It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Taxiul lui YOV

Adăugat de RebounD11
51

Cateva raspunsuri la posibile intrebari:
– De ce titlul?
R: Datorita numarului de inmatriculare al taximetristului si a faptului ca era batran. Asemanarea cu povestea din Biblie ar fi urmatoarea:
– in poveste era bogat, aici e taximetrist
– acolo ii e testata credinta si trece testul, aici prostia si trece testul.

– De ce nu mai continua clipul?
R: Pentru ca am oprit camera… am ajuns la destinatie si nu mi-am imaginat ca va continua. Nici nu l-am vazut ca a oprit in spatele meu.

– Continuarea?
R: Pe scurt mi-a zis ca imi rupe capu’ si ce-ar face cu mama. Dupa primul meu pas spre el a demarat ca la F1. Nu l-as fi lovit ca avea statura mea din clasele primare, dar l-as fi speriat un pic mai mult. Am sunat la firma lui de taxi sa fac o reclamatie oficiala… poate poate. Mi s-a spus ca voi fi sunat in 5 minute de seful lui, acum peste 24 de ore.

– De ce nu l-ai lasat ca acolo toata lumea face asa?
R: Pentru ca avea si loc in spatele meu si putea si semnaliza inainte de a trage de volan – totusi sa apreciem ca a semnalizat. Daca era un autobuz sau aglomeratie si nu ar fi avut cum sa schimbe din timp l-as fi lasat.

O sa completez ca sunt dezamagit si de Primarie, care mi-a trimis raspuns ca se vor reface marcajele acolo la starea lor initiala – benziile marcate, iar acolo intre B1 si B2 linie continua de la un punct. Ei bine, s-au refacut doar trecerile de pietoni.

24 comentarii

 1. da, acolo deja cam toti fac asa, trebuie sa intru tot timpul pe b2. daca vreau sa parchez unde ai parcat tu cred ca trebuie sa fac cum a facut taximetristul, ca deja nu mai poti face altfel.

  mai bine sa faca primaria marcaje sa se poata face stanga de pe b1 si gata. si asa majoritatea merg incolo.

  • de altfel vad ca deja e regula in tm ca cei care circula aiurea sa fie cei care sar la scandal 🙂

  • Nu prea am probleme la manevra asta. Majoritatea care fac ca taximetristul (inclusiv colegi de-ai lui) semnalizeaza din timp si se asigura… si pe majoritatea ii las. Autobuzele daca fac de pe randul din stanga manevra se urca cu rotile din spate pe scuar si se gasesc si smecheri sa ii dubleze ca taximetristul asta, asa ca cu aia nu am deloc o problema cand fac asa ceva.

   Treaba cu marcajele e urmatoarea:
   – am intrebat la Politie cum se circula corect. Am primit raspuns ca ar trebui sa fi 2 benzi iar acolo sa fie linie continua intre ele: de pe B1 mergi inainte pe Regele Carol I, de pe B2 la stanga pe 16 Decembrie.
   – au trimis mai departe petitia la Primarie sa remedieze marcajele. Am facut si eu acelasi lucru.
   – imediat dupa alegeri se refaceau marcaje in zona… asta a fost sarit.

 2. Situatia e neclara acolo.
  Eu nu vad nici un marcaj care sa spuna ca B1 e obligatoriu inainte.
  Ai putea foarte bine sa presupui ca drumul principal, cu doua benzi, continua spre stanga iar B1 se ramifica.
  Si asa ar si trebui sa fie, e loc de doua benzi pentru viraj la stanga si majoritatea masinilor pe directia aia se deplaseaza. Daca ar fi de refacut marcajele, eu as face B2 obligatoriu la stanga si B1 inainte si la stanga.
  Eu fac de multe ori stanga de pe B1 acolo, dar ma asigur si nu ma enervez daca cineva face ca tine… pur si simplu nu e marcat clar 🙂

  • Neclara nu e… iar B1 e randul 1, ca nu sunt nici marcaje de delimitare a benzii. Una e sa nu fie marcat clar si alta e sa nu fie marcat deloc.

   Nu poti sa presupui nimic… adica nu ar trebui sa presupui nimic, ca asa toata lumea presupune ce vrea. Cand circuli pe randuri, randul din dreapta merge in dreapta, randul din stanga merge in stanga, orice rand merge inainte. El a mers de pe randul din dreapta in stanga si tot el a facut scandal.

   Vezi ce i-am raspuns lui @mst legat de marcajele care ar fi trebuit refacute si cum considera Politia zona. Oricum breteaua e destul de larga pentru 2 masini mici, si cam atat. Nu e destul de larga pentu 2 benzi. E cam cum e pe pod la intersectia de la Poli (Parvan cu Mihai Viteazu). La un moment dat dispar benzile ca nu e loc de ele conform normativului.

  • Pai si tu presupui.. presupui ca nu sunt doua benzi desi inainte de intersectie sunt doua benzi, in intersectie este loc de doua benzi doar ca nu este marcaj, iar dupa intersectie sunt iar doua benzi.
   Spun ca e neclar fiindca ar trebui marcat fie B1 obligatoriu inainte cum spui tu, fie inainte si la stanga cum spun eu, dar ar trebui marcat cumva.
   Din punctul meu de vedere a interzice virajul la stanga de pe B1 acolo inseamna sa anulezi avantajul unui bulevard cu doua benzi, pentru ca 90% dintre masini spre stanga merg.

  • @EOL: nu presupun nimic. Am dat mai jos link la art. 107 din regulament care zice clar care sunt regulile cand nu sunt marcaje.

   Chestia cu „e loc de 2 benzi dar nu sunt marcate” e o fabulatie de-a ta. Nu e loc de 2 benzi. Benzile trebuie marcate conform cu niste norme, care nu pot fi respectate. Acolo nici cand erau marcaje nu erau 2 benzi spre stanga, chiar daca 16 Decembrie are 2 benzi si inainte si dupa intersectie. Au loc 2 masini… chiar si o masina si o duba, dar incearca sa intri in paralel cu 33-u’ sa vezi ce lectie de echilibristica si reflexe primesti. Nici macar 2 dube in paralel nu risca sa intre ca sa nu agate scuarurile.

  • @RebounD11 – sa ne intelegem, nu spun ca ai gresit.
   Legal ai dreptate si ala cu taxiul e un dobitoc. Nu poate sa spuna ca nu cunostea intersectia si chiar sa fi avut dreptate tot nu e OK sa te ameninte.

   Ce vreau sa spun e ca:
   1. Pentru cineva care ar vedea intersectia aia prima oara, nu mi se pare evident ca nu sunt doua benzi acolo. Marcajele dintre benzi lipsesc in multe locuri.
   2. Intersectia ar trebui marcata, intr-un fel sau altul.
   3. E stupid sa strangulezi circulatia acolo. Daca nu e suficient loc de doua benzi, se poate oricand largi muscand din scuarul ala. In tot orasul s-au taiat copaci, s-au ingustat trotuare… aici e doar un scuar.

  • @EOL: eu cand am vazut prima data intersectia aia eram sigur ca nu sunt 2 benzi in rond. Dar a oricata oara vezi intersectia te uiti dupa indicatoare si marcaje… aici nu sunt deci circuli dupa reguli.

   Da, mai sunt si alte intersectii fara marcaje, si din pacate si acolo sunt probleme. Sunt multe cu marcaje si tot sunt gramada care nu le respecta. Intelegere am. Am si zis ca in general nu ma deranjeaza cei care fac asa, dar pe langa ca aia semnalizeaza din timp intentia, se intampla cand e mult trafic si nu ai cum/cand sa schimbi banda din timp. Asta avea.

   Alt exemplu de strada larga cat 2 masini pe care se circula pe 2 randuri si cand nu trebe e Republicii, cand faci dreapta de pe Paris. De multe ori cand merg spre Opera dinspre Electro Vechi pe B2 cu un troleibuz in dreapta pe B1, din fata e un alt autobuz in paralel cu o masina pe o banda jumate veniti de pe Paris. Aia inseamna ca un sfert de autobuz e la mine pe banda si eu nu am pe unde sa inaintez… sau daca am tre sa fac echilibristica si sa sper ca toti restul isi tin linia dreapta si nu ma inghesuie mai tare.

   Ca trebe o reorganizare in multe locuri sunt de acord, dar si aia trebuie facuta cu cap. Personal am trimis o multime de petitii si propuneri cu reorganizari de strazi, propuneri pe care le-am discutat si cu altii si sunt sigur ca au fost dezbatute mai mult si de mai multi de mine si cunoscuti decat se intampla cu dezbaterile publice de la Primarie puse la orele 3-4 dupa masa in zi lucratoare. La prea putine am primit raspuns, si la si mai putine am vazut ca s-a facut ceva acolo. Crede-ma majoritatea implica doar marcaje care ar lamuri niste situatii. Daca aici ar reface marcajele din 2011-2012, deja ar fi mai clar cine pe unde are voie. Mai pui un unidcator de preselectie sau niste sageti de obligare si garantez ca nu nu o sa mai fie faze de genul asta, si e mai ieftin si rapid decat sa rada din scuar… dar nici varianta ta nu e rea.

   P.S.: Lucrez in zona, maxim 3/4 din masini merg pe 16 Decembrie, nu 90%. Si din alea sunt mai putin de un sfert care o fac de pe B1. Nu am vazut acolo niciodata sa se stea inainte de a pune semafor la trecerea de pietoni, iar cand se sta se sta din cauza pietonilor care trec cum si pe unde ii taie capu’ si din cauza aprovizionarii de la Profi care blocheaza de multe ori B1. Acum se mai sta si la semafoare.

 3. nu cunosc zona ,spun doar ce vad …tu b2 el b1 ,tu de pe b2 ai ajuns pe b1 si te-ai suit pe taxi ,asa pare in clip si deci te-a claxonat justificat …cred

  • Unde vezi B1, unde vezi B2… am si aratat ca se termina marcajele. Nu e vorba de cunoscut zona e vorba de bun simt. Tu cand nu cunosti o zona, faci stanga de pe randul din dreapta?

  • in lipsa marcajelor (ca dehh suntem in Romania) daca este suficient loc consider ca sunt 2 benzi ,si spun asta din cauza ca pe strada unde parchezi marcajele arata 2 benzi

  • nu pot sa editez:
   Unde arati tu ca se termina banda ,adica la 0:06 se vede clar ca dorel a asfaltat ,deci in lipsa indicatoarelor si/sau a marcajelor ,nu te indreptateste pe tine nimeni sa spui ca acolo este o singura banda ,asta din punctul meu de vedere ca „turist” ,nu am indicator,nu am marcaje, dorel a asfaltat, loc este pentru 2 benzi (din ce se vede pe video) deci… cam periculos …
   sunt convins ca ai dreptate ,ca dehh esti din zona ,poate ai prins si cand erau trase niste dungi ,eu ti-am spus o parere ca turist 🙂

  • in lipsa marcajelor de pe b1 se merge inainte sau dreapta si de pe b2 inainte sau stanga.
   deci acolo legal se face stanga doar de pe b2.
   cum de pe b2 nu e posibil inainte si benzile pe un drum se ocupa incepand cu b1, cel care merge pe b2 inainte de scuar este obligat sa mearga pe b1 dupa, exact cum a facut rebound.
   asta daca e sa ne luam dupa lege.
   nu inteleg cum interpretati voi asta cu drumul principal. ca sa fie asa ar trebui sa exista marcaje. nu exista, asa ca de pe b1 -> inainte, de pe b2-> stanga. asta legal. la mica intelegere se poate si altfel, dar cand esti in culpa nu faci si gura mare.

  • @mst ms de completare ,incep sa inteleg intersectia aia , ai dreptate …daca cunosti zona si fortezi …macar taci …dar e mai simplu sa sari la bataie 🙂

  • @ungadrian: Dorel a asfaltat inainte de a reface alte marcaje din zona… si daca nu ar fi asfaltata tot acolo se terminau marcajele, bine, poate 10-20 de cm mai in fata unde se termina linia aia.

   Ca sa fie clar pentru toata lumea, asta e locatia: https://goo.gl/maps/mYDjx2RNwrE2 se vede ca de foarte mult timp nu se mai vad marcajele in intersectia aia, cel putin din august 2014.

   Ca sa fie si mai clar, diferenta intre benzi si randuri:
   Art. 107 – (2) La intersecţiile fără marcaje de delimitarea benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
   a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
   b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga, sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă;
   c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.

   Ma bucur ca te-a lamurit @mst 🙂 si ma bucur ca nu sunt singuru’ care crede ca reactia taximetristului e exagerata si daca ar avea dreptate.

 4. @RebounD11 dupa filmare nu se intelegea foarte clar care e prioritatea etc,sau poate nu am inteles eu intersectia bine ,dupa geotag ai 100% dreptate dar si aici este un DAR mare …oare cat de greu este sa faca niste marcaje si/sau indicatoare? (intrebare retorica bineinteles)

  • @ungadrian: se pare ca foarte greu, dar nu-i nimic, avem >100 de semafoare noi, functionale aleator, nesincronizate (pana si cele la care au nimerit sincronizarea, acum merg in contratimp), unele puse in sensuri giratorii care erau simple chiar daca erau aglomerate si ajutau mult la fluidizare. Dar cand iluminatul stradal merge ziua si noaptea e bezna pe bulevarde, parca ceri prea mult niste marcaje.

   Daca te uiti pe geotag in trecut (2011, 2012), o sa vezi cum erau marcajele si ca daca vrei sa faci stanga de pe B1 (ca atunci erau benzi) trebuie intai sa intri pe B2 🙂

  • am vazut ,multumesc ,m-am lamurit si eu 🙂

 5. Din punctul meu de vedere, eu cred ca faceti o eroare cand credeti ca articolul 107 se refera la cazul din clip.

  Eu in clip si cum ai dat geotagul nu vad nici o intersectie. Care e intersectia? Eu vad doar o strada, care din 2 benzi devine de 2 siruri, care la un moment dat se BIFURCA avand indicator de ocolire stanga/dreapta (asa cum se vede fix cum ai dat geotagul).

  Eu nu inteleg unde vedeti voi acolo o intersectie si cum ati dedus voi ca acolo exista o directie inainte/stanga/dreapta si ca trebuie lumea sa se pozitioneze intr-un anume fel cand face inainte/stanga/dreapta.

  Nu ma intereseaza actiunea din clip, taximetrist sau nu si alte prostii. Ci doar fix cum se circula in acea zona. Pentru ca eu nu vad acolo nici o intersectie la care sa se aplice articolul 107, si as vrea sa plec si eu lamurit si cu o lectie invatata dupa vizionarea clipului.

  • @georgyc: si care e diferenta intre o intersectie si o bifurcatie? Din punct de vedere legal intreb.

   Citat din legislatie, cu bold partea importanta:
   Art. 6. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
   16. intersecţie – orice încrucişare, joncţiune sau bifurcare de drumuri la nivel, inclusiv spaţiile formate de acestea;

   Sper ca asta lamureste situatia, daca nu am si desen 😀

 6. Inseamna ca esti mare de a fugit ala 😂😂😂😂

 7. Mai mare ca el… dar si 90% din planeta e mai mare ca el.

 8. stefanmatasaru

  Chiar ieri am trecut prin intersectia cu pricina..si am fost sunat..injurat.. si ceva promisiuni de mamici de la un cetatean „local” ….eu fiind un „Cap Sec” …a tinut sa imi reaminteasca asta :))))
  Situatia a fost identica , numai ca daca semnaliza din timp macar intentia imi alegeam cealalta banda la virajul de stanga…asa am intrat pe banda 1…si cetateanul voia la fel…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!