It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

19 comentarii

 1. Rămân la convingerea că până nu se va schimba sistemul de amenzi, adică să primești amendă 10-20-30-40 % din venitul pe o lună și să se ia în considerare filmarea trimisă poliției, „jmekerii” nu se potolesc. Fără să mai vorbim de mașini confiscate sau carnete suspendate cu anii, ori anulate. Numai așa se poate face ordine.

  • Uite ca aici in Germania nu știu cat de mari sunt amenzile pentru astfel de depășiri, dar nu am văzut asa ceva in cinci ani de zile.
   Am auzit ca aici vor sa dubleze amenzile pentru viteza in viitorul apropiat.

  • În Germania depășirile alea sunt 250E și 30 de zile pauză + 2 puncte penalizare: ” passing in violation of road signs”.

   La 8 puncte pierzi permisul.

  • „Rămân la convingerea că până nu se va schimba sistemul de amenzi, adică să primești amendă 10-20-30-40 % din venitul pe o lună”
   Parca justitia trebuia sa fie oarba… asta ii doar o idiotenie socialista.

 2. Ce treabă are justiția? Este vorba de cuantumul amenzii contravenționale doar.

  • Pai nu tot prin lege sunt stabilite amenzile? Nu fac parte din actul de justitie?

   Cat despre partea de oarba, mi se pare aiurea sa pedepsesti diferit aceeasi fapta pentru 2 persoane diferite. Daca eu merg cu 65 la ora si Gheorghe merge cu 65 la ora, daca Gheorghe castiga X si eu castig 2X, de ce trebuie eu sa platesc de 2x mai mult decat Gheorghe pentru aceeasi fapta?

  • RebounD11
   – Pentru că: dacă câștigi de două ori mai mult ca Gheorghe, iar Gheorghe o resimte din plin pe amendă, pe ține, care eșți bo$$, o să te doară la pălărie, iar altă dată o să faci la fel.

   – Pentru că: în lumea civilizată, menirea amenzilor este de a fi un instrument de corecție. Scopul amenzilor este educativ. Mai pe românește: să te usture c#ru și altă dată să ții minte. Dacă valoarea ar fi, să zicem, 2 lei, nici că ți-ar păsa.

   – Pentru că: țări, pe care noi nu o să le ajungem nici în 200 de ani, (Finlanda, Elveția) au acest sistem. Și nu de proști! Dar noi suntem „jmekerii” Europei.

  • pug: ce legatura are scopul amenzii cu faptul ca o fapta e pedepsita inechitabil?

   De ce presupunem automat ca daca anumite tari au sistemul asta, insemna ca e bun?

   E o aberatie socialista… Aceeasi fapta facuta de 2 persoane diferite, cu acelasi statut in fata legii, e totusi aceeasi fapta. Solutia echitabila la ce zici tu, anume ca „o sa ma doara la palarie” este ca la a 2-a, a 3-a etc. abatere sa o faci sa ma doara si pe mine… dar si pe Gheorghe. Prima abatere: 2 lei, a 2-a 20 de lei, a 3-a 200 s.a.m.d. sa vezi cum o sa ma doara si pe mine la palarie foarte repede daca insist in prostie.

   Eu niciodata nu am comentat cand am fost prins si amendat cand stiam ca am incalcat regulile, Dar iti zic, ca problema la noi nu sunt amenzile (unele sunt mai mari ca in Germania) ci e faptul ca nu le primesc cei care le merita cand le merita.

  • De ce să te fac să-ți pară rău abia la a treia, a patra abatere, când pot să te fac din prima. Aaaa, pentru că ai bani și poți plăti, da? Cuantumul amenzii este nesemnificativ pentru tine, nu? Bossul e boss, pulimea să plătească. Cam așa ar veni.

   În fine, eu mă retrag din discuție.

  • pug: ești excesiv de comunist. Nu are legătură cu valoarea amenzii… aproape că nu mă interesează dacă pun punctul de amendă cât PIB-ul țării, atâta timp cât se aplică la fel la toată lumea.

   Oricum să crești cuantumul la prima abatere foarte mult cam bate scopul educativ. Ideea e să îi arăți că a greșit, poate exact aia a fost, o greșeală. Mai greșești o dată, atunci îl arzi să simtă. A, ești mai sărac și simți din prima? Cu atât mai bine, dar aia nu înseamnă că aceeași faptă e mai gravă sau mai puțin gravă în cazul tău decât în cazul meu.

   Nu cred că ai înțeles, dar așa-s comuniștii…

  • Gândește-te că-s o grămadă de „jmeckeri” cu turle alămite și BMW care au venit 0 înregistrat.

 3. chicano ala nu este radar pentru camioane!
  Acela este pentru taxa de drum asa zis MAUT
  și este instalat de firma Toll Collect.
  Și remorca de camioane este destul de veche, din 2017.

  • Nu remorca de camioane, ci la remorca radar ma refer

  • Am stat de vorba cu câțiva colegi din România care nu stiau de acest radar si de aici am denunit „noul”. Pentru mulți este nousi e bine sa știe cand vor face drumuri prin Germania. Iar celalalt „radar” stalpul acela albastru este într-adevăr pentru camioane si are legătură cu acea taxă. Ma informez mai bine data viitoare

  • Adevărul e ca acea remorca e cam periculoasa… Te prinde unde nu te aștepți…
   Nu știu dacă locuiești în Germania sau doar ești în vizita, dar pentru radare poți folosi Blitzer.de (aplicație pe iPhone și Android) și scapi de stresul lor…

 4. La depășirea pe banda de urgenta aceasta sunt amenzile împreună cu punctele de rigoare:

  verkehrtherum auf dem Seitenstreifen einer Autobahn oder Kraftfahrstraße gefahren 130 € 1punkt
  Aici doar depășirea în sine

  verkehrtherum auf dem Seitenstreifen einer Autobahn oder Kraftfahrstraße gefahren und dabei andere gefährdet 160 € 1punkt
  Când sunt puși în pericol ceilalți participanți

  verkehrtherum auf dem Seitenstreifen einer Autobahn oder Kraftfahrstraße gefahren und dabei in einen Unfall verwickelt 195 € 1punkt
  Aici când e vorba de accident

  Din păcate nu exista suspendare de permis…

  Germania are un cod rutier foarte ieftin, ca să zic asa….

 5. @Suhaib stau in Germania si am foloit de câteva ori aplicația Blitzer. Nu am fost pe deplin mulțumit de ea, dar cine știe , poate s-a îmbunătățit. O sa o reinstalez 🙂 Mulțam de pont

 6. RebounD11 ce facem cu cei care au venit 0 însă sunt șmecheri cu bemve, și pești prin alte țări. Cel la care nu le pasă nici măcar dacă au ori nu carnet de conducere (fiindcă mulți nu au)

  • Deja e prea complexă treaba pentru micul comunist pug 🙂

   Eu nu sunt pro amendă că procent din venituri… dacă nu e evident 😆

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!