It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Cand „aproape” te lovesc taxele

Adăugat de traffictime
Raportează ca șters! 52

Probabil, se grabeau sa inchida un magazin. Nu sunt eu cel de la volan, am primit filmarea si mi s-au cedat toate drepturile asupra ei. Sunetul l-am scos (discutii private).

19 comentarii

 1. TeoLdinIasi

  Se asorteaza bine cu un claxon insistent 🙂

  • Nu le inteleg graba. 😐 Nu gasesc un motiv bun, pentru ca aceste masini sa fie echipate cu girofar.

  • TeoLdinIasi

   Nu esti singurul.
   Parerea mea e ca atâta timp cat în legislatie nu scrie nimic de prioritatea anaf-ului nu esti obligat sa i-o acorzi…

  • Anaf-ul face treaba politiei rutiere :))

  • TeoLdinIasi

   Asa ceva… nu mai stiu ce sa zic…. noapte buna :))))

  • @Teo Nu e chiar asa cu legislatia. Priviti art. 32, alin. (2), lit. b), alin. (3) si (41):
   Art. 32. (1) Semnalele speciale de avertizare luminoase sunt emise intermitent de dispozitive de iluminare montate pe autovehicule şi au următoarele semnificaţii: […]
   b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere; […]

   (2) Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:
   modificat prin Ordonanţa nr. 21/2014
   b) pentru lumina albastră – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, […] atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă;”

   (3) Autovehiculele prevăzute la alin. (2) lit. a) şi b) trebuie să fie echipate şi cu mijloace speciale sonore de avertizare.

   „(41) Pe autovehiculele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, inscripţionate vizibil cu denumirea şi sigla instituţiei din care fac parte, pot fi instalate dispozitive luminoase cu mesaje variabile, de care se poate face uz pentru oprirea în trafic a autovehiculelor în scopul exercitãrii atribuţiilor de control specifice, potrivit legii.

   Daca pe filmarea originala au fost folosite si avertizarile sonore se aplica art. 37:
   Art. 37. […]
   (2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să reducă viteza, să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi sonore.

  • TeoLdinIasi

   Mda… dar tot e ilogic… care e urgenta?

  • La intrebarea asta doar ei ar putea sa-ti raspunda 🙂

 2. robwin_75

  A dat ANAF-ul minus !!! Ce misiune , abuz in serviciu !!!

 3. S-au luat si ei dupa italieni. Acum urmeaza sa le dea si trancane.

 4. O banalitate de 2 lei

 5. Conform Art. 89 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier,te pot opri in trafic:
  b1) functionarii din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care efectueaza semnalul in exercitarea atributiilor de control specifice, conform legii.Deci comisarii Gărzii Financiare (şi lucrătorii vamali ai Autorităţii Naţionale a Vămilor) pot opri mijloacele de transport pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu reglementate prin legile de organizare şi funcţionare proprii.
  În Codul Rutier se specifică că „funcţionarii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care în scopul exercitării atribuţiilor de control specifice efectuează semnale de oprire pentru conducătorii autovehiculelor, sunt obligaţi să poarte uniforma cu înscrisuri şi însemne distinctive şi mijloace de protecţie fluorescent-reflectorizante pe fond de culoare roşie, stabilite prin hotărâre a Guvernului“.Atat!Nu s-au substituit Politiei in drepturi si indatoriri.Bun,procedez cu ei in trafic asa cum zice legea,daca au semnalele legale in functiune.In rest,daca ma opresc,pentru ce ar face-o?Ca sa aplice cu mine „atribuţiile de control specifice”?Si care sunt alea?Nu trebuie sa le cunosc si eu mai intai?Vai,Doamne,unde n-am eu norocul asta,sa ma opreasca ragaliile astea!

 6. Nu stiu ce sa zic. Legal, nu vad nimic in neregula. Sunt ANAF, au masina inscriptionata, au girofar. Problema e doar ca, cu girofar sau fara, legile fizicii sunt aceleasi pentru toti, si o depasire in curba, sau apropape de curba, mai ales cand e vorba de o curba la dreapta, e ingrozitor de riscanta. Soferul masinii ANAF e prost, nu legea. Faptul ca masinile prioritare pot incalca majoritatea regulilor de circulatie, si au prioritate nu inseamba automat ca soferii acestor masini trebuie si pot sa incalce orice alta lege. Si, cum spuneam, nu pot schimba legile fizicii

  • Legal, n-au facut nimic gresit. Ai perfecta dreptate, @Kor! Daca era ambulanta, ii intelegeam cu graba. Fiecare secunda conteaza, dar cum ai zis si tu, soferul masinii ANAF e prost rau. Putea sa astepte un pic, apoi avea drum drept si cu vizibilitate foarte buna. Dar au girofar…

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!