It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Accident live

Adăugat de paulpopcorn
Raportează ca șters! 109

25 comentarii

 1. Exact aceeasi situatie ca si la mine. Idiotul nu se asigura cand schimba banda, ba mai mult face dreapta de pe B2.

  http://www.trafictube.ro/testul-elanului-dtc/

  • Vezi că greșești un pic. Prima banda este destinată transportului în comun, iar conform marcajelor virajul dreapta de pe banda a 2-a e permis. Cel cu SUV-ul nu avea ce căuta acolo, conform marcajelor, dar cel care a virat dreapta avea obligația să se asigure.

   http://i.imgur.com/oXKkf8b.jpg

  • Greseala mea. Nu cunosc zona respectiva. Dar cum spui si tu, asigurarea ramane valabila.

  • nu conteaza ce zic marcajele, daca era taxi,sau autobuz ?? :)) faci dreapta te asiguri 😉

  • La fel și când ai o urgență pe autostradă sau pe drumurile cu acostament consolidat. Nu știi ce pilot care zboară la sol depășește pe acolo. 🙂

  • Geniala asta cu „nu conteaza ce zic marcajele”.

  • Gresit, marcajele permit virajul la dreapta de pe B1 (linie discontinua). Stiu zona foarte bine, e pe Dorobanti, exact inainte de cladirea ASE-ului (Facultatea de Cibernetica). Ce arata ics acolo sunt niste marcaje de la fosta statie de autobuz (din ce tin minte desfiintata si mutata mai in fata). Pe sens opus in schimb, da, au acces doar autobuzele si taxi-urile.

 2. A taiat toate benzile pana i-a taiat altu calea, ma bucur pentru amandoi. Plus

 3. Locatia e asta: https://goo.gl/maps/Q7zTyTwixt42 dar vad ca s-au schimbat multe dpdv al semnalizarii rutiere pe acolo din iulie 2014.

  • Da, s-a schimbat. Înainte erau câte 2 benzi pe sens, fără bandă specială destinată trasnportului public, iar acum sunt 3 benzi pe un sens (din care una pentru transport public), și o singură bandă pe sensul opus.

   Nu se vede foarte bine din filmare, dar există și indicatoare.

   http://i.imgur.com/9TRkI4M.jpg

 4. Two too stupid dogs.

 5. depășire prin dreapta, neasigurare la schimbarea direcției de mers. nici unul dintre ei nu e mai breaz.

  • unde vezi tu „depasire prin dreapta” ? si in primul rand, macar stii ce-i aia „depasire” ?

  • văd peste tot în Europa, unde este interzis să treci prin dreapta pe lângă un vehicul mai lent, cu excepția aglomerărilor de trafic de tip ambuteiaj. văd diferit acum??

  • mai uita-te odata la video, n-a depasit sau devansat nimeni prin dreapta !

   Iar de legea unde zice „este interzis să treci prin dreapta pe lângă un vehicul mai lent” eu sincer n-am auzit.

 6. O parere putin diferita: nu putem sti daca cel care a virat dreapta s-a asigurat sau nu. Daca nu a facut-o, asta e, prost obicei. Dar, daca s-a asigurat, n-a vazut niciun mijloc de transport in comun pe B1, l-a observat pe cel cu SUV si a presupus ca acesta va opri, pentru ca oricum nu avea ce cauta acolo. Stiu ca politia sanctioneaza fazele de acest gen cu mentiunea „culpa comuna”, dar mi se pare anormal sa-i acorzi prioritate unuia care incalca legea. Pana la urma asta e si definitia prioritatii, se acorda celor care au acest drept. Exagerand putin, e aceeasi situatie ca la o intersectie dirijata , daca vin pe drumul cu prioritate, presupun ca o sa imi si dea prioritate ceilalti participanti la trafic, nu trebuie sa ma si asigur de asta (dpdv al Codului Rutier).

  • Aici ma pot intelege…ca in alte locuri lumea nu stie legislatie.
   Adevarat, in cel mai rau caz in aceasta situatie se va termina drept culpa comuna. Din pacate…
   A mai fost un coleg care a virat dreapta si era unul pe contrasens si a fost tot culpa comuna:(

  • @anukoi Dreptul 🙂 acela este dat de prevederile in vigoare referitoare la acordarea prioritatii de trecere.

   @Ducu TT In mod normal, fiecare ar trebui sa raspunda pentru faptele sale si sa fie sanctionat pentru regula de circulatia incalcata.

  • @GeluCJ: Din cate stiu, asta este definitia din Codul Rutier: „prioritate de trecere – dreptul unui participant la trafic de a trece înaintea celorlalti participanti la trafic cu care se intersecteaza, în conformitate cu prevederile legale privind circulatia pe drumurile publice”; din asta, eu inteleg ca atunci cand faci o manevra neregulamentara (circulatia pe banda mijloacelor de transport in comun e una din ele), se pierde si prioritatea. Daca era un autobuz pe acea banda, atunci situatia era clara, acel autobuz avea prioritate conform Codului Rutier.

  • @anukoi Aici a fost vorba de neasigurare la schimbarea directiei de mers a celui care-a virat la dreapta, nu propriu-zis de acordare de prioritate. Am facut mentiunea de mai sus doar pentru c-a fost amintita totusi aceasta.
   P.S. Vezi te rog si:
   http://www.trafictube.ro/testul-elanului-dtc/#comment-399249

 7. HosmiMubarak

  La amiabila se da culpa comuna. La politie nu prea se da culpa comuna, sunt curios cum o interpreteaza politia, ca la noi legea e….
  E foarte posibil sa-l scoata vinovat pe cel care a virat dreapta pt neasigurare si nesemnalizare la schimbarea directiei.
  Dar se mai poate drege in instanta in contecios sau pe fapt, depinde mult si ce se scrie pe PV.
  Oricum SUV-ul are stilul killer de condus, zero prudenta.
  Deaia e bine sa fi atent si precaut in trafic.

  • Nu vad de ce la politie l-ar scoate de vina doar pe unul, amandoi au gresit. Oricum, e absurd sa dai prioritate la unul ce merge pe interzis, dar legea e lege…

  • Amandoi au gresit dar doar unul singur e vinovat de accident, cel care a schimbat banda fara asigurare. Daca in locul SUV’ului era un autobuz tot culpa comuna era ? Cel cu SUV’ul o sa ramana si el fara permis mai mult ca sigur.

 8. E foarte posibil sa il scoata pe cel cu golful vinovat. In dreptul intersectiei respective sau cu cel mult 1-2m inainte se termina banda de autobuz. Se observa cum se modifica marcajul

  • Banda de autobuz nu se termina decat in prima intersectie si nu are treaba marcajul de delimitare al ei cu obligatiile circulatiei pe ea. Linia aia punctata e ca sa poata legal sa se faca dreapta pe strada din dreapta sau stanga de pe strada din dreapta.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!