Aproape poc – Bucuresti, Vitan

Adăugat de extreme9933
Raportează ca șters! 67

Domnisoara cu logan avea un mare semn cu cedeaza trecerea. Nu stiu ce imi arata pe geam ca ea mergea in stanga…

14 comentarii

 1. Am zis ca imi cumpar o oala in masina, pac cum ma intalnesc cu vreuna de face asa ceva ii arat oala…

 2. Cunosc intesecția, acolo trebuie să circuli cu atenție, deoarece nu prea ai vizibilitate.

 3. intersecția (mai mâncăm și litere)

 4. Cred ca iti arata ca vii din stanga ei, deci are prioritate de dreapta(in mintea ei)

 5. Vin si eu cu o intrebare. Am observat ca in Bucuresti in multe intersectii lipsesc cu desavarsire semne de circulatie privind prioritatea. Nu contest ca doamna sau domnisoara din filmulet avea cedeaza trecerea dar din postura autorului neavand nici un semn in afara de trecere de pietoni, nu s-ar aplica teoretic prioritatea de dreapta ? Cum vedeti voi acest subiect pe care eu il consider sensibil mai ales in Bucuresti prin pricina lipsei semnelor de circulatie.

  • Nu e un subiect sensibil pentru ca nu este o problema pentru soferi… soferii stiu cand nu sunt semne sa aplice prioritatea de dreapta, inainte sa o aplice cauta indicatoare pe stalpii din fata, din dreapta, din stanga (ca de aia fiecare indicator de prioritate are o forma diferita, sa-l poti identifica si daca te uiti la el din profil :P) se uita dupa marcaje aplasate pe jos, etc. Problema in sine o constituie legumele, posesorii de plastic care in realitate sunt in stare vegetativa la volan, care au cu totul alte preocupari, etc. care si cu 10 indicatoare si cu semnalizare tot o sa intre ca boul cu oistea in gard.

  • Corect! Dar in cazul de față în stânga se poate observa un semn sub forma unui triunghi dar poate fi și semn de prioritate nu de cedează trecerea….. Iar în dreapta nu se observă nimic. Cum procedezi in cazul asta ???

  • Indicatoarele rutiere au diferite forme tocmai pentru a putea sa le recunosti si daca nu le vezi din fata. Cele de prioritate si pierderea prioritati chiar foarte bine definite, singurul la care poate sa apara o confuzie fiind rombul, insa pentru triunghi romb si octogon este chiar simplu. Cat despre semne si in dreapta pe stalpul de la trecerea de pietoni se vede un indicator patrat si unul cu forma de triunghi

  • @Tracto

   Este o problema si trebuie sa te descurci cum poti, normal ar trebui sa fie indicatoare peste tot, sa stii ce faci, nu sa stai sa te chiorasti dupa indicatoarele de pe strazile cu care te intersectezi.

   Sa te uiti la indicatoarele altora este solutie alternativa, legea nu prevede asa ceva si in practica nici nu merge mereu. Noaptea de cele mai multe ori nu ai vizibilitate sa vezi ce indicatoare au ceilalti, de altfel sunt si cazuri in care din spate nu le vezi pentru ca sunt obstructionate(legea obliga sa fie vizibile din fata, nu si din spate).

  • @Omar
   da, ai dreptate ca nu este ok sa casti ochii in stanga si in dreapta dupa spatele unor semne.
   Oricum in cazul acesta particular e chiar de doi lei cuie semnalizarea rutiera, adica se putea foarte bine sa nu aibe nimeni nici un indicator si atunci avea dreptate doamna …
   dar pe de alta parte cata vreme va exista art. 59 al. 3
   „(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respectă numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.”
   nu ai ce face, trebuie sa te asiguri bine ce indicatoare are fiecare, mai ales daca nu cunosti intersectia. Incetinesti, casti bine ochii si aia este; eventual cei care sunt de ai locului te claxoneaza si iti „baga ceva in congelator” dar in Bucuresti asta este „farmecul”.

 6. Unii ies de pe strazile laterale cu aproape 3 sferturi de masina,fiind obligat sa lasi bizonul sa-si continue drumul.Pentru astfel de cazuri,e bine sa ai un tanc si sa dai cu sete in ei.

 7. Hai sa va spun eu de ce este un mare plus lipsa indicatorului „Drum cu prioritate”… determina soferul care circula pe drumul respectiv sa reduca viteza si sa circule cu atentie, daca ar exista si l-ar vedea ar trece „blanao”. Doar acum vreo luna de zile am vazut un autor de clipuri revoltat ca a iesit unul de pe o strada laterala, unde vizibilitatea era oricum redusa si omul nu l-a vazut ca vine… ca rapidu’ cu 70km/h pe stradute intre blocuri, cu masini parcate stanga/dreapta.
  Sau pentru cine stie a fost un accident prin Buzau tot cam acum o luna, niste putoi cu un passat i-au dat T-bone unuia cu Logan care a oprit la cedeaza, s-a uitat stanga, sir de masini parcate, s-a uitat dreapta… cand s-a bagat a venit avionu’ pe prioritate.

Adaugă un comentariu

Politica de confidențialitate. În cazul în care vei bifa opțiunea de mai jos poți oricând să te dezabonezi prin butonul "dezabonare" din fiecare mesaj sau scriindu-ne la contact@trafictube.ro.