Adaugă comentariu

10 comentarii
  1. 0:50, cu gumele tale nu mi-as face probleme :))
    +

  2. nu stiu exact care e statutul la statia aia de mijloace de transport in comun, dar daca acolo se considera ca este statie cu alveola microbuzul avea prioritate fata de tine

    http://e-drpciv.ro/intrebare/122/autobuzul_din_fata_semnalizeaza_iesirea_din_statia_prevazuta_cu_alveola_cum_trebuie_sa_procedati

    • E microbuz privat, nu autobuz ce deserveste transportul in comun.

    • Se intelege ca e tot trasport in comun … Nu vreau sa fiu rau …. Dar si cei care transporta oamenii de la fabriciile din TM sunt tot transport in comun, chiar daca firma e privata.
      Ce o sa faci cand RATT-ul o sa devina PRIVAT ? … nu o sa ii mai acorzi prioritate ? … E privat nu e asa ? …. Deci nu o sa ii mai acordam PRIORITATE !!!!!

    • Sa precizez ca in lege nu scrie „TRANSPORT IN COMUN”

    • Nu vreau să fac teoria chibritului, dar în lege se precizează:

      „Art. 131
      (1) La apropierea de o statie pentru mijloace de transport public de persoane prevazuta cu alveola, din care conducatorul unui astfel de vehicul semnalizeaza intentia de a iesi, conducatorul vehiculului care circula pe banda de langa acostament sau bordura este obligat sa reduca viteza si, la nevoie, sa opreasca pentru a-i permite reintrarea in trafic.”

      Deci, avem odată termenul destul de ambiguu „transport public de persoane”. Când faci o cursă pentru un beneficiar anume, în baza unui contract prealabil, și oferi acest serviciu doar anumitor persoane, nu prea e transport public, e cursă privată.

      Trecând peste ambiguitatea termenului, nu sunt obligat de a-i acorda prioritate. Cum în spatele meu era liber, nu exista nici situația de nevoie de a-i permite reintrarea în trafic, o putea face foarte bine 3 secunde mai târziu, după ce treceam eu.

      Și referitor la obigația mea de a încetini: de când l-am văzut că semnalizează, eram deja în frână de motor, mă așteptam la manevra pe care a efectuat-o.

      Mai avem și:

      Articolul 43
      (2) Conducatorul de vehicul care circula pe banda situata langa marginea partii carosabile trebuie sa acorde prioritate de trecere vehiculelor care efectueaza transport public de persoane numai atunci cand conducatorii acestora semnalizeaza intentia de a reintra in trafic din statiile prevazute cu alveole si s-au asigurat ca prin manevra lor nu pun in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

      În condiții de drum acoperit de apă, el mă pune în pericol obligându-mă să frânez brusc.

    • @gamaraan, nu conteaza cine il detine, atat timp cat are contract si licenta de transport persoane e considerat transport public. Cea ce inseamna ca el are un orar impus cu plecari/sosiri, un pret maxim impus, si multe altele definite in licenta de transport. Legea nu e facuta sa le dai prioritate doar la autobuzele companiei de transport public local ci sa dai voie tuturor microbuzelor care transporta persoane sa iasa din alveola.
      tie ti se pare legea ambiguua, dar ia zice clar ca tu trebuei sa-i dai voie sa iasa, indiferent daca in spatele tau esti sigur ca nu mai vine nimeni. ca el e bou si putea foarte frumos sa astepte (daca nu mai venea nimeni) e altceva. ca in inteligenta lui nu a fost in stare sa accelereze putin mai tare e iarasi trist… dar articolele alea doua prezentate de tine sunt putin contradicotrii la partea cu care trebuie de fapt sa opreasca, intreaba un politai, dar eu sincer zic ca tu pierzi acolo.

    • Am cerut celor de la Poliția rutieră o opinie asupra situației. Recunosc ca în cazul de față nu am intenționat să îi acord prioritate eu reconsiderând ca el se încadrează la transport public.

  3. @Mircea Moțoiu (Facebook) – fără supărare, dar pe strada aia pista de biciclete e chiar foarte ok. Strada a fost modernizată de curând pe toată lungimea ei (și nu e scurtă, e chiar cea mai lungă stradă din Timișoara). Sunt piste de biciclete pe ambele direcții de mers, delimitate foarte bine atât de carosabil cât și de trotuarul pietonal.

Vezi si...