It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

23 comentarii

 1. Unora n-ai ce sa le faci! Problema este ca ai si tu de tras daca lovesti unul din asta.
  Off-topic: Cred ca a patra fraza din clip trebuia sa se termine cu alt semn de punctuatie. 🙂

  • În ce sens? Dacă îl lovea cine era vinovat conform legii?

  • Poate culpă comună dar balanța atârna mai mult spre partea mea.
   Off-topic: se vede pe filmare că nu am fost luat prin surprindere.

  • Ce culpa comuna?!? Ce balanta sa atarne spre tine? E posesor de categoria A, stie foarte bine ca n-are voie sa depaseasca pe dreapta. Plus ca „nu-i merge” nici semnalizarea, ce sa mai … un gunoi de participant la trafic.

  • Art. 54. (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

  • Nu am zis ca erai vinovat, doar ca, in caz de accident, cel mai probabil cu victima (motociclistul), se deschidea dosar penal, ceea ce nu e foarte placut. Poate daca nu ar fi existat filmare, se mai putea vorbi de culpa comuna, dar in situatia data nu cred ca este cazul.

  • T.C. – acelasi articol de lege e valabil si pentru motociclist, nu? Ori la indatoriri egale, el a plusat: a depasit ulterior pe dreapta, ceea ce-l face automat vinovat 100%. Tu ti-ai respectat partea de asigurare si preventie virand mai larg. Motociclistul n-a respectat nimic.
   Parerea mea. 🙂

  • Ce-a facut scuteristul nu e nici depasire prin dreapta si nici devansare, pentru ca nu sint doua benzi. Este circulatie in paralel cu alt autovehicul pe aceeasi banda, ceea ce la noi nu se poate, si nici in tarile in care acest lucru e permis in general, in intersectii sau in alte situatii nu e.
   Daca l-ar fi culcat la pamint intr-adevar lui TC i s-ar fi intocmit dosar care se rezolva rapid dupa ce se stabileau imprejurarile si se mais tabilea probabil ca scuteristul e debil.

  • calltodemocracy

   Mituc ,exista un articol din lege în care se prevede așa ceva?Nu vreau sa pară o întrebare ofensivă,fiindcă pare să fie drept ce ai spus.Dar,dacă nu există lege în care să se interzică ce ai spus tu,așa legea ar fi interpretabilă,și judecandu-se după împrejurimi (filmare),având dreptate, ca să nu anunțe poliția în cazul în care l-ar fi trântit pe motociclist eventual,T.C ar fi avut tot dreptul să-i bage și-un pumn în gură boului..

  • @anukoi Aceasta a fost o situatie in care camera din spate putea ajuta mult in caz de incident (0:44) 🙂

   @Kor Asa cum arata chiar si filmul, nu-l face neaparat vinovat 100% de producerea unui incident/accident, ci de nerespectarea unor obligatii care ii revin si care pot fi sanctionate contraventional. Actiunile autorului care si-a respectat obligatiile lui au dus de fapt la evitarea aparitiei unui astfel de posibil incident care putea avea niste consecinte neplacute pentru toti.

   @Mituc
   Ce-a facut scuteristul nu e nici depasire prin dreapta si nici devansare, pentru ca nu sint doua benzi.
   Un motociclist/scuterist poate depasi un alt vehicul si pe aceeasi banda de circulatie. Depasirea asta poate fi prin stanga sau prin dreapta, regulamentara sau nu, in functie de conditiile de la fata locului (trafic, semnalizare rutiera etc.) 🙂

 2. Ei vor respect in trafic !

  • Asa, si? Pentru ca un scuterist face o tampenie, motociclistii nu mai merita respect?
   Sunt atatea filmulete aici, mii de soferi care fac tampenii… poate nici soferii nu merita respect. Sau poate toata lumea are dreptul la respect in trafic.

 3. Poate tipul asta are darul previziunii. A „simtit” cumva ca-l vei vedea si-atunci a zis s-o taie mai repede in dreapta. 0:53 Parca nu-i functioneaza nici semnalizarea sau o „conserva”.
  +
  P.S. 0:42 Individul are si-o camera in dreapta pe casca sa-si filmeze ispravile.

  • P.S. DAAAAA! M-am gândit că poate se vede aici și poate învață ceva.

  • @T.C. Cel putin ce-nseamna o depasire prin dreapta 🙂 Daca altul nu-l vede data viitoare cand va face la fel, va vedea si ce consecinte poate avea manevra 😀

 4. Dacă te încadrai mai în dreapta n-ar fi avut loc să se strecoare.

  • Nu zic nu, dar manevra era una destul de anevoioasă din cauza celui roșu oprit acolo.

  • Nu e chiar aiurea ideea. Am un amic, politist la Circulatie, care exact acest sfat mi-a dat: „Cand te incadrezi aproape de intersectie pe prima banda, lipeste-te de bordura, ca sa nu lasi loc niciunui vehicul pe doua roti sa se strecoare prin dreapta. Masura buna in special impotriva biciclistilor care, in Bucuresti, in majoritate, patrund in intersectie senini, pe rosu”.

 5. Andrei Ciocan

  TC, sunt de acord cu tine, adica cu : „să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.”, dar dupa parerea mea trebuie precizat, al celorlati participanti care se deplaseaza conform legii.
  Pentru ca daca nu se deplaseaza conform legii implicit sunt in afara ei, nu respecta regurile jocului.
  Scuteristul era in afara legii, nu avea voie sa se afle acolo. Este acelasi lucru daca scuteristul ( sau alt auto ) venea de pe trotuar ? Trebuia sa-i acord prioritate ? E un non sens in ceea ce sustii. Daca participi la trafic inseamna ca trebuie sa participi conform regurilor jocului. Daca nu respecti regurile jocului inseamna ca nu esti in joc, nu poti sa ai pretentia sa invoci ca altcineva nu a respectat regurile jocului când tu insuti nu le respecti. Asta e parerea mea.

  • De acord. Eu de mult timp atrag atentia asupra faptului ca prioritatea, de exemplu, este o conventie, o norma, si nu un drept. Iar de prevederile ei beneficiaza doar cei care sunt in drept, deci circula legal. Din pacate, destui politisti nu vad inca legea asa, si sunt gata sa considere „nesigurare la schimbarea directiei” de mers un incident care are drept cauza de fapt iesirea celuilalt participant la trafic din cadrul legal.

  • Ar fi fain daca ar fi atat de simplu. Circulatia rutiera nu-i insa doar un simplu joc, unde daca incalci niste reguli primesti automat cartonasul rosu si esti trimis la vestiar.
   Fiecare dintre noi are niste obligatii pe drum pe care le respecta sau nu. Daca e nu, atunci poate fi tras la raspundere pentru ceea ce incalca 🙂

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!