It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Acel deal dubios

Adăugat de Sorin
Raportează ca șters! 57

Acest clip e un fel de bonus, traţati-l ca atare 🙂

Astă’vară am făcut un mic tur al ţării, iar când am ajuns în acest loc am dat de o zonă (sunt mai multe în ţară) în care obiectele par că urcă singure la deal. Totul este o iluzie optică (sunt explicaţii pe internet), dar la faţa locului este destul de impresionantă experienţa.

Dealul se află între localităţile Cavnic şi Budeşti din jud. Maramureş.

Ce mai caută lumea:
 • panta pe care masina merge singura
 • cheia maina urca singura
 • cheia masina urca singura la deal

12 comentarii

 1. Labelflash

  Ma na ma na tub tu bi do do………… Vocea lui „KIT”, varianta romaneasca.

 2. Chiar nu imi dau seama din video ul tau cum ar trebui sa fie :)) (la inceput se vede clar ca e vale, apoi incepe deal de cand ti se duce masina in spate). Oricum, in Iasi, pe Bucium si pe filmare apare ca fiind deal si chiar se duce masina inspre deal, filmat cum stai in masina.

 3. Am uitat să specific şi nu mai pot edita. De fiecare dată cand maşina merge cu spatele, merge singură, la relanti.

 4. Trebuie sa te uiti mai atent la zona, intradevar e ceva special.
  Locuiesc in Baia Mare si am facut nenumarate drumuri pe acolo. E doar o iluzie optica. Imprejurarile sunt de asa maniera incat ti se pare ca urca masina singura panta. Am fost cu un prieten topograf acolo si am masurat inaltimea fata de nivelul marii. De fapt cobori, dar ai impresia ca urci 🙂

 5. cetateanul turmentat

  +.
  acum 3 ani am fost la brasov si am luat-o pe cheia.
  undeva langa cheia, era intr-o curba un semafor cu drum in lucru. am observat ca masina se ducea singura in spate (in deal cum eram eu pozitionat), ea scoasa din viteza….. nu am filmat si imi pare rau, martor am sotia 😀

  sunt mai multe locuri de genul in romania.

 6. stai, ca nu pricep.
  sorine, in descriere spui ca obiectele par sa urce singure la deal, dar masina, scoasa din viteza, o ia singura cu spatele, la deal?

 7. @xyz da, cel mai bine se vede la început înainte să sune telefonul și la sfârșit când întorc, drumul urcă (sau cel puțin asta e prima impresie)
  @orhion știu, este o iluzie, nu este nimic supranatural, dar este experiență interesantă.

 8. eu tot nu inteleg! desi spui ca e o iluzie, totusi, la 0:21 nu se vede nicio groapa pe carosabil iar la 0:24, da. aia nu-i o iluzie.
  acum, 2 intrebari:
  1. in spate e deal ?
  2. masina se deplaseaza singura in spate (urca dealu’) fara interventia ta?

 9. De fapt sa inteleg ca acolo copacii cresc la un unghi diferit de 0 fata de verticala, astfel incat iti dau impresia ca urca singura masina? Deci copacii ar fi inclinati spre vale, nu spre deal…? 🙂

 10. Partea ciudată începe la 0:21. Până atunci eu accelerez ca să pot coborî panta. Incepand cu 0:21 mașina o ia singură cu spatele, neinfluențată de mine, înapoi în sus.
  Nu știu, poate ma exprim eu stângaci. Caută pe youtube clipuri cu ”mașina urcă la deal”. Sunt o gramadă din diferite zone ale țării.

  Din câte știu eu explicația este următoarea: Ceea ce pare a fi deal este de fapt vale din cauza vegetației crescute sub un unghi anume pe care ochiul o percepe ca fiind crescută drept.

 11. Este vorba doar de o iluzie optica, am verificat treaba asta cu un teodolite penta .

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!