Opriri de nesimtiti, pe avarii desigur

Adăugat de TraficCluj
Raportează ca șters! 4

Nu am nimic cu cei care opresc (chiar si neregulamentar) in locuri largi, neaglomerate sau unde nu incurca circulatia, dar ceilalti sunt foarte enervanti.
Gresesc daca ii claxonez cand trec pe langa ei?

Ce mai caută lumea:
 • avarie masina
 • ordinea opririi unei masini

11 comentarii

 1. Instructoru

  Regulamentar gresesti, deoarece au pornite avariile, practic nu, dar cu conditia sa fie in masina, altfel nu as vedea sensul claxonului.

 2. Ciprian RT

  S-a mai discutat asta: un sofer opreste unde are el chef, pune luminile de avarie si gata; sau faza dinamica, un sofer vorbeste la telefon si merge din ce in ce mai incet, daca il claxonezi, pune avariile si opreste.
  In majoritatea cazurilor o masina cu avariile puse inseamna : aici am treaba Eu, e vreo problema?
  In ce s-a filmat mai sus 2 din masini erau oprite in curba deci in locuri in care oprirea e interzisa.

 3. @Instructoru: normal, daca nu e nimeni in masina nu are rost claxonul.

 4. revin cu aceeasi idee expusa si cu alte ocazii: este ilegala folosirea avariilor fara ca masina sa aiba o defectiune; nu exista „am treaba/vorbesc la telefon/coboara cineva si pun avariile”.

 5. Ciprian RT

  @camera21
  Revin si eu cu acceasi idee: de unde crezi ca invata soferii sa procedeze asa? deoarece in perioada in care se pregatesc sa dea examen sunt instruiti si incurajati sa procedeze asa de catre instructori auto!

 6. @camera21:
  In alte tari e obligatorie folosirea avariilor la coborarea persoanelor din masina. La noi e doar „recomandat” conf. art 141 (5) b mai jos. Asta presupunand ca masina stationeaza acolo unde stationarea este permisa…
  Si oricum, prefer o masina oprita aiurea cu avarii puse unei masini aiurea fara avarii puse..

  Art 141
  (5) Luminile de avarie se folosesc în urmatoarele situatii:
  a) când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabila;
  b) când vehiculul se deplaseaza foarte lent si/sau constituie el însusi un pericol pentru ceilalti participanti la trafic;
  c) când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat.
  (6) În situatiile prevazute la alin.(5), conducatorii de autovehicule, tramvaie sau mopede trebuie sa puna în functiune luminile de avarie, în mod succesiv, în ordinea opririi si în cazul în care aceasta manevra este impusa de blocarea circulatiei pe sensul de mers.

  Art 156
  (4)Se interzice folosirea triunghiurilor reflectorizante sau a luminilor de avarie în mod nejustificat sau pentru a simula o ramânere în pana în locurile unde oprirea ori stationarea sunt interzise.

 7. salut !
  ce melodie este?

 8. @Ovi: melodiile filmuletelor mele sunt puse prin AudioSwap-ul de la youtube, astfel pentru a afla numele melodiei poti apasa pe iconita de langa numarul de view-uri de pe youtube si acolo iti vor aparea detaliile despre melodie.

  Artist: 009 Sound System
  Song: Born To Be Wasted
  Album: Born To Be Wasted
  Time: 06:13
  Genre: Dance & Electronic

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.