It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

2 Motociclisti! Tupeu vs. Inconstienta!

Adăugat de areveul
Raportează ca șters! 167

Intrebare retorica: Unde ar fi normal sa se incadreze in regulamentul rutier fapta primului motociclist, dar a celui de-al doilea?

Pe aceasca cale tin sa ii multumesc colegului Gelu… stie el de ce! 😀

Melodia … pentru ca din fericire pentru toata lumea nu a fost sa fie altfel!

L.E. Disclaimer: ati cam luat-o in serios cu melodia… mie mi se pare haioasa si potrivita situatiei, data fiind natura „bulanului” fiecaruia dintre protagonisti! … „Why so serious?”

L.E. 2 – de cand poti vota negativ doar logat, se vad multe caractere…

24 comentarii

 1. Al doilea merita o „piedica”… +, dar de ce melodia asta?

 2. Melodia… pentru ca au avut noroc din ceruri! 🙂

 3. siberia60

  Inteleg de ce te iei de ala care mergea cu viteza, dar primul, mergea corect legal, si de aceea nu a fost tras pe dreapta de organ.

  Ceea ce a facut el se numeste devansare, poti sa gasesti pe net in OUG 195/2002 reglementarea acesteia. Un conducator de motocicleta/scuter poate devansa un alt participant la trafic fara sa depaseasca marcajul despartitor de banda atat in zonele de depasire interzisa, cat si in zonele cu marcaj continuu, cum si conducatorii de autovehicule pot devansa conducatorii de motociclete/scutere/biciclete in cadrul aceleasi benzi pe partea stanga a participantului devansat.

  E si intrebare de examen. Deci, care e problema ta?

  Am observat ca FOARTE multi conducatori auto nu stiu legislatia rutiera…

 4. @areveul 🙂 Nu e nevoie. Ma bucur daca ti-a fost de folos.
  + pentru clip

 5. @siberia60, am observat și noi că nu cunoști legislația, dar mai ai probleme și cu vederea. După cum vezi trece pe roșu. Ești praf!

 6. @siberia60 tu chiar vorbesti serios sau nu vezi bine asa de dimineata?? Daca nu vezi care este problema cu primul motociclist inseamna ca ai probleme mari de tot , iar daca ai permis , ne-ai face un bine la toti daca il predai!

 7. Primul a trecut pe rosu, asa cum a trecut si probabil masina aceea argintie. In plus insa fata de ea, a depasit coloana aflata la semafor.
  Al doilea avea viteza mai mare decat cea legala, dar a trecut prin spatele pietonului (sau mi se pare mie?) deci, practic, doar daca era un radar pe acolo patea ceva.

 8. VillageIdiot

  Cu toata stima areveule, pt asa melodie nu pot sa-ti dau +

 9. 1. trece pe rosu
  2. neacordare de prioritate pietonului

 10. @Some… m-ati innebunit cu melodia… dati un ochi pe disclaimer! 🙂

  @Village… nu e cu suparare, respect pentru justificarea votului, cat despre ceilalti colegi…

 11. Tare piesa. N-o stiam. De fapt nu stiam ca s-a compus asa ceva, desi banuiam ca tre’ sa fi aparut si pe la noi genul asta de „rugaciune rap” 😆

 12. @siberia60 esti praf. nu exista devansare in codul rutier!

  • @nuiot: termenul e folosit pentru a ilustra aceasta situatie pe care multi o confunda:

   Art.45.
   (4) Nu constituie depăşire, în sensul alin.(1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.

   @siberia60 dupa cum vezi legislatia specifica foarte clar in ce conditii manevra nu este considerata depasire.
   Cand manevra se face pe aceeasi banda se numeste depasire.

   „Devansarea” presupune in primul rand existenta a minim 2 benzi pe sens, iar apoi ca manevra sa nu fie considerata depasire ar trebui sa fie executata cu minim 50 de m inainte in localitati si minim 100 de m in afara localitatilor (distantele minime de semnalizare a unei manevre).
   Schimbarea benzii presupune doar trecerea pe cealalta banda si ramanerea la aceeasi distanta fata de cel din fata.
   Depasirea se face intotdeauna cu asigurare si semnalizare (inclusiv daca esti pe aceeasi banda sau esti pe doua sau mai multe benzi), „devansarea” fara asigurare si fara semnalizare deoarece iti continui drumul pe banda sau in sirul de vehicule pe/in care te afli deja.

   Si da, in cazul unui accident eu ma voi folosi de aceasta prevedere legala prin care pot demonstra ca eu circulam regulamentar, pe banda mea, iar tu erai angajat in depasire (in zone in care depasirea este interzisa).

   Ahhh, si @siberia60 mai faci o confuzie. La intalnirea indicatorului depasirea interzisa un autovehicul are voie sa depaseasca o motocicleta (daca nu incalca marcajul longitudinal continuu), dar o motocicleta nu are voie sa depaseasca un autovehicul. 😉
   Legislatie rutiera gasesti si aici: http://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/

   P.S. Si nu, nu ma iau dupa rutieristi. Si-au dovedit de atatea ori necunostiinta in ceea ce priveste aplicarea legii. Exista si instante.

 13. @siberia60 – ala e poate Codul tau Rutier, si un OUG fantezist pe care ni-l citezi.. Nu exista ce spui tu in nici un cod rutier de pe lumea asta. Iar termenul de devansare nu este folosit niciodata in Codul Rutier – nu este nici macar definit.

  @ics a prezentat foarte bine ceea ce se intelege, de comun acord, prin „devansare”: orice trecere a unui vehicul pe langa alt vehicul, pe acelasi sens, si care nu se incadreaza in definitia termenului de „depasire”.

  Chiar si daca, banuiesc, ai vrut sa spui „depasire”, nu devansare, tot nu ai dreptate in totalitate. Daca banda este delimitata de linii continue si daca exista semnul „Depasirea autovehiculelor, cu exceptia motocicletelor fara atas, interzisa”, atunci un autovehicul poate sa depaseasca o motocicleta (daca nu taie linia continua), dar o motocicleta nu are voie sa depaseasca un autovehicul, chiar daca nu taie linia continua. Poate depasi, cel mult, o alta motocicleta (sau bicicleta, vehicul cu tractiune animala, vehicul impinse sau trase cu bratul), si atat.

  L.E.
  ah, uite ca @ics si-a amintit si el chestia cu depasirea si si-a re-editat postarea. Deci nu sunt singurul care a citit cu atentie legea 🙂

 14. ce treaba are devansarea sau depasirea?
  omul nostru trece pe rosu.

 15. Sunt de apreciat eforturile colegilor @ics, @Kor, @Thomas, @Iulian si multi altii de a explica pe intelesul tuturor, cu cuvinte obisnuite, aceste prevederi legale care creeaza de multe ori dificultati in interpretarea corecta a lor. Insa desi pentru cel care le citeste prima data reprezinta un real avantaj, pentru cel care este nevoit sa le repete frecvent este un chin.

  De aceea, as propune adminilor acestui site luarea in discutie si eventual daca deciza este favorabila, crearea unei sectiuni separate sau a unei pagini speciale, unde aceste comentarii valoroase prin explicatiile oferite sa fie retinute pentru viitor, eventual grupate pe categorii de subiecte sau sub-subiecte.
  In acest fel, atunci cand apare necesitatea interventiei cu explicatii asupra unui caz, putem indica o referinta la acestea printr-un link, asa cum dam la articolele de lege, sau putem selecta anumite fragmente de interes si cu simplu copy/paste (+ credit autorului 🙂 ) sa lamurim interlocutorul.

 16. @Gelu… un fel de FaQ (Frequently Asked Questions) ? nu ar fi o idee rea…

 17. @areveul S-ar putea numi si asa, daca se considera a fi reprezentativ . Nu stiu care este opinia celorlalti, dar se pare ca este din ce in ce mai necesara, avand in vedere frecventa mare cu care se repeta, as zice aproape obsesiv, aceleasi si aceleasi explicatii. Depasirea si devansarea este doar unul dintre multele exemple.
  Stiu ca exista si pe forum discutii de acest gen, insa o sectiune de FAQ ar reprezenta o concentrare a acestora si ar permite focalizarea directa si rapida pe subiectul de interes.

 18. @Gelu… sunt perfect de acord, dar sa nu uitam si de cei care nu citesc nici macar descrierea clipului sau discutiile legate de o anumita tema, unii sunt ignoranti total! eu sunt de acord, este esentiala sectiunea!

 19. @areveul Merci pentru sustinere 🙂

 20. Ursul Grizonat

  Melodia e de la „Pocaitii”. Cautati pe YT. Solistul zice c-a fost dependet de H.

  Si la nr 1 ai la nr 2 sunt locuri cu vad. Daca stai la camera fixa 1 ora ai de muncit 3 zile la montaj. La 1 trec foarte multi petoni pe rosucu toate ca sunt opreite doar masinile din poztia din care s-a filmat. In stanga e si ” o unitate de alimentatie publica”. Sa vezi opriri neregulamentare si alte chestii.

 21. melodie de tot kkt :))

 22. f**k… s**t… am votat negativ din greseala… scuza-ma te rog, touchpad-ul de la laptop e foarte handicapat si nu am vrut… sorry 🙁

 23. @Dart stai linistit, nu e problema 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!