nu conteaza. Gata. Ma retrag.

RSS feed for this topic

Reply

You must log in to post.