Aproape poc biciclist

Adăugat de magnnum_carcam
Raportează ca șters! 71
Nu stiu daca biciclistul avea sau nu lumini pe fata, dar vina este clar a soferului. Evitare la limita, atat din partea biciclistului cat si din partea soferului, care daca nu oprea iesea cu poc.

18 comentarii

 1. Pentru ca invariabil lumea o sa sara cu gura pe biciclist ca ce cauta pe banda a 4-a, trebuie mentionat ca in intersectia aia din Cluj-Napoca benzile se impart asa:
  – prima e pentru dreapta spre Avram Iancu
  – 2 si 3 merg inainte dreapta spre Calea Turzii
  – 4 si 5 merg inainte stanga spre Titulescu
  Daca biciclistul voia sa mearga spre Titulescu, era incadrat corect pe banda 4, cea mai dinspre dreapta pentru directia lui de mers.
  Asa circul si eu pe acolo cu bicicleta.
  Vina e 100% a soferului care nu s-a asigurat si voia sa vireze stanga peste 2 benzi de circulatie.

  • Mersi, foarte bine punctat!

  • mai pune si lipsa vestei reflectorizante…si a luminilor fata spate a biciclistului..!

  • Lumini spate avea doua destul de puternice, una aprinsa constant si alta intermitenta.

  • oskar77adi, loveste tu cu masina un biciclist fara vesta reflectorizanta noaptea si vezi ce se intampla. Apoi iti povestesc si eu caz real.

  • DBCooper … aproape ca ai zis bine ce ai zis, dar …
   In punctul ala (https://goo.gl/maps/QLhe48CusMC2) inca sunt doar 4 benzi, din care 2 merg in sus pe Calea Turzii si 2 merg spre Titulescu … banda care face dreapta spre Avram Iancu apare doar dupa intersectia cu Posada. Deci biciclistul ar fi trebuit sa se afle pe banda 3, nu 4, in cazul in care vroia sa mearga spre Cipariu.
   Nici o scuza pentru sofer, care e un mare idiot!

  • DBCooper depinde unde il lovesti, in localitate cu iluminare stradala sau afara din localitate. In localitati cu iluminare stradala nu e obligatorie vesta dar in afara da.

  • @incepatorul
   Ref: https://www.trafictube.ro/biciclist-4/#comment-462540

   Observatia cu patru benzi acolo e corecta, cu urmatoarea precizare suplimentara: banda pentru incadrare in vederea executarii virajului la dreapta inspre A. Iancu apare inainte de intersectia cu str. Posada:

   sau dupa intersectia cu Aleea Invatatorului 😀

   De ce insa biciclistul trebuia sa fie neaparat pe banda a treia? 😉

 2. :Art. 135
  Conducatorul de vehicul este obligat sa acorde prioritate de trecere si in urmatoarele situatii:
  ….
  g ) cand efectueaza un viraj spre stanga sau spre dreapta si se intersecteaza cu un biciclist care circula pe o pista pentru biciclete, semnalizata ca atare;”

  povesti pentru adormit copiii
  singurul vinovat e biciclistul.

  • Articolul se refera la cazul in care intr-o intersectie conducatorul de vehicul efectueaza un viraj pe un drum care se intersecteaza cu o pista de biciclete iar pista pentru biciclete continua drept traversand acest drum. Articolul mentionat de tine nu anuleaza celelalte reguli de circulatie: circulatia pe benzi, asigurare la schimbarea benzii, etc.
   Sper ca glumesti cand spui ca biciclistul e de vina.

  • @arg
   https://www.trafictube.ro/legislatie-rutiera/ordonanta-urgenta-nr-195-12-decembrie-2002/#art54
   Art. 54. (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

  • esti prost gramada

 3. Nu prea inteleg de ce claxonezi :))

  • Din instinct probabil ca sa ii arat ca e prost si ca era sa raneasca pe cineva sarind peste 2 benzi. Uitandu-ma la filmare nici eu nu inteleg 🙂

 4. magnnum_carcam Daca era accident soferul avea de dat niste explicatii destul de serioase.
  +

 5. Nasol moment, ca si biciclist te trec ‘totate apele’…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!