It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Aproape accident x2

Adăugat de personaju
48 0

Doua clipuri din arhiva. Si totusi, traficul nu s-a schimbat deloc.
1. Evitare la limita a unui carambol, datorat unui sofer de microbuz care se hotaraste sa faca brusc stanga;
2. Inconstient sau doar nesimtit?

16 comentarii

 1. Cristy SB

  Pastrarea distantei intre autovehicule nu este facultativa,. Zici ca a tunat si v-a adunat. 🙂 Stiti ce zice regula de bun simt a celor 2 ( DOUA ) secunde? Daca o cauti cu lumanarea, o s-o gasesti.

  • personaju

   Poate ca pe filmare nu se vede clar, dar atat eu cat si cel din fata mea franam in conditii de siguranta si la distanta suficienta de celelalte autovehicule. Manevrele ulterioare sunt facute pentru a da celor din spate spatiu suficient de evitare (se observa pe filmarea cu camera spate).
   Si, ca paranteza, cunosc aceasta „regula” si o folosesc cu succes.

  • 3 secunde cristy nu 2, din 3 secunde raman 2 efectiv de franare, o secunde se pierde de la vizual pana la apasarea franei 🙂

 2. personaju – de unde ai tras concluzia ca microbuzul a virat brusc stanga? poate omul semnaliza de 5 minute, pe clip nu se vede si garantat tu fiind a 7-8 a masina din coloana nu l-ai vazut.
  DACA vrei sa inveti ceva din clipul asta, e ca distanta aia de 5-6m intre masini nu e spatiu de siguranta intr-un trafic de DN la viteze in jur de 60-70? Nici macar in traficul de oras distanta aia nu e ok.
  Regula de 3 secunde e cea mai sfanta preventie in trafic, toti hipsterii umbla cu preventia in gura… si o aplica din parti, parca merg cu shtanga prinsi de ala din fata.

  • personaju

   florin, am tras aceasta concluzie (poate complet eronata, nu neg) deoarece si prima masina a franat brusc, cum de altfel si noi ceilalti. E posibil sa ma insel, dar daca ar fi mers „5 minute” cu semnalizarea pusa, sigur s-ar fi circulat altfel. Daca te-ai uita atent la filmare, ai vedea ca sunt chiar a patra masina in coloana, nu are rost sa fi hater gratuit.
   Daca te uiti pe filmare, las spatiu de fiecare data suficient intre mine si masina din fata, exceptand momentul in care intra loganul fortat. Daca esti atent, atat eu cat si cel din fata incetinim si am fi putut frana pana la oprire fara a exista vreun risc sa ne atingem. Problema a fost la cei din spate care veneau in viteza si, astfel am preferat acele manevre pentru a evita sa fiu lovit din spate.
   Dupa cum am mai spus, cunosc „regula” si o aplic de fiecare data cand conduc. Si nu am invatat doar din acest eveniment ce inseamna condusul defensiv, ci din mult mai multe situatii in care am fost pus de diversi conducatori auto, unii chiar profesionisti.
   Numai bine.

  • La o viteza de 50km/h distanta parcursa intr-o secunda este de 14m, 2s, 28m…

  • personaju

   Si in acei 14 metri nu mi-am indreptat atentia la altceva decat asupra traficului si conditiilor de drum :).

  • Chiar dacă merge cu semnalizarea pornită, nu iau toți în calcul că vrea să excute un viraj la stânga. Majoritatea vor presupune că vrea să depăsească un vehicul lent sau un obstacol, mai ales când este vorba despre o dubă și nu au vizibilitatea asupra traficului din față.

 3. 1. Nu e vina soferului de microbuz ce s-a hotarat brusc sa vireze stanga, e vina voastra, a celor 4-5 protagonisti, ce nu ati pastrat distanta intre voi. 😉
  2. Ala ori era fumat bine, ori se credea cu cel putin un Lamborghini Urus, pe o sosea libera din America.

  • personaju

   1. te rog sa te uiti (si poate sa masori) distanta intre mine si Renault, inainte si dupa depasirea imprudenta a seforului cu Logan si explica-mi cum nu am pastrat distanta. De asemenea, se observa ca am franat in conditii de siguranta si ca manevrele au fost facute pentru a evita lovirea din spate.

  • Distanta intre tine si cel din fata este de max 1 secunda. Se vede foarte clar pe filmare. Aici ati fost multi agitati, nu ati pastrat distanta si era sa o muscati.
   De aia e bine sa lasi distanta, ca daca cel din spate e tembel sa poti frana lejer, nu brusc.
   Se vede si cum sunt bruscati pasagerii din masina din spatele tau si cum cel ce vine dupa el(passatul) pare ca nu are nici abs.

  • personaju

   M, nu inteleg unde era sa o musc eu, cand se vede clar ca pot opri la o distanta sigura si fara emotii fata de Renault si ca manevrele sunt facute pentru a-i evita pe cei din spate (intamplarea face sa folosesc des oglinzile), care intr-adevar anticipeaza tarziu franarea si vin amenintator spre noi. Singurul moment in care am avut emotii a fost cand am auzit gumele passatului pe asfalt.
   Daca te uiti la al doilea clip, se vede ca nu am obisnuinta sa stau la aspiratie.
   Numai bine.

  • nu o musti doar cand il lovesti tu pe altul, ci si cand da altul in tine. secunda aia in plus in fata te-ar fi ajutat sa franezi mai incet si le dadea timp celor din spate. nu e de ajuns sa opresti tu bine, mai ai si pe altii de care depinzi.

 4. cetateanul turmentat

  De fapt alta a fost situatia!
  Loganul a depasit, distanta intre autovehicule s-a micsorat (imediat vezi ca cel cu reno franeaza, pentru a marii distanta intre el si logan). in a 2-a parte a clipului, cu camera spate, se vede ca si cel cu opel-ul face aceeasi chestie, mareste distanta fata de tine. Printre singurii posibili accidentati poate era passatul cu opel, si poate ceva in fata loganului alb.

 5. Nu observa nimeni pasagerul din opelul din spate fara centura ce dragut se scutura la franare? In caz de accident musca din bord… mi se pare mie sau celui cu passat ii iese putin fum de la roti 😀 ?
  PS: daca a virat brusc sau nu, cu semnalizare sau nu, voi tot nu ati pastrat distanta de siguranta… daca traficul devenea stationat in urma franarii cel putin 4-5 erati lipite:tu, astra din spate, passat din spate, clio din fata si probabil loganul din fata celui cu clio. Eu zic ca ar trebui sa aruncati o geana la masina din spatele vw-ului, nici macar nu a trebuit sa traga de volan pentru a evita, a franat frumos cursiv drept… deh, 3 secunde distanta intre masini=loc pentru depasit tui ceapa ei de soferie

  • Iese fumul. Daca puneai un carnacior pe disc, instant sa facea.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!