trafictube forum » Ştiri
Mircea Lucescu - "am fost lovit intentionat"
(70 posts)-

După ce că a efectuat o manevra interzisă şi a fost accidentat, acum Mircea Lucescu pretinde că vatmanul l-a lovit cu intenţie.Cică:
“Tramvaiul putea evita coliziunea! L-am zărit de la zeci de metri distanţă şi mi-am imaginat că va frâna. Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!”, a spus Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.
De aici înţeleg că s-a pus pe linie, cum fac atâţia când se apropie tramvaiul (şi nu în paralel cu şina, lăsând liberă calea tramvaiului) şi urmărea să vireze la stânga sau să întoarcă, ilegal, peste linia continuă.
Ce ştie fotbalistul că un conducător al unui vehicul de transport public nu îşi permite să tragă frâne bruşte, căci riscă să se accidenteze grav un călător şi apoi el înfundă puşcăria sau plăteşte daune?
Vatmanul trebuia să facă cascadorii cu tamvaiul, să nu-l lovească pe Il Luce.Foarte frumos, domnu şef.
Câştigi 5 milioane de parai pe an de la Ahmetov, dar vrei să bagi în belea un amărât de vatman, că n-a scos tramvaiul de pe şine să te protejeze când încălcai regulile de circulaţie cu neruşinare. -
Asta e din seria "ma vede el, franeaza".
Ce nesimtit. -
de la oameni din sport un te poti astepta la vre-un pic de cultura ...asta am remarcat asa in general , cat despre asta ...numai bashini si figuri; va dati seama ca e plin netul de "sa ne rugam pt lucescu" "vai , saracul lucescu" da , saracul prost
-
Da' cat tupeu nesimtit...e bine ca asa descarcerat si cu altele pe cap are timp sa arunce cu rahat in altii.
Eu sunt sigura ca vatmanul l-a lovit intentionat mai ales pt ca el este Lucescu (pt ca ala avea raxe XYZ sa vada prin tabla).
Dar sunt sigura ca vor exista destui care sa-l pupe un cur si sa-i dea dreptate.L.E: citind comentariile din linkul de la @X se pare ca am dreptate. Au sarit multi cretinei sa spuna ca asa e, universul (si soferii RATB) comploteaza impotriva lor
-
si cand te gandesti ca asta e unul dintre cei mai corecti si de caracter oameni din fotbal... pai de la restul la ce sa te astepti?
-
Milionarii astia batrani n-ar pune mana sa dea o leafa buna la un sofer si sa lase volanul, dar sa faca boroboate pe strada se pricep
-
Lucescu nu are dreptul moral ca sa il acuze pe vatman.Dar s-o luam teoretic,daca ar avea 1% dreptate,in cati metri se poate opri un tramvai dupa ce reuseste vatmanu sa traga maneta de frana?In tramvai mai sunt si oameni,aia pot fi accidentati pentru un jmeker de ukraina.Putin probabil ca vatmanu sa fi putut opri tramvaiu in siguranta si sa nu fi vrut !
Cu ce-a gresit Lucescu:trebuia sa-si scoata milioanele pe geamu masinii si tramvaiu incremenea instantaneu :)) -
Taran prost. Meltean. Cu pretentii sa opreasca un tramvai de 38Tone la gol cand ii taie calea. Asa se vede "textura" omului...
-
Si titlurile sunt umflate, parca e o mica (mai mare) diferenta de nuanta intre ce a decalarat: "Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!" si ce scriu ziarele: "A vrut sa dea peste mine"
Am fost prins si eu de vreo 2 ori pe linia de tramvai (virand la stanga legal, nu pe continua) dar am avut noroc, am scapat doar cu "clopote", nu a intrat in mine (cum am fost prins, pai simplu: nu se vede niciun tramvai / se vede foarte departe, te bagi pe linie si, pana reusesti sa treci, apare bestia).
-
Nu-l mai injurati atat pe Lucescu. Eu nu mai cred ce spun ziarele si ziaristii lu' Peste. Ce vrea sa zica Lucescu e ca nici lui nu-i vine sa creada ca s-a intamplat, ca el a vazut tramvaiul la distanta (probabil mergeau in aceeasi directie) si nu isi explica cum de a ajuns atat de repede langa el si l-a lovit.
"parcă a vrut să dea peste mine!” cred eu ca e doar o forma de a spune ca nu se astepta sa se intample accidentul, lucru speculat de ziaristi pt un nou titlu senzational. Sigur ca este greseala lui Lucescu si ca a fost nesimtit cand a vrut sa intoarca in fata tramvaiului, dar doar atat.
Accidentele astea se intampla mereu. Intrebati vatmanii. -
Am trei observatii referitor la senzationalul cu care se trateaza subiectul:
1. Acel parca: e exact cuvantul care schimba intelesul propozitiei. Acest lucru l-au zi si altii inaintea mea.
2. Faptul ca unii interpreteaza propozitia "Să mă ierte Dumnezeu, dar parcă a vrut să dea peste mine!".
E clar ca se refera la soferul masinii, nu la persoana proprie (evident ca nu avea de unde sa stie vatmanul cine e soferul).3. Daca soferul era un individ oarecare stirea ar fi fost mult mai simpla si probabil nu am mai fi auzit atatea zile de acest subiect.
Sunt destule filme pe trafictube in care "profesionistii" de pe mijloacele de transport cred ca ei au in orice moment (indiferent daca au prioritate sau nu) dreptul de a se baga.
Nu contest in nici un moment faptul ca Lucescu nu avea ce cauta acolo in acel moment
-
Nu îi iau apărarea lui Lucescu dar tind să îl cred.
Nu de la puțină lume am auzit așa : În București ATENȚIE la tramvaie. Vatmanii nu te iartă dacă ești pe șină în mod ilegal!!!
NU cunosc fenomenul ptr. că nu circul des prin București, spun și eu ceea ce am auzit. -
Avand in vedere imprejurarile in care s-a petrecut accidentul Lucescu nu avea motive sa dea acea declaratie, fie ea si cu "parca" pt ca asta sugereaza ca vatmanul nu a avut altceva de facut decat (parca) sa intre in el.
"Sunt destule filme pe trafictube in care "profesionistii" de pe mijloacele de transport cred ca ei au in orice moment (indiferent daca au prioritate sau nu) dreptul de a se baga."In acest caz tramvaiul mergea drept..cel care a virat aiurea a fost lucescu. Ce rost are comparatia?
Trafic Craiova: Eu sunt din Bucuresti si nu am auzit/vazut/ intalnit niciodata asa ceva. Sa intre intentionat. Si am fost prinsa de multe ori in aglomeratie pe liniile de tramvai si nu s-a intamplat nimic.
Nu contest faptul ca s-ar putea sa existe si specimene insa hai sa nu picam in extrema cealalta. -
Va pot spune sigur ca vatmanii nu lovesc intentionat desi sunt momente in care ar face-o.
Nu lovesc intentionat pt ca nu au timp sa stea pe la politie sa dea declaratii ( pt ca se trezesc la 3-4 dimineata cei care sunt schimbul 1) si pt ca orice accident se considera eveniment si se sanctioneaza la nivel de depou ( in loc sa iasa pe traseu stau in garaj sau li se aplica alte masuri ). -
@catalin vin-o in Iasi!
-
Impact pe franare = risc mai mare de deraiere la un tramvai si risc mai mare de accident al pasagerilor (caz de acum ceva ani: autobuz - frana brusca sa evite un dobitoc - mama cu copil mic in brate - masina plina - greutatea pasagerilor au presat-o pe mama si a rupt gatul copilului de o bara de sustinere - soferul RATB a fost vinovat ca nu a asigurat securitatea pasagerilor)
Mai departe: un sofer de transport in comun (RATB) implicat in accident cu victima NU mai iese pe traseu, deci ia minimul. Apoi procuratura, verificari interne, psihologice, audieri, etc. Permisul si-l va recupera in cel putin 1 an , ca la ei nu merge cu "circul cu dovada" . Asta daca nu-l da regia afara (ca motive se gasesc oricand)
Cine si-ar face cu buna stiinta asa ceva? Nu mai scrieti prostii...
-
Mai degraba vatmanul (ca si Lucescu) a presupus ca are timp sa vireze / intoarca. Tinand cont ca accidentul s-a produs la ~200m de "autostrada Basarab", probabil Lucescu a fost surprins de vitezomanii ce coboarau de pe pasaj si nu a mai apucat sa faca manevra (ce initial parea posibila), ramanand ca fraierul in fata tramvaiului.
De tante ce si-a furat-o degeaba nu zice nimeni nimic, a vrut sa faca o fapta buna si sa-l lase sa intoarca si s-a pomenit cu "nea Mircea" pe ea.
Schita accidentului:
(sursa foto: adevarul.ro)
-
De aici si zicala" O fapta buna nu ramane niciodata nepedepsita" , nu? :))
-
@Mihaela ce sa zic, in tine "parca" nu o vrut niciun vatman sa intre... :)
ps. Nici in mine, deocamdata...
@Trafic Craiova "parca" nu merge cu "am auzit de la altii"... parerea mea :) -
Si inca ceva: e linie continuua FOARTE vizibila pe ambele parti ale drumului si nu degeaba
http://imageshack.us/photo/my-images/266/resizeimage016.jpg/ -
Eu n-am vazut in Bucuresti vatman sa loveasca intentionat. Se apropie la cativa cm de tine, te "clopotesc", te injura, dar nici ei n-au chef sa stea sa dea declaratii de tamponare.
-
Ca idee, soferii si vatmanii RATB sunt arsi la salariu in caz de accident (parca 10% vazusem pe o hartie), chiar daca e vina lor sau nu
-
Socant!!! Mircea Lucescu, citat de Times New Roman:
Vatmanul m-a urmarit cu tramvaiul prin tot Bucurestiul(via Ionut @camionagiu.ro)
-
@amatoru "Eu n-am vazut in Bucuresti vatman sa loveasca intentionat." Mai du-te la un film... sigur poti vedea si-n Bucuresti asa ceva... :)
-
Nu ştiu dacă aţi văzut la ştiri o declaraţie de-a lui Lucescu de pe la Crăciun în care spunea că vrea să îşi cumpere o maşină mai sigură deoarece a îmbătrânit şi nu mai are reflexele de odinioară..Cu alte cuvinte:Hai să îmi iau camion şi să merg ca o petardă fosilizată pe drumurile publice;ce contează dacă îi omor pe ceilalţi..măcar eu să trăiesc.
Când am văzut pentru prima dată declaraţia aia mă gândeam de ce dracu' nu-şi ia moşulică ăsta un şofer şi îşi predă frumuşel permisul că tot „nu mai are reflexele de când era tânâr” şi oricum el e ocupat cu fotbalul.
De acord? -
@Cata16 draga, nu, nu suntem de acord: 1. amanta zice altceva, inca are "reflexe" de tanar; 2. e mai ieftina masina noua, decat soferul la scara (salar lunar, taxe la stat lunare vs. anuale, concediu, eventual spitalizare, etc.).
-
Nu știu de ce se mai bate apa în piuă cu reflexul atunci când avem de-a face cu un caz clasic de prostie(*) unde în funcție de mărimea cazului se observă consecințele acesteia. Indiferent că e vorba de (stră)Lucescu sau de un anonim. De fapt, fiecare om la anumite momente are parte de asemenea momente.
La o adică, nenea cu tramvaiul poate fi acuzat că nu a adoptat o conduită preventivă în trafic, adică să observe că există unul ce se va băga pe trasa lui și să tragă dreapta dacă banda era libera pentru a evita accidentul.
________
(*) există mai multe feluri de prostie, deci: simțul ăla de autoconservare ne spune că trebuie să ne ferim de acele chestii mari cu multe tone care fac urât și circulă pe șine (tren, tramvai, etc). -
@SaltwaterC, mai ales ca legea-ti permite sa depasesti pe dreapta cand cel din fata face stanga ;)
-
Nu mă refeream strict la cazul de faţă.Vorbeam la cazul general:dacă tot recunoaşte că a îmbătrânit şi crede că nu mai are reflexe,de ce nu se retrage? Voi nu aveţi nimic împotrivă ca acest om de 66 de ani (o vârstă nu exagerat de mare,dar oricum..)care spune practic că nu mai ştie să conducă , să circule pe acelaşi drum cu voi? /:)
-
@Cata16: vine un moment în care ștafeta trebuie predată. Sunt de acord cu această parte. Dar sursa accidentului nu a fost lipsa de reflex ci o chestie ce se face indiferent de vârstă.
-
@SaltwaterC Aici e o chestie de reflex/varsta, clar... nu ai vazut pe vremuri ce driblinguri(triplinguri-triplari) facea nea Mircea cu mingea/masina? :)
-
@SaltwaterC: dacă te uiţi mai atent vei observa că eu nu am spus în niciunul din post-urile de mai sus că asta ar fi cauza accidentului .. :p
-
De 7 ani de cand sunt in Bucuresti, nu am vazut/citit in presa/auzit de la altii de tramvaie care au lovit o masina in intersectie sau in alte conditii. Asta cu rea intentie nu o cred.
Stiu foarte bine zona de acolo, iar tramvaiul avea timp sa opreasca daca l-ar fi vazut din timp. Si putea sa opreasca si fara sa bruscheze pasagerii. Asta ma face sa cred ca manevra lui Lucescu a fost foarte din scurt. -
@Catalin.c din scurt zici? Cam asa?
-
Oricum pasagerii au fost bruscati in timpul impactului...
-
MARTOR ACCIDENT: "Am crezut că LUCESCU este un sinucigaş!"
Deci Lucescu nu a vazut tramvaiul de la zeci de metri si nu a considerat ca putea sa opreasca, ci a virat in fata tramvaiului din cativa metri.
-
Nu stiu daca s-ar fi asteptat cineva ca Lucescu sa-si recunoasca vina.
Iar partea cu zeci de metri, probabil nu a citit ce scrie mic pe oglinda masinii: Obiectele din imagine sunt mai aproape decat par. -
Se pare ca era o defectiune la masina (un senzor defect)
Producătorul coreean de autoturisme Kia a recunoscut că modelul Sorento are un defect de fabricație care vă poate pune viața în pericol în cazul unui impact cu tramvaiul. Purtătorul de cuvânt al Kia România ne explică situația: „Manevra de întoarcere prin fața tramvaiului poate fi riscantă pentru șofer. Senzorul care ar trebui să detecteze cât sunteți de prost nu funcționează corect, iar calculatorul de bord vă lăsă practic la mila vatmanului.”
-
Scrisoarea a III -a varianta cu Mircea Lucescu:
Iata vine-un tramvai rosu , cu un jeep in varful lui,
Lucescu privind la dansul se facu-n obraji galbui.
Cam asa fu intamplarea, cu tramvaiul , toti o stim,
Dar ne-au mai scapat detalii, hai s-o dezvoltam putin.Intr-o zi de miez de iarna, da-nsorita ca in mai,
Mergea linistit pe sine vatmanul cu-al sau tramvai.
Si aluneca la vale ca pe Clabucet cu placa
Spre pasajul Basarab, dar venind dinspre Apaca.
Si mergand asa voios, cand nu se putea mai bine,
Zari jeepul lui Lucescu ce parea parcat pe sine.
-Tu esti Mircea?!......-Da vatmane!...-Te rog da-te de pe sina
De nu schimb intr-o gramada de fier vechi a ta masina
Dar nepasator Lucescu a ramas asa de-a latul
Nestiind ca fix spre dansul se-ndrepta "acceleratul".
Si a claxonat vatmanul, a pus frana da-n zadar,
Mircea se gandea pesemne: "De ce Rat e titular"?!
Nici n-a auzit claxonul c-asculta la RadioZU,
Cu volumul dat la maxim , Adele cu " Someone like you".
Iar in cateva secunde treaba deveni nasoala
Caci pe jeepul lui Lucescu scria.... "dauna totala"
Nestiind ce se-ntamplase,tremurand de nervi din buze
Mircea-si reveni cu greu ,si-ncepu ca sa se scuze:
-Eram aplecat vatmane, mi-asezam in jeep un pres,
Cand te-ai prins c-o iau in stanga, nu puteai sa dai un "flash"?!
-O , tu nici visezi Lucescu, cati in cale mi s-au pus
Un Logan , doua BMW-uri si un Jeep al unui rus
Eu la toate le-am dat "flash"-uri, in oglinzi nu s-au uitat,
N-au vrut sa stea pe-a lor banda si acum stau la remat.
Ca vatman am experienta si la Varna si-n Oituz
Bine,...n-am condus tramvaie, doar troleu si-autobuz.
-Tu habar n-ai cine sunt, am Ucraina la picioare
-Deocamdata esti sofer , la picioare-ai trei pedale.
Decat s-asculti RadioZU si sa stai cu presu-n mana,
Mai bine erai atent si-apasai pedala "frana".
-Ce-am sa-i spun eu la nevasta cand o sa-mi dea telefon?
-Raspunzi si spui ca masina i-ai facut-o "acordeon"
-Bai vatmane, vin la tine, simt ca mi-am pierdut rabdarea
- Ca sa poti sa vii la mine, cheama-ntai "descarcerarea".
Si-n timp ce se tachinau despre-acest ambuteiaj
In zgomot de girofare vine primul echipaj.
Coboara un politist, gras, care putea a mici
-Va salut, agent Popescu.Ce s-a intamplat aici?
Vatmanul coboara primul, spre a povesti "minunea":
-Un degajament al sinei a produs extorsiunea.
Pe la ora 2 parca, nu am mai putut frana,
L-am lovit si dupa care, v-am mai spus....puteti uita.
Si nici nu-i dau RCA-ul, sa isi puna pofta-n cui,
Sa-i plateasca Shaktior-ul, nu eu, c-a fost vina lui.
Fara sa se uite-n spate, a tras stanga, brusc , cu patos,
La fel de brusc cum Bianca a plecat de la Capatos.
-Minte domnu’ politist, nu a fost doar vina mea
M-a vazut de la Apaca, si daca vroia ...frana
Dar eu nu intru-n scandaluri, sunt un antrenor model,
Nu injur, nu scuip arbitri; Si acasa sunt la fel
Si copii mei sunt pasnici, fix la fel ca tatal lor,
Razvan nu bate pe nimeni, nici ca om, nici c-antrenor.
Asa ca imi cer iertare, sa uitam ce s-a ‘ntamplat
Iarta-ma c-am facut stanga, si te iert ca n-ai franat.
Si cam ast-a fost povestea, insa stiti care e baiul?!
Mircea n-a avut bilet dar s-a plimbat cu tramvaiul...!
PS:
Auzind, Rinat Akhmetov a ramas si el perplex
Ca a dat peste Lucescu un tramvai la Artifex! -
Eu zic ca e sanatos la cap omul asta (not! )
-
E un idiot. Altfel n-o pot spune.
Sa treci peste linia continua in fata unui tramvai si sa zici ca tot el e de vina, ca tu mergeai perfect legal. Trebuie sa fii minim oligofren. -
Subscriu, am zis ca prima data (cand a declarat ca l-a lovit ala intentionat) o fi suparat, dar vad ca insista.
-
La pariu ca daca il pui acum la o reexaminare pentru permis, in afara de hei-rup - sunt cel mai smecher si sarit pe pedale nu mai stie nimic.
(plus mentalitatea de militian cu grad mare - mi se rupe la carici, scot legitimatia si gata daca e)
-
a disparut linia continua din zona accidentului :)))
-
am vazut si eu stirea cu disparutul liniei , chestia asta nu face decat sa confirme faptul ca se stie vinovat dar mananca cacat la tv si in presa
-
Ce mă, ce, ce a făcut el? A trecut linia continuă? Nu a văzut-o! Ce trebuia să facă, să intre în maşinile de pe contrasens?
-
Asta e senil-senil. Mentalitate de militian, cica ce sa faca, sa accelereze sa loveasca alta masina? Nu, infantilule, sa nu calci linia continua. Doh!
Si ziaristii astia atata il baga in seama de parca-i minim Dalai Lama. 700 de declaratii pentru aceeasi chestie. -
Apropo de ce zice el cu tramvaiul departe si acordat de prioritate:
sa presupunem, prin absurd, ca tramvaiul era mai departe, el s-a bagat pe liniile de tramvai si astepta sa aiba loc sa se bage pe sensul celalalt; el a fost lovit in usa fata. Asta inseamna ca astepta cu jumatate de masina pe b2 de pe sensul lui initial?
Si tramvaiul-TGV, fiind la 200m n-a avut timp sa franeze de la viteza lui de 300km/h. Sau n-a vrut domne, a dat special cu toata forta, sa riste sa-l omoare.
Iar daca vatmanul ala chiar ar fi vrut sa te loveasca, ti-ar fi dat un "bobarnac" scurt in usa, cat sa-ti faca o indoitura in bandou, sa nu te mai bagi de nebun in fata lui data viitoare.
Bai Lucescule, chiar asa de prosti ne iei? -
"Nu-mi mai vine sa ma intorc in tara"
N-avem noi norocul asta, sa nu te mai intorci tu in tara. :)
-
Mircea Lucescu este pe punctul de a părăsi Şahtiorul, după ce patronul Rinat Ahmetov nu i-a putut garanta că va elimina toate şinele de tramvai din Doneţk. Antrenorul român spune că se simte vânat de vatmani şi că nu vrea să-şi mai pună viaţa în pericol.
„Vatmanul care a intrat în mine în Bucureşti este doar ultimul dintr-un şir lung de vatmani care m-au vânat când le tăiam calea pe şina de tramvai. Nu e primul care a încercat să intre în mine, e doar primul care a reuşit să atenteze la viaţa mea”, a declarat Lucescu.
El şi-a implorat impresarii să-i găsească o echipă într-un oraş care nu are deloc şine de tramvai. Mai mult, cea mai apropiată şină de tramvai va trebui să fie la cel puţin 100 de kilometri de locul unde va antrena Lucescu. Antrenorul vrea şi eliminarea liniilor continue, astfel încât să poată întoarce regulamentar maşina oriunde îl taie capul.
Lucescu vrea să se asigure că nu va avea de suferit de pe urma vatmanilor şi în oraşele în care echipa sa va juca în deplasare. Astfel, înaintea fiecarei deplasări, angajaţii clubului său vor trebui să-l anunţe nu unde amplasează poliţia radare, cum ne-am fi aşteptat, ci unde amplasează regiile de transport în comun tramvaie.
Reply »
You must log in to post.