Ghid achizitie camere video auto

It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Telefonul la volan dauneaza grav… radioului

Adăugat de srg_an3
29

Mai in gluma, mai in serios, utilizarea telefonului in timp ce conducem ne poate pune viata in pericol!

Ce mai caută lumea:
 • legea folosirii telefonului in trafic

6 comentarii

 1. Si cum anume sunt reprezentative cele doua situatii pentru ceea ce ai afirmat?

  • Sunt informative, pt a trage un semnal de alarma. Ma bucur ca nu am surprins vreun accident din aceasta cauza, dar sunt N exemple reale date de utilizarea telefonului la volan. Multumesc.

 2. Cristyanov

  NU inteleg de ce nu faci o compilatie cu toate aceste „situatii informative”

 3. Cristy, si cine are rabdare sa vada un video de 3, 5, 10 minute? Va da un like si trece la un alt clip. Am ales sa fiu scurt si la obiect, chiar daca dureaza 30 de secunde. Dar, mersi de observatie. E buna ideea ta. Vedem ce iese.

 4. Din pacate vedem foarte des soferi cu telefonul la ureche in timp ce conduc.Chiar deunazi am vazut un politist vorbind la telefon in timp ce conducea.Taximetristii nu mai zic.Iti faci cruce daca vezi taximetrist cu handsfree la ureche,in rest…..telefon cu superglue au toti.
  Din cauza telefonului am avut primul accident(nu din vina mea).Stateam la semafor si o doamna care vorbea la telefon(mi-a spus chiar ea) a franat prea tarziu si a intrat in spatele meu.Masina noua de doar 3 luni.Sa-mi dau palme si sa o strang de gat nu alta.A zis sa o scuz ca vorbea la telefon.I-am aratat dispozitivul handsfree cu bluetooth pe care-l aveam(nu ma despart niciodata de el,la volan)la ureche.Se uita cu indiferenta.Amiabila si reparat masina pe Casco cu regres.Multi i-au soferia ca pe o gluma si se „relaxeaza” vorbind la telefon,chat pe facebook,vorbind cu pasagerii din spate,numai la condus nu mai sunt atenti.

  • Soferu, si eu folosec casca bluetooth, devin stresat daca nu am ambele maini libere si ma debusolez total. Dar, sa stii, chiar si cu casca bluetooth, vorbitul la telefon ramane periculos in continuare. Desi legea permite sa vorbim la telefon in masina cu dispozitive handsfree, accidente se intampla in continuare. De ce? Apare acel fenomen de tunel, in care nu mai ai o vedere wide, ci o vedere exact ca si cum te-ai uita printr-o conducta. Si, cu cat conversatia este mai detaliata si mai ‘complicata’, cu atat mai rau. Daca ramane la stadiul ‘ce faci? bine. pa’ e ok, atata timp cat atentia in proportie de 90 la suta este la condus. Mancatul la volan, nervii, cearta, rasul in hohote cu un pasager sunt la fel de periculoase. Ca o concluzie: condusul sa ramana condus, deci cand te urci la volan sa fii atent doar la acest lucru. (a nu se intelege a sta batz si a nu scoate nici un sunet), iar daca vrei sa vorbesti la telefon, sa tragi pe dreapta, asa cum obliga unele companii (exemplu Omv Petrom)

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!