Când crezi că ai prioritate (de taximeTRIST) mereu

Adăugat de Peter
Raportează ca șters! 52

Tot el suparat. A oprit, a verificat, a certat-o puțin pe doamna cu Peugeot. Nu se aude pe filmare, dar ii spunea sa fie mai atenta. S-a ales cu o julitură infimă pe portiere. S-a strambat putin la mine si a plecat convins probabil ca el are dreptate.

11 comentarii

 1. Sper ca te refereai la taximetrist la partea cu prioritatea.

 2. Art. 125.
  Pentru a putea întoarce vehiculul de pe un sens de mers pe celălalt prin manevrare înainte şi înapoi sau prin viraj, conducătorul acestuia este obligat să semnalizeze şi să se asigure că din faţă, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul.

  De aici reiese ca daca ai masini in jurul tau, indiferent in ce directie, nu ai voie sa intorci si tu incalci legea.

  • Manevra e permisa acolo, dar nu inseamna ca avea si prioritate.

  • nu incalci nicio lege, sunt rare spre aproape exceptii situatiile cand intr-o intersectie in care e permis virajul la stanga este interzisa intoarcerea… stii cum arata indicatorul de intoarcerea interzisa? ca multi nici nu cred ca l-au vazut vreodata.
   situatiile astea apar pentru ca ai nevoie de o raza de viraj mai mare pentru intoarcere, in timp ce taiatul virajelor e specialitatea casei pentru multi soferi… plus incapacitatea de a interpreta/anticipa o manevra
   (gen TIR care se angajeaza pe banda 2 cu semnal dreapta si „cunoscatorii in legislatie” se baga repede sa depaseasca pe b1)

  • florin Articolul nu face referire la indicatorul de intoarcere interzisa (sau interzis virajul la stanga). Deci ce facem cu ce scrie in articol? Sunt masini in fata sau in spate sau in lateral, deci taxiul nu avea legal cum sa intoarca acolo.

  • @ florin unde scrie leagea ca ai voie sa intorci in intersectie?

  • A7
   Art. 126 – Se interzice întoarcerea vehiculului:
   a) în locurile în care este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 142 lit. f); (Art. 142 – f) se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: in intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, iar în lipsa acestora, la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei)
   b) în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga, precum şi în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevrarea înainte şi înapoi a vehiculului;

   Se deduce ca, prin exceptie, intoarcerea este permisa in intersectii daca nu intervin celelalte situatii care o interzic. Problema in acest clip este lipsa asigurarii la efectuarea manevrei.

  • Peter – multumesc, aia vroiam sa precizez si eu… problema la noi e ca multa lume se multumeste sa citeze un articol, sau chiar partial… iar sa constientizeze conditionalitatile din text si exceptiile care apar, e deja prea complicat. CODUL RUTIER trebuie interpretat, ca orice lege, in ANSAMBLUL lui… bine o zic degeaba, nici macar Inutilitatea Rutiera nu e in stare sa faca treaba asta.

 3. Pai da daca este loc. Ma referam ca aici nu este loc, cum se vede la 0:14 ajunge prin virarea pe banda cealalta adica ajunge si pe linia continua. Daca unu astepta acolo trebuia sa da in spate asa nu a avut voie sa intoarca acolo.

 4. HaterInTrafic

  voi chiar sunteti suficient de penibili incat sa va contraziceti si pe treaba asta? :))

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!