It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

București – compilație finală (?)

Adăugat de Ana.T
20

De ce (posibil) finală? Deoarece începând cu 25 mai intră în vigoare noul regulament european pentru protecția datelor cu caracter personal. S-ar putea să mă înșel, dar e posibil ca publicarea unor astfel de filmări să devină cam riscantă.

http://www.dataprotection.ro/?page=Regulamentul_nr_679_2016

 

9 comentarii

 1. din cate stiu eu este valabila doar ptr operatorii de date personale(telefonie,banci,spitale,anumite ministere…poate facebook si google :)))))

  • asgard Cred că e un mod simplist de a privi lucrurile. Da, fiecare companie e obligată să ia cunoștință de acest regulament și să îl aplice la ce e necesar – inclusiv în ce-i privește pe angajați, nu neapărat pe clienti. Dar să nu uităm că nu datorită regulamentului oamenii își pot proteja identitatea, ci e tocmai invers: oamenii au dreptul să își protejeze identitatea, iar GDPR vine să îi sprijine și să susțină acest drept.
   Dar cred că deocamdată încă e puțin haos pe tema asta…

 2. fii serioasa; in numeroase tari din UE sunt pagini similare, dar gigel din rrrrrrrrrromania protejat de justitia penalilor are sa fie mai cu motz.

 3. Draga Ana, mai studiaza GDPR. Placuta de inmatriculare singura nu intra la date personale.

  • @Sofer de Prahova Da, cum spuneam mai jos – mai studiez 🙂

  • Dar oare placuta de inmatriculare atasata unei masini pusa intr-un context si locatie (eventual cu data si ora la unele filmari) nu o fi data personala? http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=784

   „Art. 1
   (2) Imaginile referitoare la persoane identificate sau identificabile, prelucrate prin mijloace de supraveghere video, pot constitui date cu caracter personal:
   […]
   b) chiar dacă nu conţin imaginea persoanei filmate, ci alte informaţii de natură să conducă la identificarea acesteia ( ex: numărul de înmatriculare al vehiculului);”

 4. asgard și @User_TT E drept că mi-e cam neclar deocamdată cum se aplică asta la persoane fizice și site-uri gen TT, încă mă documentez.

 5. Legat de prima secventa, daca si doar daca acolo insinuezi ca oamenii aia incurcau circulatia masinilor mergand pe carosabil, eu la fel as fi procedat si asa si procedez cand pe 100% din latimea trotuarului sunt parcate masini. Daca soferii fac pipi pe pietoni cand parcheaza asa, de ce nu ar merge si pietonii pe mijlocul strazii cu 3 km/h, iar masinilie in coloana dupa ei? Sau poate e mai importanta parcarea masinii decat siguranta pietonilor? Multi vin cu scuza: „daca nu sunt locuri de parcare, trebue sa fim intelegatori”. Cum sa fii intelegator cand tot spatiul destinat pietonilor e ocupat de masini parcate? Dar cand iti cumperi masina, ca sofer, nu te duce capul sa te intrebi: dar eu unde parchez masina asta? Pe 90% din soferi nu ii intereseaza, nu dau 2 bani pe asta.
  Daca voiai doar sa ne arati ca se filma ceva in zona si nu erai deranjata ca pietonii care merg pe strada, comentariul nu se pune.

  • @mareanus Normal ca NU insinuez asa ceva. Mi s-a parut distractiv ca niste oameni filmeaza la mine in cartier (inca nu am aflat ce).
   Un comentariu foarte argumentat, dar… nu se pune 😉 Relax, oameni buni…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!