It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

RE:Accident usor biciclist

Adăugat de mariusikk
Raportează ca șters! 39

Dupa sute de mii de kilometri si mai ales in urma celor parcursi pe drumurile patriei, dupa studierea a mii sau zeci de mii de bicilisti intalniti, consider ca asa trebuie depasiti biciclistii, atunci cand drumul o permite. Pe drumuri de tara nu va intalniti cu biciclistii de oras, care sunt majoritatea experimentati, ci cu copii care merg pe biciclete, cu batrani care nu merg perfect drept, cu oameni care au servit un pahar 2-3 sau care se intorc de la carciumi, etc.

8 comentarii

 1. si atunci cand drumul nu o permite ce-ai sa faci ? claxonezi de nebun prin oras ? Crezi ca nu am vrea toti drumuri cu 4 benzi sa avem loc toti + 2 m minim intre noi ?

  • @vblue atunci cand drumul nu o permite, asa cum zice si @kor in comentariul de mai jos, astepti, astepti pana prinzi un moment favorabil, un moment in care sa nu periclitezi nici siguranta lui si nici distanta lui si a ta de siguranta in caz de o manevra gresita.

 2. + cu doua maini. Stiu si vad ca destui biciclisti nu prea stiu cum trebuie sa circule si nici ce obligatii au. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa navalim peste ei la volan, cand ei merg aiurea. Ii depasim cand putem, si daca nu putem, asteptam pana cand putem. Nu e mare filosofie. Puteti sa la aruncati o vorba de dulce dupa, in speranta ca pe viitor vor respecta legea, dar, pana una alta, aveti grija sa nu-i acrosati. Ei sunt la fel de fragili ca niste libelule. Si la fel de prosti 🙂

  • Procentul de prosti cred ca e acelasi ca si in randul soferilor 🙂
   Foarte multi soferi probabil nu au mers in viata lor cu bicicleta in trafic si nu realizeaza ca unui biciclist trebuie sa ii lasi un spatiu de manevra, nu poti sa treci cu 50 km/h la jumatate de metru de el fara sa il pui in pericol.
   Chiar daca e un biciclist experimentat, nu e usor sa mergi perfect drept pentru ca pe margine pot fi gropi, guri de canal care nu sunt la nivel, denivelari in asfalt de la TIR-uri, tot felul de alte obstacole… daca nu ii lasi spatiu de manevra, ori da in groapa si cade ori schimba directia si il agati.
   De multe ori nu ai spatiu sa ii lasi asa cum a facut autorul, dar macar reduceti viteza. E cu totul altceva o acrosare cand vitezele sunt apropiate si altfel e cand masina are 50 +.

 3. Un mare plus domnule 😉

 4. + de la mine, mai ales ca stiu cum e sa treaca la 40 cm de tine…

  • Cand ma depasesc (in afara localitatii cu aproximativ 90 de km/h) la mm cu masina in fata iar drumul este plin de denivelari eu ce sa le mai urez acelor soferi?

 5. Eu sunt mai atent la acei biciclisti care nu apasa cu varful piciorului pedala . Cam asa fac diferenta intre un prost si un biciclist experimentat .

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!