It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

De ce e bine sa opresti la galben!?

Adăugat de areveul
Raportează ca șters! 137
Ce mai caută lumea:
 • intersectie pe galben
 • ce trebuie sa faci la culoarea galbena a semaforului
 • cum trebue sa treci la semsfor

17 comentarii

 1. Plus

 2. Pentru ca pietoni ….
  – nu au educatie rutiera (nu cunosc Decretul)
  -cand vad verde nu stiu decat ca ei au verde indiferent ca trece pe strada (se mai feresc de tramvai)
  – au fost crescuti cu o ura viscerala pe soferi.

 3. Interesant e ca, dupa ce am citit cu atentie legea, am ajuns la concluzia ca pe galben, daca nu poti opri in siguranta exact acolo unde zice legea ca trebuie sa opresti la rosu, ai voie doar sa opresti putin mai incolo, dar totusi nu ai voie sa traversezi intersectia.


  Art. 30.
  (3) Semnalele luminoase pentru dirijarea circulaţiei în intersecţii au următoarele semnificaţii:
  a) semnalul de culoare verde permite trecerea;
  b) semnalul de culoare roşie interzice trecerea;
  c) semnalul de culoare galbenă, împreună cu cel de culoare roşie, interzic trecerea.


  Art. 53 – (1) Când semnalul de culoare galbenă apare după semnalul de culoare verde, conducătorul vehiculului care se apropie de intersecţie nu trebuie să treacă de locurile prevăzute la art. 52 alin. (2), cu excepţia situaţiei în care, la apariţia semnalului, se află atât de aproape de acele locuri, încât nu ar mai putea opri vehiculul în condiţii de siguranţă.

  Cred ca exceptiile sunt foarte rare, probabil in locurile in care intersectia e atat de mica, incat opritul dupa semafor pe galben ar insemna, practic sa opresti aproape imediat dupa intersectie 🙂

  Asadar mare atentie cu trecutul asta pe galben. La o adica un politist mai zelos v-ar putea ridica carnetete si ar fi si acoperit de lege sa o faca.

 4. In cazul de fata pietonii au asteptat cuminti, chiar daca erau pregatiti pentru asediu :))

  @kor, ai dreptate, doar ca in cazul meu riscam un accident, era prea din scurt sa ma asigur daca am sau nu masina in spate, aproape de mine… am vazut galbenul cu coada ochiului.

 5. @areveul – asta nu inseamna ca nu mi s-a intamplat sa trec pe galben. Chiar voi posta imediat un clip despre galbene, in care de 5 ori opresc, dar a 6-a oara consider ca franand voi ajunge fix in mijlocul intersectiei, deci trec 🙂 .

  Atata doar ca eu incerc sa fac din trecutul asta pe galben o exceptie, pe cat pot 🙂

 6. Felicitari pentru ultima faza, ca ai fost atent la semaforul pietonilor. Puteai sa treci ca celalalt si daca era un pieton mai grabit, nu mai dormeai bine noaptea.

  Dar totusi, nu poti opri la toate semafoarele pe galben. La asta te mai despartea o fractiune de secunda, si se facea galben cand treceai de el. In cazurile astea, fara verde palpaitor sau secundar, n-ai ce sa-i faci si trebuie sa treci. Doar nu pui frana si cu frana de urgenta, cu scartait de roti, accidentat din spate poate si ramai in mijocul intersectiei dup-aia.

  La primele faze da, erai departe, s-a vazut galbenul din timp, te-ai oprit, m-as fi oprit si eu. Dar la ultima, repet, nici eu n-as fi oprit daca s-ar fi facut galben in dreptul meu, n-ai cum sa opresti in conditiile alea.

  • Primele doua situatii, au fost cu franare de urgenta, la prima am avut si ceva viteza.

 7. Clip din care inveti ceva. +

 8. @Kor: Art 30c se refera la faptul cand rosu si galben e aprins simultan (inainte de verde). Art 53 e mai ambiguu, nu spune ca poti sa treci prin intersectie, dar nici ca trebuie sa opresti.

  • Toate legile romanesti sunt ambigue, pentru ca sa fie interpretate in fel si chip! de la un politist stiu ca el interpreteaza intrarea pe interzis ori ca nerespectare a indicatorului, ori ca circulat pe contrasens, pentru care se ia permisul… in functie de cum vorbeste contravenientul, il arde sau nu cu mai mult de o amenda 🙂

 9. Da @perole, e ambiguu. Asta am spus si eu. Poti sa intelegi ca ai liber la traversat toata intersectia (asa cum o facem cu totii cand vedem ca nu putem opri in siguranta) sau doar ca poti trece, cand opresti, de limitele obligatorii cand e rosu, adica franand poti sa depasesti limita aia, dar nu neaparat sa si treci toata intersectia. Nu stiu altii cum fac, dar eu nu ma aventurez, totusi, pe galben, intr-o intersectie mare, intinsa, pentru ca risc sa ma intalnesc la mijloc cu unul care fura startul din stanga dau din dreapta. Nu mai zic de pietoni.

 10. Verde la pietonii dej aflati pe carosabil care s-au pozitionat pe rosu nu?

  • In Bucuresti toti se grabesc undeva, asa ca… de ce sa astepte pe trotuar!?

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!