It seems javascript is either disabled or not supported by your browser.

Când „țăranul” vine la oraș

Adăugat de T.C.
Raportează ca șters! 79

Alte titluri:
– Lupul schimbă blana, dar năravul ba.
– Prostul până nu-i fudul nu-i prost destul.
– Efectul semnalului stânga la intrarea în giratoriu.

20 comentarii

 1. @T.C. Nu prea cred c-a realizat ce-a facut acolo si nici de ce a fost atentionat sonor.
  +

  • Atunci fie: ignorantul nu-i ignorant destul până nu e și fudul.

 2. Gigi muschi

  Si daca isi tinea banda tu pe unde ieseai din giratoiru?

 3. ciucasebi

  Nu zic ca nu a gresit, dar fiti si voi mai intelegatori. Astazi spre exemplu a intrat unu in sens in fata mea cu mana ridicata, desi stia ca nu aveam cum. Asta este l-am lasat sa se duca si mi-am vazut de ale mele.

  • cu mana ridicata

   Toti greșim, e omenește a greși. Așa am luat-o și eu ca pe o greșeală, iar claxonul a fost unul autentic să nu intre peste mine – chiar nu mă așteptam să o taie drept.

   Dar după aceea …

  • De ce consideri că a fost neînțelegător? Ce i-a făcut? A intrat în el?
   Ăla care a pus frână după ce s-a băgat în fața lui, a fost înțelegător?

   Ăla a tăiat-o așa pe acolo pentru că pur și simplu i-a fost lene să învârtă de volan.

  • @ciucasebi Aceea e cu totul altceva. Cand cineva se comporta cat de cat omeneste, poti fi intelegator. Asta a taiat-o spre stanga fara sa se asigure si mai mult, ca sa confirme cat de prost e, a mai calcat si „frana de control” (0:43).

 4. @T.C. Cred ca cel filmat greseste din cauza acelei idei (corecta, de altfel) ca cel de pe prima banda are prioritate. Numai ca asta nu se poate aplica aici, deoarece nu e decat o singura banda, conform marcajelor. Manevra lui este si neregulamentara, deoarece, neavand benzi la intrarea in intersectie, nu poate vira stanga de pe randul unu. Oricum, reactia de la final spune totul.

  • „neavand benzi la intrarea in intersectie, nu poate vira stanga de pe randul unu”
   In primul rand, nu stiu unde scrie in lege de „rand”. Neexistand marcaje, e o singura banda.
   In al doilea rand, nu cred ca scrie nicaieri ca nu poti vira stanga in giratoriu de pe B1. Ca nu e moral e altceva.

  • @elcraft, deci am claxonat degeaba?

  • @anukoi Detalii, detalii … pentru cunoscatori 😀 Daca s-ar fi asigurat mai bine sau macar afisa niste scuze, cred ca i se trecea cu vederea manevra. Ce pretentii sa ai de la unul care dupa ce-ti taie fata mai pune si-o frana in bot? 🙁
   E putin discutabil in cazul sensului giratoriu acel „stanga” de pe R1 tinand cont de faptul ca in acest caz, cand nu exista nici marcaje pentru urmarea numai a anumitor directii in giratoriu, parcurgerea acestuia se face de fapt inainte.

   @elcraft Poate la art. 107? 😉
   In legatura cu virajul „la stanga” de pe B1 in giratoriu, daca exista anumite semnalizari rutiere sau amenajari rutiere care sa te impiedice sa faci asta, nu intotdeauna e posibil.

  • @elcraft Vezi, te rog, raspunsul lui @GeluCJ!
   @GeluCJ Multumesc pentru ajutor! Nu-mi mai aminteam articolul.
   De acord, e discutabila situatia. Dar cred ca asta se „datoreaza” marcajelor lipsa/prost trasate. Vezi si giratoriul de pe C. Turzii, de la Rompetrol (macar acela are benzile marcate inainte de intersectie). Din pacate stam cam prost la capitolul marcaje rutiere (si aplicare si interpretare).
   Momentan incerc sa ma adaptez circulatiei din Istanbul. Asa, la o prima vedere, sunt mult deasupra noastra, dpdv al infrastructurii, transportului in comun si, as putea spune, al comportamentului soferilor in trafic. Dar, mai am de lucru. 🙂

  • Teoretic in giratoriu nu faci niciodata stanga, doar inainte si dreapta. Deci nu mi se pare ca articolul ala se aplica.

   @T.C. nu stiu daca ai claxonat degeaba, eu l-as fi lasat, ca semnaliza de ceva vreme si era cu mai bine de o lungime in fata. Efortul ar fi fost mic, frana de motor cel mult, daca nu doar lipsa accelerarii.

  • @anukoi Cu placere:) Au inceput mai nou sa marcheze si giratoriile din Cluj, de exemplu in Marasti 21 Dec. 1989 – A. Vlaicu, Campului –
   Izlazului, Campului – C. Manastur etc. Sa vedem cat o sa tina campania asta, poate ajung si la altele ca cel din imagini sau cel amintit de tine. Drumuri bune pe la turci! 🙂

   @elcraft Scrie undeva acolo ca trebuie sa faci neaparat la stanga (cu sau fara ghilimele)? 😉

  • Scrie ca daca mergi inainte (cazul lui) poti sa te pui oriunde, si in stanga si in dreapta.

 5. Daca atat poate…n-ai cum sa-i ceri mai mult !

Adaugă un comentariu

Pentru a posta un comentariu pe Trafictube.ro, trebuie să te autentifici. Nu ai cont? Înregistrează-te!