It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Accident Chiajna 11 aprilie 2018

Adăugat de plimbaretu
Raportează ca șters! 128

Nu am reținut dacă cel care a ieșit cam aiurea în strada principală, era sau nu o mașină de After School. Dacă da, atunci putem presupune că la ora 12:25 avea și copii în mașină. Nici cu dubița de piese nu mi-e rușine, am postat și stilul său de condus anterior accidentului.

44 comentarii

 1. Pare ca cel cu duba nici n-a fost atins, din ce se vede. Interesanta faza, oricum.

 2. rusty_hawk

  Urat sa platesti greseala altuia, daca intra in ala din fata ca… asa trebuia, iesea urat tinand cont ca putea fi copii.

 3. Nu va plati nimic cel cu masina rosie. Te opresti in punctul cu vizibilitate iar in aceasta ipostaza masina rosie nici macar nu ajunsese la drumul principal. Vinovat aici este:
  1. duba ce taie calea
  2. piese auto pe sensul opus de mers ce nu stiu ce a vrut sa faca, fie sa depaseasca cu 400 la ora fie chiar nu a putut evita duba gri

  • cetateanul turmentat

   Nu conteaza. Cel cu autoutilitara este pe drum prioritar. Cel cu loganul plateste!

  • Gigi muschi

   Ce plateste cel cu loganul? Numai va datz cu pa rerea!

  • @cetateanul turmentat: uita-te mai atent. Cel cu Logan-ul nu a apucat nici macar cu botul sa intre pe drumul prioritar. Nu are nicio vina el.

   Cel cu autoutilitara este bun de plata chiar daca si el la randul lui are circumstante atenuante datorate manevrelor haotice ale dubei.

  • cetateanul turmentat

   Cititi codul rutier. Loganul are cedeaza. Punct. Chiar daca iesi de pe o straduta te asiguri in ambele sensuri, poate un idiot sa se afle in depasire!!! Desii moral sta altfel povestea, cel cu loganul este bun de plata!
   A mai fost un caz cand un audi (cred) circula pe contrasens pe bulevard cu 2 sau 3 benzi, iar autorul a iesit de pe drum secundar si a fost vinovat de accident.

  • Andrei Ciocan

   cetateanul turmentat faci o confuzie majoră, Dacia nici nu a ajuns în intersecție, deci nu avea cui să-i acorde prioritate.

  • cetateanul turmentat

   Fac confuzie? Uita-te unde se afla semnul de cedeaza si unde este botul loganului…. acum intelegi????

  • cetateanu’, semnul de cedeaza este inainte de intersectie, nu inseamna ca trebuie sa te opresti in dreptul lui. Tu trebuie sa te uiti la carosabil, Dacia NU a intrat pe drumul cu prioritate. Daca ala cu masina alba vine de pe prioritate asta nu inseamna ca are voie sa-i rada pe toti cei care cedeaza trecerea. Nu mai stiu care e stadiul regulii cu ocolirea centrului imaginar, dar ar trebui sa se aplice in acest caz.

  • cetateanul turmentat

   Da ai dreptate, stiu legea. La cedeaza poti sa te asiguri din mers, la semn stop te opresti, asiguri, pleci de pe loc. Aici problema se pune in felul urmator: Ai facut accident sub semnul de cedeaza= devii raspunzator. Rezolvarea depinde de politist: 1 fiecare plateste pentru ce a facut (logan neasigurare-da stiu…..nu este vorba de neasigurarea dar astea sunt legile-) iar cel cu autoutilitara amenda petru ca a circulat pe contrasens/patrunderea intr-o intersectie necorespunzator sa 2 : culpa comuna.

   PS: Va suna cunoscut? https://www.youtube.com/watch?v=rdo8VC6HWNA

  • Andrei Ciocan

   Cetățeanul turmentat, dacă semnul e pus pe un stâlp care nu oferă vizibilitate asupra intersecției cum procedezi ? Scrie și în lege.

  • cetateanul turmentat

   Andrei da stiu legea, poti inainta in intersectie pana ai vizibilitate, dar in cazul unui accident nu conteaza, esti vinovat. Adica practic nu ai cedat trecerea.

  • Andrei Ciocan

   Acolo e cu totul altceva, cel care filmează a pătruns în intersecție, în clipul nostru Dacia nici nu a apucat să pătrundă în intersecție ca să se asigure. Da, cedează înseamnă să cedezi tuturor participanților chit că circulă corect sau total aiurea, dar Dacia noastră nici n-a apucat să pătrundă în intersecțe, deci nu este același caz.

  • cetateanul turmentat

   Andrei da ai dreptate ca este alt caz, dar (nu vreau sa fiu gica-contra) loganul avea dreptate DOAR daca se aflau pe un sector de drum cu aceleasi obligatii. Adica daca se aflau pe drum secundar/prioritar amandoi. In cazul de fata loganul este pe drum secundar, inaintea patrunderii pe drum prioritar. Buuun, autoutilitara se afla pe drum prioritar si intra pe drum secundar. Bun si pana aici! Apoi cei 2 fac poc! Asta este parerea mea, poate gresesc!

  • Am mai zis. Prioritatea se acorda celui ce are acest drept… daca nu are acest drept isi poate lua adio. E adevarat, militienii prefera sa nu isi bata capul, dar si in acest caz precum si in alte cazuri instanta ar trebui sa fie putin mai breaza.

  • Andrei Ciocan

   Cetățeanul turmentat, ok, să spunem că e ca tine, și Dacia cum trebuia să procedeze ? Din moment ce nici nu a apucat să cedeze trecerea cuiva pentru că nu era în intersecție ?
   Hai să punem problema altfel. Cele două dube au făcut stânga în paralel, schizofrenicul ăla cu duba gri s-a încadrat normal iar ăsta cu duba albă s-a încadrat pe contrasens, atenție, drumul cu cedează neterminându-se. Cum trebuia să procedeze Dacia ? Hai să spunem că idioțenia maximă ar fi culpă comună, Dacia că nu a acordat prioritate și duba albă că era pe contrasens. În orice caz nu poate fi scoasă Dacia ca unică vinovată. Ok, cel cu duba albă avea prioritate, dar trebuia să se încadreze pe sensul lui, nu pe contrasens.

  • @cetateanul turmentat
   Cel cu Loganul s-a aflat in aceeasi situatie cu cea din aceasta filmare (clipul imi apartine):
   https://vimeo.com/264690538
   Si eu eram bun de plata pentru ca aveam Stop, iar „soferita” care a efectuat virajul ca pe câmp venea de pe drum cu prioritate?

 4. De ce ar fi duba? Accidentul nu s-a petrecut când a virat dreapta (și implicit avea cedează) ci când a virat stânga pe un drum secundar!

 5. Si eu is de parere ca masina rosie nu are nicio vina. Cel cu masina alba si-a fixat privirea pe duba gri si a taiat curba. Deh, vrei senzatii, cateodata ti se ofera.

 6. AragazCuBuleDeAer

  Situatia devine urata daca Trost nu atinge duba si aceasta se deplaseaza mai departe. Asta este situatie de prezentat la orele de legislatie rutiera in scoala.

 7. Andrei Ciocan

  Duba albă a tăiat curba, a ajuns pe contrasens, deci Dacia n-are nicio vină, nici nu a ajuns în intersecție.
  Semnul de cedează nu se referă la cazul când o mașină îți vine pe contrasens tu nici măcar neajungând în intersecție ca să poți ceda trecerea cuiva.
  Nu faceți confuzia când îți vine unul pe interzis și tu nu i-ai acordat prioritate când ai intrat cu cedează pe drumul cu sens unic.

 8. Asa e cand esti pilot in localitate si nu-ti pasa de legi. Gasesti unul mai idiot ca tine si esti bun de plata. Amandoi dubistii sunt niste gunoaie.

 9. Sper ca cel cu loganul nu va da peste un politist idiot care sa zica ca el a gresit.
  Loganul nici nu a apucat sa intre macar cu 1 cm in intersectie. Inca se afla pe drumul lui. Duba i-a intrat in fata, taind drumul. Este aproape un accident frontal. Cand a facut stanga trebuia sa faca larg, nu sa taie. Cel cu duba e sigurul vinovat. Oricum si pana atunci a condus violent numai in frane. Cred ca era la aspiratie.

 10. graba strica… aripa.. / cum sa tai in asa hal ”curba” ala cu caddy sincer a meritat, pacat de cel cu loganu

 11. Sper ca cel cu loganul are deja filmarea si o va vedea un politist competent,care sa nu fie plictisit !!

  Se vede foarte clar ca loganul nu avea cui sa cedeze trecerea pentru ca abia ajungea in buza intersectiei.

  Cui sa-i cedeze? Unuia care taie curba si ajunge pe contrasens? Trebuie sa fie cineva nebun sa-l declare pe cel cu loganu vinovat.
  Era 100 % vinovat daca intra in intersectie, chiar si daca facea spre dreapta si se atingeau. Dar in locul ala in mod normal vinovat 100% este cretinul care taie curba si loveste loganul .

 12. Scoateti cu ochii mintii masina rosie din film pe moment,ca si cum ea nu ar fi existat in realitate.Ce ramane sa vedem?
  -O dubita care o cam taie din scurt in fata autoutilitarei cu intentia de a traversa drumul principal ca sa intre pe alta stada secundara de pe partea cealalta.Presupunand ca semnalizat la stanga intentia,nu a gresit cu nimic.
  -O autoutilitara (AU) care:
  -are dubita in fata la vedere
  -vede semnalizarea de stanga(presupusa) a acesteia si directia de deplasare
  -dintr-o frustrare (presupun eu) ca cel cu dubita i-a cam taiat fata si ca se inscrie inaintea lui pe
  straduta,a vrut sa-i dea o mica lectie si sa treaca cumva in fata lui pe contrasens.Numai ca nu
  gandit:nici ca acela e cel mai prost loc ales si nici ca poate atunci si acolo la intrare,se afla o alta
  masina,cum de fapt a si fost.Ambitie de prost,adica.
  Introduceti masina rosie scoasa din film si derulati din nou.
  Ce vedem?
  -sec.3-dubita e cu roata stanga fata pe axa si in pozitie oblica.Tot atunci, AU pune si ea semnal,
  ACCELEREAZA(!?),trece si ea cu ambele roti peste axa si se pozitioneaza si ea oblic
  -sec.4.5-se vede aparand botul masinii rosii care a depasit usor linia gardurilor(aici sunt 3 tipuri
  de „linii”:a-a gardurilor,b-a stalpilor si c-a bordurii).Vizibilitate stanga-dreapta=0.
  -sec.5-botul masinii rosii ajunge la linia stalpilor. Vizibilitate stanga-dreapta=0.
  -sec.5.5-se ajunge in dreptul liniei bordurii.Vizibilitate stanga-dreapta in desfasurare.
  -dubita este deja aliniata cu axa stadutii
  -AU este la un unghi de cca.45de grade fata de dubita si la doar cativa cm.de aceasta.
  -are loc contactul dintre masina rosie si AU,prima ramanand pe loc (a se vedea unde era
  botul acesteia-linia bordurii si soferul in dreptul liniei stalpilor)
  -in urma socului primit,AU atinge si dubita.
  Indiferent de motive,in opinia mea,vinovat de acest inutil carambol a fost soferul AU.

 13. Ce bafta de…. a mai avut si cel cu Loganul. 🙁

  Cel mai probabil cel cu piese auto a vrut sa-i dea o lectie celui care i-a iesit aiurea in fata, pentru ca in prima faza redusese oricum sa-l evite. Dupa care l-a apucat ambitia si a dat-o de gard, pardon, de Logan.

  • SP Am impresia mai mult ca a vrut sa-l evite / depaseasca pe cel care i-a intrat din scurt in fata la 0:38 si apoi a fost surprins de manevra brusca a acestuia de a vira la stanga. Distanta era deja prea mica si daca nu aparea masina rosie la 0:40 probabil il acrosa in partea stanga-spate. Dap, cel cu Loganul s-a nimerit a fi in locul nepotrivit, in momentul nepotrivit 🙁

  • GeluCJ
   Intr-adevar, varianta expusa de tine pare mai plauzibila.

 14. La cum se aplică sancțiunile din regulamentul rutier la noi nu m-aș mira să fie scos vinovat cel cu mașina roșie că pentru că n-a acordat prioritate dubei care se afla pe drumul prioritar. Sper totuși să dea peste un polițist competent care să trateze totuși accidentul în spiritul legii, nu în litera ei.

 15. Constat cu regret ca exista persoane care considera ca cel cu loganul ar fi vinovat. Sper doar ca nu au si permis. Oameni buni, accidentul a avut loc pe drumul secundar de pe care venea loganul, pe sensul de mers al loganului; accidentul nu s-a produs pe drumul prioritar, e chiar atat de greu de inteles? In aceste conditii, ce prioritate sa acorzi, pe sensul tau de mers, unuia care intra pe contrasens? Poate sa vina si de pe luna, obligatia mea, la intalnirea indicatorului cedeaza/stop, e sa acord prioritate celor care CIRCULA PE drumul prioritar. Loganul are dreptul de a merge nestingherit pana ajunge cu botul in dreptul bordurii. De acolo incepe drumul prioritar fata de care are obligatii. Virajele se fac in asa fel incat sa nu tai contrasensul directiei pe care te incadrezi, dar pentru taietorii de curbe asa ceva e SF.
  Legat de ce s-a intamplat, desi consider ca piese auto putea sa evite accidentul, vinovat moral e cel cu dubita si cred ca si legal ar putea fi scos vinovat pe baza acestei filmari deoarece accidentul s-a produs pe fondul neacordarii de prioritate la patrunderea pe drumul principal; cel cu piese auto poate sustine ca a incercat sa-l evite astfel intrand in coliziune cu loganul rosu.

  • „cel cu piese auto poate sustine ca a incercat sa-l evite astfel intrand in coliziune cu loganul rosu.”
   Poate sa sustina ce vrea el.Pe baza filmarii(daca autorul a oferit-o loganistului,desi se pare ca nu,el continuandu-si drumul),se vede ca cel cu autoutilitara a ACCELERAT si ca a vrut sa intre in fata dubei
   PE CONTRASENS! QED !

  • Nu prea avea cum sa intre in fata dubei, chiar si cu contrasensul liber. Cred ca mai degraba s-a asteptat initial ca duba sa continue pe drumul principal si a fost surprins cand aceasta a virat stanga odata cu el.

 16. Ca sa nu mai repet,citeste te rog https://www.trafictube.ro/accident-chiajna-11-aprilie-2018/#comment-455322
  si in special pasajul referitor la cel cu AU:
  -are dubita in fata la vedere
  -vede semnalizarea de stanga(presupusa) a acesteia si directia de deplasare
  Asa ca nu avea cum sa fie surprins de virajul celuilalt,mai ales ca dubita era inscrisa deja in virajul la stanga.Si cum naiba sa nu vezi ditamai dubita pe care o ai fata,eu unul nu pot concepe!?
  Fiecare cu parerea lui,nu-i asa?

  • Exact, fiecare avem dreptul la o parere. Parerea mea e ca AU ar fi putut evita cu frana (desi toata actiunea are loc in cca 3 secunde si repet, e posibil ca AU sa fi crezut initial ca dubita o ia inainte, vazand-ul pe el ca semnalizeaza stanga). Dar ca totul a pornit de la o neacordare de prioritate. Asa ca vinovat de accident AU, iar soferului dubitei i-as salta permisul + amenda.

 17. salutare. Am trecut printr-o situatie asemanatoare in urma cu 9 ani, a fost primul si singurul accident al meu.
  Ieseam de pe o straduta secundara si aveam cedeaza. Am iesit suficient cat sa pot sa am vizibilitate, adica botul masinii a depasit semnul de cedeaza.
  In acel moment, din dreapta, in mod ironic tot o duba, intrase pe contrasens, pentru ca era curba, si avand veleitati de racer, a incercat sa urmareasca trasa ideala.
  Fix atunci eu oprisem masina, i-am zgariat toata partea stanga a dubei, iar mie mi-a facut praf bara fata.
  Am mers la politie, eu crezand ca el este vinovat – surpriza, militianul i-a dat lui verdict favorabil pentru ca eu ar fi trebuit sa CEDEZ trecerea tuturor, indiferent daca circula pe banda lor sau nu, indiferent daca merg cu spatele, cu fata, sau de-a latu’.
  parerea mea, daca loganul a fost cel lovit, el este singurul care va plati.
  ar fi fost culpa comuna daca ar fi fost linie continua intre sensuri.

  • Lasa semnul de cedeaza, ai depasit coltul intersectiei(bordura) sau nu? Asta e important, unde a avut loc contactul. Loganul din clip NU a patruns pe drumul prioritar. Unul de pe drumul prioritar a intrat peste el, pe sensul lui unde el era, ca sa folosesc un cuvant la moda, suveran.

  • Conteaza ce poti sa demonstrezi nu ce s-a intamplat. Tu probabil nu ai putut demonstra ca nu erai intrat pe drumul prioritar, politistul deduce si ia o decizie in functie de probe si probabil intuitie.

   Daca la cel cu Logan nu ajunge probabil video cel mai probabil va fi scos vinovat pentru ca nu poate demonstra realitatea si pentru ca cel cu VW este pe drumul prioritar.

  • @omar
   Daca cel cu Logan a avut inspiratia de moment sa faca 2-3 poze cu masinile in pozitia in care se aflau cand s-a produs impactul, ii va fi mult mai usor sa-si probeze nevinovatia. Daca nu are o minima dovada, ii doresc un politist mai destupat la minte, care sa priceapa exact dinamica accidentului.

  • Nu are ce sa-i faca daca nu are probe. Agentul va trebui sa-si justifice decizia daca se face contestatie, iar cat timp nu se poate demonstra se va tine cont doar de faptul ca unul era pe drumul prioritar si celalalt avea cedeaza trecerea.

  • salutare.
   @aladdin – depasisem semnul de cedeaza, NU depasisem bordura (nu intrasem pe drumul principal). in intersectia cu pricina era o groapa pe care dubistul incerca sa o evite, de aici rezultand si impactul. A fost desenata o schita extrem de elaborata, au fost mentionate toate aceste aspecte, tot eu am fost scos vinovat. corect sau incorect, mi-a fost invatatura de minte. Din fericire pagubele au fost minime (bara fata zgariata + aripa stanga indoita – bara impinsese in aripa, prinderile la far stanga rupte – cu ocazia asta am facut si un „upgrade” pe casco la faruri :-))
   @omar – corect. acum 11 ani (mi-am dat seama ca de fapt in urma cu 11 ani s-a produs patania) nu prea erau camere, deci n-am putut demonstra nimic. Nici poze n-am facut, dar sunt convins ca si daca as fi facut, tot degeaba ar fi fost. Mai aveam pe cineva in masina, in masina din spatele meu au fost 3 cunoscuti, in intersectie alti 3 martori care au mers impreuna cu mine la politie si au dat declaratii, dar tot degeaba.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!