It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Cand crezi prost, esti accidentat (accident live usor)

Adăugat de Robert Stoica
Raportează ca șters! 26

Am crezut ca domnul face stanga chiar daca este obligatoriu dreapta (de acolo multi fac stanga) si pentru ca era incadrat aiurea, fara semnal (am avut spatiu suficient sa intru cu masina) am hotarat sa ma bag prin dreapta. Manevra mea, prost inspirata, a dus la un accident usor. Am reusit sa rezolvam problema amiabil, domnul si-a recunoscut vina si fiecare a plecat pe drumurile sale.

Curiozitatea mea, mai mare, pe langa ca moral si normal am procedat absolut gresit (imi recunosc vina, puteam sa am rabdare sa astept sa isi termine manevra), legal cine este vinovatul?
De cand am avut accidentul este o intreaga cearta in familie pe tema lui, asa ca sunt curios cum iesea treaba la politie si cine pleca cu amenda acasa sau nu. Las in comentarii si cum cred eu ca era.

Ce mai caută lumea:
 • camere video live bragadiru

12 comentarii

 1. Pai hai sa analizam.
  Obligatoriu la dreapta nu te scuza de obligatia semnalizarii la dreapta. Mai ales ca incadrarea aluia in intersectie e de cocalar cu diploma de merit.
  Apoi, drumul are o mica palnie spre dreapta, suficient de mare cat sa lase de inteles ca cel din stanga ta poate vira la stanga.

  Eu vad un vinovat si acela nu este autorul filmarii

  • Legal este autorul filmarii vinovat… moral este ala cu bemveul

 2. doctor faust

  nu inteleg de ce ‘moral si normal’ (ce e aia normal?) ai procedat gresit.

  nu ai procedat deloc nici imoral, nici ilegal.
  atat timp cat ai un bou calare pe linia continua, sa-ti tii banda ca sa faci dreapta, nu ai cum sa faci ceva ilegal si, cu atat mai mult, imoral.

  daca mergeai la politie cu filmarea aflai cine e vinovat. vinovat e ala calare pe linia continua care vireaza fara sa se asigure in oglinda corespunzatoare si, surpriza, e o masina incadrata corect.

 3. Nu ai cum sa te consideri vinovat in aceasta situatie. Efectiv, pe langa faptul ca nu a semnalizat intentia de a vira la dreapta, s-a pus in mijlocul drumului ca un domn ce este si a intrat in tine. Trebuie sa tinem cont de faptul ca dansul si-a recunoscut vina intr-un mod civilizat (cred) si poate a fost doar o greseala din partea acestuia, insa repet, nu esti vinovat nici moral, nici legal!

 4. Singurul lucru pe care l-as zice aici si ca preventie este ca atunci cand unul nu semnalizeaza si e oarecum oprit, sa te uiti la directia rotilor din fata. Cel din clip se poate observa ca le are indreptate spre dreapta si se vad foarte bine cand treci pe langa el.

  • Robert Stoica

   Din pozitia in care conduc, nu am vazut rotile virate :). Cand am vazut, eram langa el.

 5. Lasand la o parte prostia celui cu BMW, eu zic ca e situatie de culpa comuna aici, atata timp cat ai indicator de obligatoriu la dreapta si ai masina in fata, fiind o singura banda pe sens, astepti sa vezi ce face cel din fata. Mai ales ca nu semnaliza stanga ci era incadrat ca un dos din cauza de masina mare si, cel mai probabil, din dorinta de a intra direct in b2.

 6. Eu zic ca autorul are dreptate cu vina. A depasit prin dreapta:
  Art. 45 (5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreaptă.
  Cel cu BMW-ul e incadrat cam pentru stanga (sau doar cam ca un idiot), dar nu semnalizeaza ca merge in stanga. Si aici nu se poate invoca pierderea prioritatii la plecarea de pe loc, ca oprirea nu a fost voluntara. A fost ca sa se asigure si sa cedeze trecerea in intersectie.

  Eu zic ca autorul are noroc ca s-a rezolvat amiabil, si mai mult, favorabil lui. Nu zic ca ce a facut cel cu BMW-ul e OK, dar strict din punctul de vedere legal al tamponarii nu era vina lui.

  Si cum i s-a mai atras atentia autorului: BMW-ul are rotile bracate spre dreapta pe filmare.

  • Robert Stoica

   Nu am vazut rotile virate. Eu totusi consider ca daca ajungeam la politie, era culpa comuna :).

 7. Robert Stoica

  Ca sa imi spun si eu parerea. Eu consider ca daca ajungeam la politie, primeam culpa comuna. Pe moment, m-am considerat nevinovat si am luptat sa ii demonstrez asta, pentru ca am ajuns la politie, politie era plecata ( dura 30 de minute sa ajunga ) si acolo, discutand cu el, i-am propus ca totusi sa o rezolvam amiabil, fara asigurari si fara politie. Pentru ca a fost o suma modica ( teoretic, pentru o janta care nu depaseste 100 ron second hand la modelul meu, practic am schimbat rulmentii pe spate pentru ca mergeam usor infranat dupa accident, rulmentul huruia foarte usor inainte de la 100 km/h, dupa accident huruia de la 30 km/h si am mai pus o diferenta mica de la mine si am curatat janta, urmand sa le revopsesc eu pe cheltuiala mea pe toate, lucru care oricum urma peste 2 saptamani ), proprietarul a acceptat imediat varianta amiabila si ne-am vazut de drum :).
  Tatal meu, ma considera 100% vinovat, pentru ca era normal sa astept dupa el, mama mea considera ca era culpa comuna, in rest intre prieteni sunt impartite parerile intre nevinovat/vina mea. Multumesc tuturor de comentarii.

 8. Eu vad lucrurile cam asa ( nu inseamna ca am si dreptate): pentru foarte putin timp se vede pe filmare ca BMW-ul are o traiectorie spre stanga, cand opreste, de asemenea, masina este usor spre stanga in sensul ca pare ca vrea sa mearga spre stanga cand probabil el voia sa iasa direct pe b2 si fara sa semnalizeze dreapta pentru ca la X6 se pare ca semnalizarea este optionala…mai mult, se vede pe filmare ca vrea sa faca dreapta, ca ia de volan dreapta ABIA in momentul cand autorul era deja LANGA EL, pana atunci rotile erau indreptate cel mult spre inainte si aprope imediat se pune in miscare, moment in care autorul nu mai avea ce sa faca pentru a evita. Atat autorul cat si cel din Bmw au asteptat sa treaca Loganul, apoi probabil drumul era liber, s-au pus in miscare si cel din Bmw avea privirea probabil spre stanga unde se asigurase cand s-a pus in miscare si pret de o secunda pana a intors capul a fost suficient pentru ce s-a intamplat. Autorul a pus bine titlul, trebuia sa astepte sa vada ce face cel cu Bmw, sa-si termine manevra si apoi sa o inceapa pe a sa, insa probabil multi am fi facut precum autorul. Eu vad vina in proportie de 80% Bmw, 20% autor.

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!