Atunci când nesimțirea nu (mai) are margini

Adăugat de seba18
Raportează ca șters! 56

După cum se vede, acolo e linie continuă și obligatoriu la dreapta de pe B1, imediat cum ieși din pasaj. Cu toate astea, foarte mulți „fentează” și merg înainte de pe B1, uneori forțând limita bunului simț și blocându-i cu totul pe cei care vor să meargă normal la dreapta, așa cum se vede și în clip…

12 comentarii

 1. Dupa cum vad, nu am vazut nimic 2 minute, mersi

 2. doctor faust

  scurte consideratii semantice, nesimtirea nu are limite (margini, cum vrei sa-i spui), pentru ca daca ar avea, ar fi ok sa fii un pic (sau mai mult) nesimtit, si nu e.

  iarta-l pe colegu’ de mai sus, o fi din Bucuresti, ca si mine, si noi vedem rahaturi de-asta efectiv la fiecare drum cu mai mult de 1 banda…de fapt oricate benzi ar fi in mod real se fac cati smecheri ajung in acelasi timp in pole position, si 10 daca e nevoie, trotuar, contrasens, deci aia e.

  • Nu ai dreptate, „nesimțire” nu e vreun superlativ absolut ca să nu suporte grade de comparație. Așa că e permis să spui că cineva e mai nesimțit sau mai puțin nesimțit decât altcineva, la fel cum și dintr-un grup de persoane se știe mereu cine este „cel mai nesimțit” (dintre pământeni) :D.

   Legat de a doua parte, sunt de acord cu tine: cu toții vedem și uneori mai și facem câte o mică ilegalitate, dar cu condiția să nu îi deranjăm pe cei din jur. Atunci când îți pasă atât de puțin de ceilalți încât blochezi o bandă cu totul, doar pentru ca tu să mergi pe interzis înainte și mai și lași o lungime de mașină între tine și cel din față până ești claxonat, mi se pare inacceptabil.

 3. O chestie marunta, dar al dracului de enervanta…
  +

 4. Avand in vedere ca individul are numere din alt judet, poate era confuz si nu si-a dat seama?

  • Nu e caz singular, întâmplarea a făcut ca ăsta să fie cu nr. de AR. Plus că în Timișoara cei cu numere de AR, CS, HD, MH si GJ deja nu se mai bucură de prezumția de nevinovăție pentru că majoritatea sunt „de-ai locului” 🙂

 5. paul18andrei

  Mama, ce a putut pune asta pe Trafictube. Nu se poate totusi sa existe niste administratori sa zica „bai, e penibil filmuletul tau. Revino cand ai ceva interesant!”?

 6. Sincer vorbind, puteau sa puna un panou cu presemnalizare inainte de pasaj…. chiar si asa fara, daca vii de pe Nera la ora de varf iti trebuie un pic de tupeu si rabdare daca nu vrei sa mergi spre gara, ca nimeni nu te lasa, zici ca s-o „clujenizat” orasul. Cel din imagini nu a parut sa ii pese sa incerce, sau poate o fi incercat si nu mai avea chef de milogeala. Eu 2 ori am ajuns pe banda aia si am mers pana in buza bretelei cu semnalizare stanga, nu am fost lasat asa ca am ocolit pe la gara, dar am pierdut 20 de minute cu ocolul din cauza traficului.

  • De acord cu tine, dar totuși dacă la momentul ăsta așa a fost gândită intersecția și astea sunt regulile zic că trebuie să le respectăm, fie că ne convine sau nu, așa cum chiar tu spui că ai făcut atunci când a trebuit să ocolești pe la gară. Plus, nu mai am filmarea întreagă pentru că am golit cardul, dar pot să confirm că respectivul a venit dinspre Brediceanu, și nu a făcut acolo dreapta de pe Nera.

   Apoi, nu sunt convins că varianta în care prima bandă ar fi pentru înainte și la dreapta ar ajuta la fluidizarea traficului, având în vedere că de pe Nera nu se varsă un număr semnificativ de mașini în Circumvalațiunii încât să le facilitezi intrarea, în detrimentul celor care fac dreapta de pe Circumvalațiunii pe Republicii, unde fluxul de mașini trebuie să recunoști că este continuu. Ar ajunge atunci poate să stea blocată prima bandă de cei care stau la semafor pentru a merge înainte, iar la ore de vârf cei care merg spre gară ar face poate coadă pe Circumvalațiunii până spre Brediceanu…nu mai zic că atunci nici cei care vin de pe Nera nu ar mai avea șanse nici ca până acum să intre în trafic.

   În lipsa unei benzi în plus (să ne amintim totuși cum era acolo înainte de a fi lărgit pasajul), eu zic că soluția e tot la noi: dacă am fi mai civilizați în trafic și am aplica regulile de bun simț nu doar când conducem prin țările vestice, cu siguranță nu am mai avea situații de genul. Și mă refer aici doar la două chestii simple, care in DE de ex. am văzut că funcționează de minune și parcă nemților le-au intrat demult în ADN, fiind considerat necioplit dacă cumva nu le aplici: facilitarea schimbării benzii odată pusă semnalizarea și regula fermoarului, atunci când e cazul.

  • Total de acord cu tine seba18, mai ales in ceea ce priveste schimbatul benzilor. Asta inca este o problema la noi, si multi din pacate nu realizeaza ca atunci cand este aglomerat chiar nu ai nimic de pierdut daca le facilitezi celor ce semnalizeaza intentia si nu sunt marlani schimbarea benzii. In situatii de genul acesta graba este nejustificata si chiar stupida, pt ca oricum tot in coloana ajungi… Daca toti am lasa prejudecatile acasa si ne-am ajuta unii pe altii in trafic cum putem am avea de castigat toti. Din pacate inca avem multi „ambitiosi” in trafic si nu cautam sa ne ajutam unde este posibil, ci doar sa ajungem fiecare cat mai repede acasa, se merge pe principiul „pe restul da-i incolo, sa se descurce”. Sa nu se inteleaga ca se aplica si pt cel din clip, in mod clar a fost marlan din cele spuse de tine.

 7. Cei mai enevanti is aia care dupa intersectie forteaza intrarea pe B2, ca ei de fapt vor la stanga dar nu suporta statul in coloana…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!