Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi

Produs din oferta Xiaomag.ro

459,00 lei

459,00 lei

Vezi detailii

Articolul 106

Adăugat de Kor
Raportează ca șters! 70

Art. 106 – (1) Pe un drum public prevăzut cu minimum trei benzi pe sens, când conducătorii a două autovehicule circulă în aceeaşi direcţie, dar pe benzi diferite şi intenţionează să se înscrie pe banda libera dintre ei, cel care circulă pe banda din dreapta este obligat să permită celui care vine din stânga să ocupe acea bandă.


Hotărârea Guvernului nr. 1391/2006
Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Si, da, eu aveam semnal dreapta. El, insa, nu stie unde e maneta de semnalizare. Noroc ca am eu oglinzi si stiu sa le folosesc. Oricum, nu i-am inteles manevra. Banda lui era libera.
Iar eu vreau sa ma incadrez pe b2 din vreme pentru ca la prima intersectie vreau sa merg inainte, nu la stanga, nici la dreapta.

16 comentarii

 1. Yup, una din legile care sunt sigur ca 90% din soferi nu o stiu. Cei ce se uita la clipuri pe acest site zic ca sunt in cei 10% :).

 2. Si daac era invers tot de el as fi zis ca ii tembel… daca schimbi banda, semnalizeaza, ca de aia ai maneta aia in dotari.

  +

  • poate a ramas fara lichid de semnalizare 🙂

  • poate si-o luat varianta fara
   o zis ca nu merita inca 6 luni de rate pentru acea dotare

  • @Darius… buna asta :))

   Oricum, fain modelul din clip….cu dotari multe si faine din standard…pacat ca il face de ras unul ca proprietarul sau.

   + pt comentariul asta 😉

 3. Ovic Coco

  Ala nu stie nici ce cauta el in viata lui: fara a avea obstacol pe banda 1 se inscrie pe banda 2 (chiar spre 3) pentru ca apoi sa revina pe banda 1, el asa conduce pentru ca nu stie altfel. Daca ramanea pe banda 1 putea pastra si regimul de viteza, fara claxon, fara sicanari … de l-ar fi prins radarul, ca e frecvent in zona Splai Grozavesti-Cotroceni.

  • Am mers de sute de ori pe acolo si nu era nici un radar.

   Nici nu prea vad de ce ar fi, portiunea aia e putin circulata, 3 benzi, vizibilitate mare, drum drept, trotuare largi pustii. Daca scapi de infernul de pe Iuliu Maniu/Virtutii/Grozavesti si nu ii dai macar 75 pe acolo inseamna ca esti robot 🙂

 4. Nu stie sa numere cate benzi sunt, ce sa-i faci… 😉
  De fapt, la cum circula, probabil crede ca tot drumul este al lui, iar ceilalti sunt acolo sa-l incurce.

 5. El stia articolul respectiv, dar nu stie care-i stanga si care-i dreapta.
  @Exile77, ceilalti de fapt nu-l incurca, ei sunt jaloanele care-l ajuta sa-si arate maiestria. Doar ca mai e cate unul ca autorul care nu sta naibii locului.

 6. Recunos ca nu stiam aceasta prevedere. Bine a trecut ceva timp de cand am dat examenul… dar asta nu e o scuza.

  • Fie numai si pentru asta, ma bucur ca postarea mea a fost de ajutor cuiva.
   Pe undeva, asta a fost si scopul clipului. Sa atrag atentia asupra unei prevederi legale mai putin cunoscute.
   Nota: articolul de lege e valabil in toata Europa. Mai putin, poate, in tarile cu circulatie pe stanga. Nu stiu cum e in UK sau Malta.

  • @Kor…bine (re)adusa in minte acea preverere legala. +

 7. Nu stiu in alte prafuieli de orase cum e, dar pe aici prin RuIasiAh daca intrebi un lot relevant de conducatori auto care-i miscarea peste 60% or sa-ti spuna ca ala care vine de pe 3 pe 2 tre’ sa dea prioritate de dreapta.
  Brusc isi aduc aminte care-i varianta corecta cind ei sint incadrati aiurea si trag de pe 3 pe 2 peste linii continue si se suie peste cei incadrati deja corect. Adica, orice e in favoarea lor functioneaza.

  @Kor, in tarile cu circulatie pe partea gresita a drumului regula e aceeasi, la ei numerotarea benzilor facindu-se tot de la bordura/acostament catre axul drumului.

  • O fi numerotarea la fel, dar la noi in lege e vorba strict de stanga si dreapta. La ei o fi scrisa altfel, in functie de numerotarea benzilor. In fine, nu conteaza. 🙂

  • @Mitucin tarile cu circulatie pe partea gresita a drumului
   Ei cred ca circula pe partea buna a drumului 🙂 De altfel istoric vorbind, circulatia pe stanga s-a practicat mult timp, iar circulatia pe dreapta a aparut mai tarziu 😆

 8. @Kor Unul care nici macar lucrurile de baza nu le cunoaste/aplica: nici nu semnalizeaza intentia, nici nu se asigura … nici nu cred c-ar cunoaste un astfel de articol. Le ramane tabla intreaga pentru ca-i feresc altii.
  +

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.