1 Duba x 2 Depasiri

Adăugat de foxx
Raportează ca șters! 24

Dubist grabit  in trafic  pe Dn 72  .

5 comentarii

 1. O să aveți mulți de comentat contra a ce zic eu acum, dar asta e. Din punctul meu de vedere este una din acele situații în care linia putea fi discontinuă, cel puțin pe acest sens de mers. Și sunt atâtea locuri asemănătoare prin țara asta, dpdv al marcajului. Ai toată vizibilitatea de care ai nevoie acolo. Eu chiar nu îl condamn pe cel cu duba, aș fi făcut la fel. Legat de cât e de periculos să depășești în curbe: cine nu ține mașina în curbe, nu o va ține nici pe drum drept. Și dacă ne rezumăm strict la încălcarea liniei continue, ca fapt în sine și nu la configurația drumului din filmare, sunt 0,1 la mie convins că și voi respectați întocmai toate regulile de circulație. De asemenea, în cazul de față, singurul obiect expus la risc a fost permisul lui.

  • Putem găsi scuze pentru orice: telefonul îl folosești pentru că te plictisești sau trebuie să discuți urgent o rețetă de prăjituri, linia continuă e pusă greșit, nu semnalizezi pentru că ai telefonul într-o mână și țigara în cealaltă în timp ce manevrezi volanul cu undele cerebrale etc. Există niște reguli și trebuie respectate. Conducerea unei mașini este o activitate care necesită o anumită disciplină și formarea unor obiceiuri. Scuzele pentru nerespectarea regulilor și/sau formarea unei discipline cu obiceiuri proaste conduc la rezultatele pe care le vedem în statistici: „Romania ranks first in Europe for number of deaths caused by road accidents”. Permisele se dau/iau prea ușor și sunt pierdute prea greu.

  • Perfect de acord cu timemachine!
   Dey, sunt de acord ca sunt zone in care ar putea fi linie discontinua, insa, legea e lege. Si sa stii ca sunt si soferi care incearca sa respecte absolut toata legea rutiera (marcaje, prioritati, semafoare, indicatoare, etc).

  • Dey, eu sunt unul care are de comentat. Pentru că: la prima faza linia aia continuă este precedată de niște semne, unul dintre ele este „Alte pericole” care este un indicator de averizare și este destinat atenționării șoferilor cu privire la diverse pericole ce pot apărea sau la anumite reguli ce trebuie respectate pe sectoarele de drum pe care sunt amplasate. Nu este pus „la mișto”! Cum nu este trasată degeaba nici linia continuă, mai ales că urmează o curbă periculoasă.
   În al doilea rând, la cea de-a două fază linia aia continuă este pusă să protejeze pietonii de pe trecere de eventuale depășiri ale unor idioți.
   Dacă tot mai susții că la fel ai fi procedat, ar cam fi cazul să-ți predai carnetul. Nu de alta, dar poate îți faci un bine. Baftă!

 2. Dacă tu ai impresia că indicatorul „alte pericole” mai are valoare pe drumurile noastre… O zic în sensul că ar trebui să-l vedem la tot pasul. Indicatorul respectiv ar avea valoare într-o țară civilizată, normală. Legat de linia continuă, mă refer doar la prima situație, nu am precizat asta dar ar fi trebuit să reiasă din detaliile date legat de curbă. Da, în prima situație aș fi procedat la fel.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!