It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

44. Aventuri in Iasi ep. 8

Adăugat de Artie
Raportează ca șters! 19

Aventuri in traficul din Iasi ep. 8 – Iasi Traffic.

Audio: Dropouts – Unity (feat. Aloma Steele).
Filmat cu Viofo a119 v2 si F900LHD.

12 comentarii

 1. La 2:00 voia probabil sa parcheze paralel cu spatele.

 2. 1:31 = „I-a tăiat faţa dubei”…
  Duba nu avea ce căuta acolo. Prioritatea e de drum nu de bandă.

  • Stiu asta, duba trebuia sa-i dea prioritate si s-a ales cu o surpriza…

  • Nu sutn sigur ca duba are vreo vina la iesire. Da, trebuie sa dea prioritate pentru cei din giratoriu, insa incidentul de la iesire din giratoriu s-a intamplat mai tarziu, deci nu e relevant cum au intrat in giratoriu. Sunt doua faze distincte.

  • Mai mult:
   „În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
   1. acordare a priorităţii – obligaţia oricărui participant la trafic de a nu îşi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să îşi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;
   26. prioritate de trecere – dreptul unui participant la trafic de a trece înaintea celorlalţi participanţi la trafic cu care se intersectează, în conformitate cu prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice;”

   Drumul dubei nu s-a intersectat cu drumul celuilalt la intrare, iar celalalt vehicul nu a fost obligat sa franeze, sa opreasca sau sa-si modifice brusc directia din cauza dubei.

  • „Drumul dubei nu s-a intersectat cu drumul celuilalt la intrare”…

   Şi dacă celălalt vroia să treacă pe banda 1 şi nu a avut loc de dubă? Ăla cu duba e telepat, „nepotu’ lu’ Omida”? Trebuia să dea prioritate, punct, nu să evalueze dacă stânjeneşte sau nu deplasarea altora. Mi-am pus un bull bar foarte ţeapăn şi extrem de ranforsat, abia aştept să-mi iasă în cale un nene din ăsta dintr-o „fază distinctă”.

  • Daca…. Putem presupune orice, dar e mai bine sa vorbim despre ce se vede. Nu vad nicio intentie a celui din giratoriu sa schimba banda, mai mult semnalizeaza in continuu spre stanga chiar si cand iese din giratoriu.

   Sa dau un alt exemplu: vrei sa intrii pe o autostrada pe care circula masini be B2, B3. Ce faci, astepti pana nu vine nimeni? Chiar mai mult, chiar daca vine cineva pe B1, dar tu poti accelera in asa fel ca sa intrii in fata lui fara a obliga la franare sau schimbarea benzii nu e considerat neacordare de prioritate.

   Acum sa vorbim despre „daca”:
   – 90% daca cei doi ar fi avut un poc, cel cu rulota ar fi fost scos vinovat. 10% nu, dat fiind tara in care traim.
   – daca era un accident la intrare, dubistul era vinovat

  • @Bronto Cel care a gresit a fost cel cu rulota care a schimbat directia de mers spre iesirea din sensul giratoriu peste cel care circula pe prima banda.
   La intrarea in giratoriu (1:23) n-a fost nicio problema, traiectoriile celor doua vehicule nu s-au intersectat.

  • Din toate cele de mai sus înţeleg că cel care forţează o intersecţie este rege în ţara asta. Nu mă mai mir că se circulă în halul în care se circulă. Eu continui să cred că la intrarea în giratoriu duba nu a acordat prioritate. Dacă o făcea nu ajungea în situaţia să fie „obstrucţionat” de cel cu rulota.

  • @Bronto „Din toate cele de mai sus înţeleg că cel care forţează o intersecţie este rege în ţara asta”
   Nu este deloc asa. Cel care forteaza o intersectie si nu acorda prioritate cum ar fi obligat conform semnalizarii rutiere savarseste o contraventie pentru care poate fi sanctionat conform reglementarilor actuale:
   https://www.trafictube.ro/cand-acorzi-prioritate-politiei/
   sau poate sa produca chiar un accident de circulatie.

   Cum ti-am scris putin mai sus deoarece in acest caz traiectoriile vehiculelor nu se intersecteaza nici macar nu se pune problema ca n-ar fi acordat prioritate de trecere, obligatie pe care toti stim ca o au cei care urmeaza sa patrunda intr-un sens giratoriu.

   P.S. Vezi aici filmata din masina o alta situatie in care nu s-a pus problema de neacordare de prioritate:
   https://www.trafictube.ro/fara-claxon-claxon/ 0:08-0:28.

 3. Artie 0:21 Daca nici macar semnul de incepator nu stie unde sa-l plaseze pe luneta, nu e de mirare ca nici acostamentul nu-l recunoaste si nici marcajele care incep de la 0:16 nu inseamna ceva.
  1:09 Daca se obosea putin sa semnalizeze, probabil ca-l lasa cineva la un moment dat.
  +

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!