Bezna pe valea Prahovei

Adăugat de GeluCJ
Raportează ca șters! 24

Noaptea spre Bucuresti. In plina bezna pe Valea Prahovei, se circula numai la lumina farurilor. Daca s-ar dori, macar unele portiuni de drum ar putea fi iluminate. In alte tari, chiar sectiuni intregi de autostrada sunt iluminate.

17 comentarii

 1. Aia e in afara Sinaii… iar clipuletul incepe imediat dupa ce se termina portiunea luminata care apartine statiunii.

  Hai sa fim obiectivi.

 2. @razvanbb (2) Corect 🙂

 3. Ar merge niste becuri acolo, sa poata citi bucurestenii o carte cat stau in coloana cand se intorc duminica seara de la distractie

 4. tara arde si baba se piaptana…
  si exista destule bucati iluminate pe valea prahovei: http://www.youtube.com/watch?v=UGTpKoGtoVg

 5. @usiusi (5) Vezi comentariul (2). Nu ma refer la localitati. In clipul indicat de tine la 1:15 se vede iesirea din localitate 🙂

 6. Cate drumuri nationale (nu autostrazi, nu expres) cu o singura banda pe sens ai vazut in afara ca fiind luminate in afara localitatilor? Nici macar in Belgia nu prea sunt, tara unde cei 1700km de autostrada erau, pana la criza, luminati 100%.

  Panourile alea mici reflectorizante, rosii pe dreapta si albe pe stanga sunt arhisuficiente.

 7. @uzunu (7) Da, in Belgia era frumos pe autostrada luminata, am prins vremurile acelea. E totusi prea mult sa comparam valea Prahovei cu o autostrada belgiana. Un sector de drum, sa zicem Predeal-Posada, poate pana la Comarnic, ar fi interesant sa fie cat de cat luminat. Mai ales la ce circulatie este pe acolo si in plus, zona merita asa ceva.

 8. de 10 ani de cand fac drumul ala aproape saptamanal n-au fost in stare sa faca niste rosturi de dilatatie cum trebuie pentru podetele alea si tu vrei sa puna stalpi de iluminat in padure?
  pe ce lume traiesti omule?

 9. Evident ca s-ar putea si ar fi mult mai ok si mai sigur ca drumul sa fie iluminat. Dar macar drumul e ok si e trasat si pe margini. E foarte nasol acolo unde e doar linia din mijloc, sau mai grav cand lipseste si aceasta. Noaptea, daca mai e si ceata, mergi foarte greu.

 10. @usiusi De fiecare data cand fac drumul asta pe timp de noapte (si sunt mai mult de 10 ani, dar nu saptamanal 🙂 ) ma izbesc de aceeasi bezna in zona respectiva. Este pacat si de zona montana, pe timp de zi este o placere sa circuli pe acolo (mai putin in weekend).
  Podetele sunt podete, iar iluminarea drumului este altceva. Vezi ce-a scris si Florin la (10), daca prinzi si o combinatie noapte + ceata este si mai dificil (n-am vrut sa plusez cu asta, dar e adevarat).

 11. pinguinu nuclear

  @usiusi – gica contra te-a avut profesor.

 12. acum sa fie drumurile bune…ca de bezna nu ma plang…

 13. Cum zicea si uzunu (7), is foarte putine drumurile nationale sau europene sa fie luminate in afara localitatilor. Acuma nu ma leg de alte tari, ci la noi in tara, dupa posibilitatile noastre, mi se pare ca e minunat drumul ala (cel putin din filmare); nu sunt gropi, sunt panouri reflectorizante pe margini, benzile sunt marcate. Mi-as dori ca toate drumurile sa fie asa.

 14. @vecinu + uzunu: pentru informarea mea: care sunt acele DN+E care sunt luminate in afara localitatilor? ca nu am vazut… eu unul as prefera sa fie iluminate teapan toate trecerile de pietoni, cu bec la stanga, la dreapta si pe mijloc…

 15. Eu ziceam de afara. Dintre toate tarile prin care am ajuns, doar in Spania, Belgia si Grecia am vazut bucati de drum national sau expres luminate in afara localitatilor, dar si acolo era vorba de macar doua benzi pe sens. Prin asta incercam sa-i explic lui GeluCJ ca ceea ce-si doreste, o salba de halogene deasupra Vaii Prahovei, nu doar ca e SF, e imposibil 🙂

 16. Sa iti para bine ca e marcat si semnalizat drumul. Noapte e, ca de aia ai faruri.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!