Agresivitate in trafic

Adăugat de septimius_server
Raportează ca șters! 31

In ultimul timp, ati vazut imagini cu oameni agresivi in trafic la Tv sau aici pe trafictube. Am sa va arat ce am patit eu cu un instructor auto. Recunosc ca o parte de vina imi revine, dar, nu credeam ca un instructor auto poate sa puna in pericol un elev doar sa imi dea mie o lectie.

Ce mai caută lumea:
 • https://www trafictube ro/agresivitate-in-trafic/

5 comentarii

 1. Doamne, dai o gramada de bani, si ajungi sa „inveti” sa conduci cu un asemenea „instructor” nu doar inconstient si lipsit de vreo urma de grija fata de elev, cat si incredibil de prost… Rezultatul e clar: ori o iei si tu pe aceeasi cale si ajungi sa ii pui pe ceilalti in pericol, ori te sperii (clar n-are cum sa nu te marcheze un asemenea incident, mai ales in scoala), si iti e frica sa conduci.

  Deci el e cel care gresise, iar atitudinea corecta ar fi fost sa franeze si sa ii spuna elevului ceva din care sa invete ceva.
  In situatii oarecum asemanatoare cu asta, eu ii spuneam fiului meu inca de cand avea vreo 3-4 ani: „Ai vazut?… Aia doi puteau sa se ciocneasca acum. Traficul este ceva foarte dinamic! Poti sa te asiguri, sa crezi ca ceilalti se opresc si ai timp sa treci, si sa vrei sa pornesti peste 2 secunde, dar intre timp cineva sa porneasca sau sa se schimbe culoarea de la semafor, sau pietonul sa se grabeasca sau sa se opreasca, nu stii ce poate sa faca. De aia trebuie cu totii sa fim atenti si ca pietoni (mai ales ca pietoni), dar si cand conducem masina, si sa respectam toate regulile, si sa ne uitam in permanenta la trafic: in fata, in lateral, in oglinzi, mai ales in intersectii sau alte locuri unde e mai mare pericol decat pe drumul drept si liber, fara alte masini sau pietoni. De aia nu avem voie sa vorbim sau sa butonam pe telefon si luam amenda daca o facem, pentru ca trebuie sa fim atenti la ceilalti participanti la trafic, adica altii care sunt pe strada, cu masini, biciclete, trotinete, motociclete sau pe jos. Si sa ne lasam intotdeauna timp in plus la orice facem. Fiindca putem sa estimam si noi gresit, sau ceilalti pot face ceva la care nu ne asteptam.” Si uite asa, fiul meu nici nu se plictisea, ca vorbea cu mine si imi raspundea la toate chestiile astea, dar mai si stie sa recunoasca singur nu doar indicatoarele si multe reguli (pe care le-a invatat cu placere din joaca, fiindca i s-au parut ceva distractiv de facut), ci stie si cand ceilalti gresesc. Oh, si cate imi aud daca gresesc eu, ca ma mai si paraste la toata lumea! 😀

 2. Un mail la miliție, cu filmulețul, că ăsta nu poate fi numit instructor, ci doar berbec. Poate avem noroc și îi saltă licența, scăpăm de un dobitoc de pe drumuri.

  • Si avand in vedere ca el ii „invata” si pe altii sa procedeze in asemenea fel, avem sanse mari sa scapam de mai multi dobitoci de pe drumuri.

 3. Mulți dintre ei sunt la fel de jegoși moral ca mulți dintre taximetriști. Săptamînile trecute am întâlnit în trafic un specimen de instructor idiot, era primul la semafor iar două mașini mai în spate aștepta ambulanța cu sirena și girofarul pornit, bașca claxoanele celor din spate, ei bine, nu s-a dat la o parte până nu a venit verde. Așa că ce pretenții avem să iasă șoferi de calitate de la instructori tembeli. O dată la câteva zile văd câte unul, ba că merge cu 20 la oră pe b2, ba blochează întersecția, nu mai spun de parcări în stația de autobuz sau aiurea…

 4. CE ar fi putut avea de comentat cineva intr-o asemenea situatie? Ce ar putea rage boul ala??

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.