Camera auto 70mai 1S Smart Dash Cam, 1080p, Sony IMX307, Wifi, comenzi vocale,Midrive-D06

Produs din oferta Xiaomag.ro

249,00 lei

249,00 lei

Vezi detailii

Automatisme – my bad

Adăugat de Mihaela
Raportează ca șters! 38

Asa e cand esti obisnuit cu un traseu si ti se creaza automatisme. Cand sunt schimbari, nu le vezi.

Strada era cu dublu sens pana de curand, nu am vazut semnul de „interzis” si „obligatoriu stanga”.

Din seria „my bad”

9 comentarii

 1. Acum vreo cativa ani o colega a fost oprita de politie intr-o situatie asemanatoare, numai ca strada era deja cu sens unic, numai ca se schimbase sensul si ea nu vazuse.
  Pana sa zica politistul ceva ea i-a luat-o inainte:
  – Sigur, ma opriti pe mine ca sunt femeie, pe astia care vin pe contrasens nu-i vedeti…

 2. Parerea mea, dar semnul ala de interzis din stanga, legal, se poate pune pe partea stanga cand drumul are un singur sens. Pana in dreptul lui, drumul are 2 sensuri, e regulamentara pozitia?
  Nu de alta dar:
  1. semnul de interzis pus pe stanga pe un drum cu circulatie in ambele sesuri va fi mai greu de observat, nu te astepti sa fie acolo.
  2. esti sanctionat pentru nerespectarea indicatoarelor de obligare, nu a celui de acces restrictionat (diferenta de 30 zile/bara vs 60 zile/bara)

  • Semnul de acces interzis e amplasat unde trebuie, la intrarea pe sectorul de drum… e mai mult decat vizibil si regulamentul permite instalarea lor si pe dreapta si pe stanga, in functie de situatia din teren; ori pe partea dreapta sunt si niste locuri de parcare… hai sa blocam, un loc ca sa punem stalp pe dreapta, ca soferul roman nu stie sa se uite in alta parte.
   Tinand cont ca nerespectarea indicatoarelor de obligare si de interzicere se incadreaza la 100(1).3 respectiv 101(1).6 ma intreb de unde ai scos tu suspendarea dreptului de a conduce?

  • Greseala mea cu suspendarea, m-am uitat f. repede si mi s-a parut ca era trecut la 100(3). M-am grabit, scuze.
   In ce priveste instalarea pe stanga, art. 65 zice: În cazul în care condiţiile locale împiedică observarea din timp a indicatoarelor de către conducătorii cărora li se adresează, ele se pot instala ori repeta pe partea stângă […]. Ca blocam un loc de parcare e altceva, dar daca ar lipsi indicatorul ala de obligatoiu la stanga, aproape nimeni nu ar observa semnul de interzis in timp util.
   Oricum, am divagat de la scopul clipului. Ideea mea ar fi fost ca, desi obisnuita cu drumul, un indicator de interzis pus pe dreapta probabil ca ar fi fost observat mai usor decat in situatia actuala, cand in prima faza interzisul ala il asociezi cu drumul spre stanga..

  • indicatoarele se instaleaza pe partea dreapta daca drumul are o banda pe sens, adica aici. Pe drumurile cu 2 benzi se pot instala si pe stanga. + ca lipseste un indicator de stop/cedeaza si marcajele. Obligatoriu stanga ok bun si cu prioritatile ce facem, le lasam asa cu prioritatea de dreapta pe un drum cat de cat circulat? intersectie facuta de dorel. Mai jos avem un echipaj, sunt curios daca au sanctionat lipsa marcajelor. In acelasi timp indicatoarele trebuie sa fie in concordanta cu marcajul vizibil (aici pe partea dreapta trebuia instalat indicatorul de interzis) si sa nu creeze confuzii… dar ma rog, detalii detalii…

  • @verdenp0rn – problema eterna a romanului, de ce e intersectia nedirijata… adica cum isi permite statul rroman sa aiba pretentia la noi sa ne folosim neuronii cand sofam?
   nu frate, noi avem nevoie de 50 de semne, marcaje… nu vreti sa aveti si balize luminoase ca la pistele de aeroport?

 3. Cristy SB

  Meritai sa ramai fara carnet. Nu vezi semnul de interzis? De ceeee? 🙂

  • Bai nene mai terminati cu tampenia asta. Nu ramanea fara niciun permis (carnet nu mai e de 30 ani) pt accesul pe interzis.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.