Kit cablu alimentare si monitorizare miscare pentru Camera auto DDPAI DASH CAMERA Z40

Produs din oferta Xiaomag.ro

99,00 lei

99,00 lei

Vezi detailii

Ajutând pe ceilalți…

Adăugat de perole
Raportează ca șters! 25

De mult n-am postat, neavând niciun incident demn de reportat. Cumva ieri seara stelele s-au aliniat prost atât pentru mine, cât și pentru unii colegi. În toate fazele controversate prezentate vina îmi aparține, eu fiind inițiatorul manevrelor. Însă reacția celorlați e interesant.

În primul caz e situația clasică când colegii nu folosesc banda 1 la urcare. De obicei nu trec prin dreapta, că e periculos, dar în acel loc fac o excepție de multe ori, fiindcă aproape nimeni nu folosește B1, fie că e cu mașină mică, fie că e cu camion. Acum însă am rămas cu gura umflată, și aproape am dat în belea. Chiar dacă nu era datoria celuilalt să mă lasă să reintru pe bandă, văzând că e o situație periculoasă putea să nu accelereze. Claxonul e atât de la mine, cât și de la SUV.

În al doilea caz, am forțat în așa fel, că vroiam să fac loc între două mașini. Nu aveam intenția de a depăși pe ambele, si am semnalizat intenția de reintrare imediat ce am trecut de prima mașină. Situația ar fi fost banală, dar cel din față probabil s-a speriat văzând camionul și vroia să mă ajută cu frâna, dar care m-a complicat extrem de mult, eu fiind deja cu piciorul luat de pe accelerație. E exact invers ce s-a întâmplat în primul caz. Deci să-l ajutăm pe ceilalți sau nu? Eu spun că da, e mai bine să-l ajutăm, dar cu mai multă atenție.

În ultimul caz, da, am insistat (am accelerat) să trec de Golf, dar după un timp văzând că și el/ea insistă nu am accelerat, chiar și așa era să comită.

10 comentarii

 1. Iveco Stralis

  Omule,tu de mana ta mori!
  Doamne fereste,esti total indecis in luarea masurilor ce se impun la astfel de faze.Nu mai ma uit la clipurile tale ca mor de inima!!
  Te rog treci pe locul din dreapta si lasa-l pe altul la volan.

  • Mersi pentru complimente.

  • Iveco Stralis

   Nu te supara,nu ti-am zis cu rautate,dar tempereaza-ti,calculeaza-ti bine stilul de condus.Iti poti pierde viata foarte usor.Nu suntem pisici!

   Drumuri bune si fara incidente sa ai! Bafta!

  • Bina sau rău, conduc de aproape 17 ani fără accident major (am avut numai pocuri la viteze infirme), dar admit că am avut situații nasole, mai ales când eram mai tânăr, si din păcate se mai întâmplă fie din cauza mea, fie din altă cauză. Încerc să învăț din greșeli, de aceea postez aceste faze, poate e de ajutor și pentru alții, nu ca să mă mândresc. Știam că voi primi comentarii și voturi negative. 🙂

   Cred că în descriere am scris destul de clar că vina îmi aparține.
   Ca o completare: la revenirea depășire/devansarea prin dreapta eram cu ochii în oglinzi. Se vede că deja am trecut jumătate pe banda 2, dar mi se părea că duba accelerează. Ori acceleram și tăiam calea, ori mâncam eu rahatul cu frâna, cum am făcut. Era o decizie mai proastă, dar sufeream numai eu (nu muream nici dacă intram în parapet cu 30km/h).
   Avea tot dreptul să nu mă lasă, dar sincer, dacă e un prost (eu) e mai bine să lași să facă accident?

   În al doilea caz par indecis, dar nu am fost. Eram decis să termin depășirea după prima mașină, fiindcă nu vroiam să reintru în ultimii metrii. Da, aveam puterea să termin, dar așa mi s-a părut mai „safe”. Am pus faza să observăm că uneori când vrem să ajutăm putem avea efectul contrar. Nici nu eram în depășirea mașinii când a început să frâneze și astfel a redus la minim locul unde puteam intra.

   Ultima fază nu pot comenta mai mult decât e în clip.

 2. Cristy SB

  Cred ca ai dat de oameni frustrati la volan si in viata lor. Este bine sa nu te pui cu ei. Asa se creeaza accidentele de obicei. La drum lung nu trebuie sa fii stresat si sa te grabesti, ca asa apar greselile. Ia sa incerce soferii, cand pleaca la drum lung, de cand ies din casa sa iasa relaxati si sa porneasca lejer la drum, fara stresul timpului.

 3. robytza_94@yahoo.com

  Pe viitor,cand mai intalnesti astfel de oameni…nu-ti mai pune mintea cu ei.

 4. Eu zilnic dac naveta. La intrare in oras sunt doua benzi pe un sens. Toata lumea circula pe banda 2 cu 30km/ora. Pe banda 1 se poate circula lejer. Dar sa vezi ce-i apuca pe cei de pe banda 2 frustrarile si accelereaza sa nu cumva cineva de pe banda 1 sa intre pe banda 2. In mintea celor de pe banda 2 cei de pe banda 1 care-i depasesc sunt niste nesimtiti.

 5. perole Cred ca putem sa-i ajutam pe altii daca merita acest lucru, dau dovada de bun-simt in trafic, se asigura, semnalizeaza, nu forteaza etc. sau in cazuri cu totul deosebite cand riscul de a se produce un accident, chiar daca din vina lor, devine foarte ridicat.
  Ai dreptate la 1:25 dubistul ar fi putut sa te ajute, dar nu era obligat sa o faca. In plus, mi se pare ca era rau presat din spate de flash-urile ciobanului depasitor pe linia continua (0:30, 0:51). La fel de bine putea sa nu depasesca si el pe linia continua la 1:45, dar nici pe asta n-a facut-o si merita sa ramana pe bara.
  2:03 Dap, din pacate se mai intampla si se vede din imagini ca nu e o decizie buna sa franezi in astfel de cazuri, mai ales daca cel care depaseste semnalizeaza reintrarea pe sensul de mers.
  +

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.