It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Art. 100 alin. 3 lit. b

Adăugat de bonygy
Raportează ca șters! 13

Am tot spus-o si o repet. Am recunoscut dintotdeauna ca nu sunt un sfant in trafic, cel putin in calitate de biciclist.Acum, ca l-am vazut pe Garcea, mi-am impus sa fiu corect. In alte circumstante, as fi traversat calare pe bicicleta. Stiu la ce riscuri ma expun, asa ca morala este inutila.Sa revenim. Cel cu Audi nu a mai avut rabdare, Garcea l-a tras pe dreapta si probabil ca se aplica articolul din titlu…

Art. 100

(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:

b) neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, aflati pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;

7 comentarii

 1. „Art. 6. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:
  1. acordare a priorităţii – obligaţia oricărui participant la trafic de a nu-şi continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalţi participanţi la trafic care au prioritate de trecere să-şi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească;”

  Pe cine a facut acel Audi „să-şi modifice brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească”?

  • Nu am bagat mana in foc… am spus „probabil ca se aplica articolul”. Nu am stat sa urmaresc povestea, am vazut doar ca l-a tras pe dreapta…

  • Nici eu nu am dat cu parul… strict motivația pentru care l-ar fi oprit are mari șanse să fie ce ai scris tu, doar că la fel de tare pe cât mă enervează cei care nu dau prioritate la pietoni este interpretarea asta idioată (din partea politistilor) de tipul: „a pus piciorul pe trecere, e neacordare de prioritate”.


 2. Așa l-a învățat instructorul să acorde prioritate la jumătatea marcajului pietonal.

  • Si in acelasi timp politia si primaria sunt doar niste imbecili. Ce rost isi au trecerile de pietoni la coltul intersectiilor? Cat de greu este sa fie mutate la 10 metri pe drum in jos?

 3. Eddiemcstanley

  verdenpom gandeste-te ca esti pieton….Si vrei sa traversezi o intersectie… Mai adaugi 200 m degeaba…

  • Cine a zis 200m? 10 metri daca era mutata trecerea mai jos si era perfect. Interesant cum unii se caca pe ei sa mearga 200m iar eu duminica m-am plimbat 9 km… plimbat nu alergat!

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!