It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

9 comentarii

 1. OldSchool

  Acolo cum sa faci stanga pe pe Intre Lacuri,de fiecare data e asa,zilnic,eterna problema este ca oamenii sunt lasati sa intre pe banda de inainte si nu sunt soferi din alte orase cu treaba aici,ci localnici……

  • ciucasebi

   Dap e traseul pe care vin in fiecare zi acasa, tot timpul se gaseseste cate 1 din 4-5 care sa fenteze coada pentru inainte. Eu cel putin nu-i las, dar vorba ta multi ii lasa.

  • Bambilici

   Daca cobori de pe pod, esti incadrat pe banda 2 si e aglomeratie, de multe ori patesti sa nu te lase nici unu sa te incadrezi pe B1. Si eu am patit acolo sa ajung in aceeasi ipostaza ca si loganul alb. Lasand la o parte faptul ca sunt care merg sa fenteze pe B2 pentru inainte, chiar se intampla des sa nu poti sa te incadrezi corect in timp util acolo.

 2. @ciucasebi 0:35 Macar a facut un gest de scuze. Altii deschid usa/geamul, te-njura si cred ca mai au si dreptate. 1:00 Mai ales c-ai oprit sa-l lasi sa treaca, putea traversa pe jos ca nu-i cadeau gradele. 1:23 Nu-i prea placut sa-ti schimbi emblema de pe grila radiatorului c-un Dorel de la drumuri 🙁
  1:49 In plus, mai avem acolo cativa baieti veseli care vireaza la stanga pe E. Isac direct de pe linia de tramvai.
  Bine-ai venit! 🙂
  +

  • ciucasebi

   0:35 Da, eu am pus-o ca a fost amuzant domnul, nu se vede pe filmare, dar de cand a intrat in sens era cu mana ridicata . 1:49 toata lumea e grabita, nu inteleg unde si de ce. Se vede ora la care am fost pe acolo, daca si la ora aia nu poti astepta dupa 1-2 masini, ce sa te mai astepti de la unii la ora 5-6 dupamasa.

 3. Nu vreau sa nasc polemici dar in intersectia de pe Baritiu nu cred ca e nicio problema daca dupa banda 2 se face la dreapta, mai ales ca intri pe o strada cu doua benzi pe sens, iar tu ar trebui sa te incadrezi pe banda 1! … chiar daca conform semnelor nu-i corect, macar pentru fluidizarea traficului. Acuma ca vrem sa fim mai catolici decat papa (vezi ultimul tau video cand te-ai incapatanat sa nu lasi sa-ti intre in fata pe banda si te-ai tamponat) depinde de fiecare dintre noi
  @GeluCJ „mai avem acolo cativa baieti veseli care vireaza la stanga pe E. Isac direct de pe linia de tramvai.” dupa B2 vrei sa faca stanga? B3 sa nu o folosim deloc? Eu inteleg la ce te referi dar cum ziceam si mai sus … daca ajutam la fluidizarea traficului chiar trebuie sa facem un ccaz pentru asta?

  • @razvancg
   Nu cred ca e vorba neaparat de polemici, dar poate sunt necesare niste lamuriri suplimentare.

   daca dupa banda 2 se face la dreapta, mai ales ca intri pe o strada cu doua benzi pe sens, iar tu ar trebui sa te incadrezi pe banda 1
   Sper ca cunosti semnificatia marcajelor care exista acolo, altfel discutia asta e inutila. Doar prima banda este pentru virajul la dreapta.
   iar tu ar trebui sa te incadrezi pe banda 1
   De ce oare? Unde apare obligatia asta sa te incadrezi neaparat pe prima banda cand sunt mai multe dupa intersectie?

   dupa B2 vrei sa faca stanga? B3 sa nu o folosim deloc?
   Raspunsul la prima intrebare e da. La a doua intrebare, B3 poate fi folosita pana in zona de preselectie a intersectiei unde in functie de directia pe care doresti sa o urmezi te incadrezi corespunzator.

   Vezi te rog secventa urmatoare:
   https://www.trafictube.ro/parteneri-trafic-112/ 3:21-3:40
   cu stop-cadru la 3:30. Stii cumva ce scrie pe indicatoarele respective? Daca nu, te invit sa mergi acolo si sa arunci o privire atenta 😉

   Din cauza celor incadrati pe B3 pentru „fluidizare” tramvaiul nu poate ajunge uneori la semafor pentru a vira la dreapta odata cu cei de pe B1, cand „fluidizatorii” au rosu pentru inainte sau la stanga. Tot din cauza celor incadrati pe B3 pentru „fluidizare” cand virezi la stanga de pe B2, regulamentar conform marcajelor, exista tot timpul riscul de-a fi tamponat de catre un „fluidizator” din asta care de fapt iti ia fata in viraj.
   Sa nu mai zic ca unii dintre „fluidizatorii” astia vor s-o taie inainte pe Cardinal Hossu sau chiar absolut ireal (mai rar), vor sa vireze la dreapta de-acolo!

  • Mersi de lamuriri, imi asum neluarea in calcul a celor 2 indicatoare dar, din punctul meu de vedere aceasta intersectie nu e semnalizata corect. mai bine de 60% din trafic merge in continuare pe langa Opera maghiara -> Splaiul independentei, asta conform lamuririlor aduse de tine, numai cu ajutorul unei singure bande. Si toate astea de ce? pentru a fluidiza mersul tramvaiului?
   Pe de alta parte stiu obligativitatea semnelor dar, in aceasta intersectie, daca nu te incadrezi dupa cum o fac 99% din participantii la trafic, risti claxoane, mancare, si nervi creati celor din jur! Asa se circula, iar politia nu face nimic. Da, daca ar veni un politist in acea intersectie si ar aplica amenzi, probabil s-ar schimba ceva, dar ei au alte prioritati
   „De ce oare? Unde apare obligatia asta sa te incadrezi neaparat pe prima banda cand sunt mai multe dupa intersectie?” –

   Art.42. – Când circulatia se desfasoara pe doua sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de catre conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului si viteza de deplasare, având obligatia sa revina pe prima banda ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinata vehiculelor lente sau transportului public de persoane.

   Nu? Nu asta apare cel putin o data in cel putin 50% din videourile TT?

   Sincer, chiar daca acum sunt constient ca si eu incalc regulile de circulatie in intersectia mai sus mentionata, pentru fluidizare voi continua sa fac la fel, chiar si cu riscul unei amenzi. Si asta pentru ca mai mult as incurca (100% sigur ca asa procedeaza 90% din participantii la trafic in acea intersectie)
   Ai idee, cumva, pana unde s-ar intonde coloana de masini daca s-ar face la dreapta numai de pe prima banda in intervalul 16:00 – 18:30?

  • @razvancg
   In cazul in care exista o problema de circulatie, semnalizare, trafic etc. intr-o intersectie sau pe-un drum se poate face o sesizare catre adminul drumului cu descrierea situatiei si cererea de a se face o serie de modificari care sa imbunatateasca traficul in zona.

   Ma indoiesc ca procentul acela de 99% reflecta realitatea 🙂 Exista soferi care se incadreaza bine si altii care din nestiinta, ignoranta sau cu tupeu procedeaza altfel. De acord, prezenta Politiei Rutiere cel putin in unele momente poate ar mai reglementa putin modul de-a circula pe-acolo.

   In legatura cu art. 42 cred ca sunt destul de familiarizat cu el si-am aratat asta intr-o multime de secvente din filme, cu imagini de pe drumuri in localitati si in afara, inclusiv autostrazi 🙂

   iar tu ar trebui sa te incadrezi pe banda 1””
   Am crezut ca vei gasi un articol in care sa se spuna ceva de genul: „Cand virezi la dreapta sau la stanga esti obligat sa te incadrezi intotdeauna pe prima banda a drumului”.

   Hai sa vedem daca/cum ar putea fi aplicat asa ceva cel putin in urmatoarele cazuri.


   Se vireaza la stanga de pe doua benzi, iar str. Posada are patru benzi. Doua masini care ar vira simultan la stanga si s-ar bate pentru un loc pe prima banda ar face show.

   Putin mai incolo:

   Se vireaza la stanga simultan de pe patru benzi. Pentru cei care doresc sa mearga pe Calea Turzii sau sa se intoarca spre pta. Cipariu ar fi destul de rau sa se inghesuie toti pe prima banda si apoi sa vina ca un tsunami spre celelalte benzi pentru incadrare 😉


   Se vireaza la stanga de pe B5 si B6 pe un drum cu patru benzi pe sens. Existand marcaj de ghidare pentru viraj, de pe B6 nu vei intra pe prima banda, dar vei putea alege B3 sau B4. De pe B5 la fel vei putea alege B1 sau B2, in functie de directia de deplasare.


   Se vireaza la stanga pe un drum cu doua benzi pe sens. In niciun caz nu te vei incadra pe prima banda, deoarece acum exista o linie continua intre B1 si B2 😉


   Se vireaza la stanga pe un drum cu sens unic si trei benzi. Daca urmeaza sa parchezi undeva in stanga, cei vei face? Te vei duce pe B1 ca apoi sa tai restul benzilor sa ajungi in parcarea amenajata pe partea stanga a drumului? 😉
   Exemplele astea ar putea continua, dar ma opresc aici.

   Revenind la intersectia Baritiu – Splaiul Independentei daca atunci cand cineva vireaza la dreapta de pe B1 si da de-un taximetrist oprit acolo si/sau ca bonus de-un grav „avariat” langa el, ar putea in viraj sa se incadreze pe banda libera daca nu vin „fluidizatorii” de pe B2 sau mai rau, de pe linia de tramvai?

   Fluidizarea traficului ca si idee e foarte buna si e unul dintre motivele existentei si aplicarii regulilor de circulatie. „Fluidizarea” (cu ghilimele) in schimb nu. Poate te mai gandesti la asta in viitor 😉

   P.S. Dupa virajul la dreapta sunt de fapt trei benzi, dar pe una exista o zona amenajata pentru taxiuri. Doua benzi raman putin mai incolo, dupa Opera Maghiara, in prima curba la stanga 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!